Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert nem szeretnek az emberek...

Miert nem szeretnek az emberek telefonon beszelni?

Figyelt kérdés

En mar azt se tudod, hogy milyen a csengohangom, mert sose hiv senki. Meg a pasik se akikkel ismerkednek.

Pedig sokkal egyszerubb lenne az sms-ek vagy whatsapp helyett, amikor orakig irogatsz, es nem tudod a mondanivalodat rendesen kifejteni, az egesz tarsalgast le lehetne zavarni 10 perc alatt telefonon es legalabb hallanam a masik hangjat.

En mar odaig jutottam, hogy ha valaki meg akar velem ismerkedni, es csak irogat, nem hiv, akarmilyen platformon, az kuka, mert ugy erzem, hogy nem vagyok eleg fontos szamara, hogy egy hivast megeresszen.

Es mielott barki azzal jon, hogymindenkinek sok a dolga, azt is lehet, hogy " hey, este 8korul otthon vagy, mit csinalsz, felhivlak es beszeljunk"

Csak kivancsi vagyok, hogy miert olyan nehez ez manapsag?

28N

2020. márc. 2. 09:49
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Akkor elmondom, hogy miert nem. Fesztivalra mentunk amugy egyutt.

Megkerdeztem, hogy akar-e egyutt utazni, ha mar ugyis egy helyre megyunk.

2 nap mulva valaszolt, hogy igen akar.

Visszairtam, hogy en penteken egesz nap raerek, o meg megy dolgozni elotte vagy o is szabadsagot vesz ki? Mikor lenne neki jo, mert en flexibilis vagyok.

Ujabb 2 nap mire valaszolt, hogy inkabb induljunk korabban.

Megneztem a vonatmenetrendet, rairtam, hogy ekkor es ekkor mennek a vonatok, en a 9:00-t javasolom, jo neki is, fel tud-e kelni, hogy odaerjen.

Jott a hetvege, 4 napig semmi valasz.

Rairok, hogy akkor mi van? Ha egyutt akarunk ulni, akkor neki is meg kellene vennie a sajat jegyet mihamarabb(Angliai vonatrol van szo)

2 nap mulva visszakerdez, hogy megvennem neki en?

Mivel nem volt annyi penzem, mondom, hogy nem.

Erre megint 2-3 nap eltelik mire valaszol hogy akkor majd elkuldi a bankszamlaszamat, utaljam at neki a penzt es o megveszi a jegyeket a vonatra.

Masnap el is kuldte.

En azonnal atutaltam neki a penzt, 2 nap mulva vegre kuldte az en jegyemet emailben.

Es meg mielott valaki azt mondja, hogy nem akart jonni, akart, csak egyszeruen iszonyat lusta tenni valamit, mindig mas szervezi a bulikat, o meg csak megjelenik. De legkozelebb csak veszek 2 jegyet, aztan jon vagy nem es utana nincs pampogas, hogy valami nem tetszik neki.

Ezt az egeszet kb 10 perc alatt le lehetett volna rendezni telefonon. De nem hajlando felvenni amikor hivom.

Ezert nem lehet utazast lerendezni irasban, mert akkor hianyzik a parbeszed, elhuzodik napokig, hetekig.

Parkeresesnel meg aztan sokszor volt, hogy hetekig irogattam, aztan vegre talalkoztunk, meg se birt szolalni.

De volt olyan is, akivel par irasbeli mondat utan beszelgettunk, es mindketten elismertuk, hogy ez nem fog mukodni kozottunk, vagyis megint napokat, heteket sporoltam.

Tenyleg mindegy, latom valami anomalia vagyok, csak tenyleg nem ertem, hogy az emojik miert kozvetitik jobban a mondanivalot, mint a beszed, a tenyleges beszed, a beszeddallam, a sebesseg, a hangsuly, hanglejtes, es akar meg a csond.

Nekem hianyzik az, hogy ha beszelek valakivel, akkor az tenyleg odafigyel, nem csinal mast kozben.

Plusz, ha mondjuk a pasimrol van szo, inkabb beszeljunk napi 10 percet, minthogy uzenetekkel bombazzon, amire ha nem valaszolok, akkor meg van sertodve.

Tenyleg olyan nehez 10 percet szakitani a masikra? Nem arrol beszelek, hogy boldog-boldogtalannal 10 perc, mielott valaki mar megint felreerti!

Es mi az, hogy nem visszakeresheto, nincs meg irasban? Most komolyan?

Ha valamit leszervezek, akkor utana sms-ben vagy messengeren is elkuldom a reszleteket. Nagyon bonyolult mi?

Tenyleg mindegy, biztos en vagyok a fura, ha mindenki mas irogatni akar.

2020. márc. 2. 22:36
 32/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen végülis ebből a kérdésből ki is derült amit az utolsó mondatban összefoglaltál.

Úgy tűnik ha mindenki szembejön mégis te mész rossz irányba. Nem semmi. Tedd el emlékbe.

2020. márc. 3. 05:08
 33/35 anonim ***** válasza:
100%
Akivel ilyen nyögvenyelős a szervezés, az nem is akar menni, lehet, hogy veled nem akar, lehet, hogy egyáltalán, csak nem akarja valamiért megmondani. Ne erőltesd. 2007 óta utazok, és járok programokra, többnyire ismerősök nélkül, egyszer mondom, hova megyek, mikor, aki jönni akar, szól időben, 1-szer jött velem ismerős, 1-szer meg egy másik ismerőssel a helyszínen találkoztunk, ha kollégákkal szervezünk munkán kívül valamit, akkor munkából indulunk, helyben van mindenki, ott beszéljük meg. A szüleimmel meg szintén személyesen beszélem meg, a heti bevásárlásra mindig ugyanott találkozunk, én csak annyira hívom fel őket, mikor szállok fel a buszra.
2020. márc. 3. 06:25
 34/35 anonim ***** válasza:
91%
Nem akarok bántóan fogalmazni, kérdező, de az hogy tojnak rád az ismerőseid, nem a chatelés hibája....
2020. márc. 4. 11:03
 35/35 anonim ***** válasza:
88%

"Nekem hianyzik az, hogy ha beszelek valakivel, akkor az tenyleg odafigyel, nem csinal mast kozben."

Én éppen ezért szeretek inkább élőben beszélgetni valakivel, nem pedig az arcomba nyomott műanyagvacakba beszélni. :)))

2020. márc. 4. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!