Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire vagy kárörvendő?

Mennyire vagy kárörvendő?

Figyelt kérdés
2020. márc. 15. 07:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Harmadéves pszichológia szakos hallgató vagyok (alapképzésen végzős), és elég felháborítónak tartom ezt a kérdést is, és a hozzá tartozó kérdőívet.

Itt eleve úgy állítod be, mintha ez egy pszichológiai teszt lenne, ami kiad egy eredményt. Ez megtévesztés, etikailag helytelen.

A kérdőívre kattintva semmilyen információ nincs a kérdőív céljáról, értékeléséről, a kérdőívet készítő személyről, stb. ami egy pszichológiai kutatásnál KÖTELEZŐ, és etikai engedélyt is kell érte kérni.

Maga a kérdőív se túl jó, mivel csak egy esetet jár körbe. Ez kevés, az ilyen szituációs kérdőíveknél a pontos eredményekhez minimum 2-3 különböző helyzetet érdemes végigzongorázni (pl. amit a negyedik is írt, hogy egy ilyen helyzetet sokan empatikusabban reagálnak le, de hogyha van személyes kötődése, akkor már rögtön máshogy reagálhat, ezért is kell több példa).

Szóval sem módszertanilag, sem etikailag nincs rendben ez a kérdőív.

Maga a kérdés pedig ilyen szempontból véleményem szerint hirdetésnek számít, ami ugyancsak tilos az oldalon, ráadásul megtévesztő is.

2020. márc. 15. 08:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Idegenekkel szemben egyáltalán nem vagyok kárörvendő, a kérdőívben lévő férfit is inkább sajnálni tudom, amiért ez történt vele, nem is értem, miért kéne örülnöm neki?

Kárörvendő legfeljebb azokkal szemben vagyok, akik nekem ártottak, rosszat akarnak nekem ok nélkül; na az ő esetükben örülök, ha valami rossz történik velük, mert ők rossz emberek, megérdemlik.

2020. márc. 15. 08:42
 13/14 anonim ***** válasza:

Én? Rettenetesen.

Ezt teszt nélkül is megmondom.

2020. márc. 15. 09:03
 14/14 anonim ***** válasza:
Nagyon!
2021. szept. 20. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!