Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert nem szeretnek az emberek...

Miert nem szeretnek az emberek telefonon beszelni?

Figyelt kérdés

En mar azt se tudod, hogy milyen a csengohangom, mert sose hiv senki. Meg a pasik se akikkel ismerkednek.

Pedig sokkal egyszerubb lenne az sms-ek vagy whatsapp helyett, amikor orakig irogatsz, es nem tudod a mondanivalodat rendesen kifejteni, az egesz tarsalgast le lehetne zavarni 10 perc alatt telefonon es legalabb hallanam a masik hangjat.

En mar odaig jutottam, hogy ha valaki meg akar velem ismerkedni, es csak irogat, nem hiv, akarmilyen platformon, az kuka, mert ugy erzem, hogy nem vagyok eleg fontos szamara, hogy egy hivast megeresszen.

Es mielott barki azzal jon, hogymindenkinek sok a dolga, azt is lehet, hogy " hey, este 8korul otthon vagy, mit csinalsz, felhivlak es beszeljunk"

Csak kivancsi vagyok, hogy miert olyan nehez ez manapsag?

28N

2020. márc. 2. 09:49
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Én nem gyűlölök, de az írást jobban preferálom.

És hogy miért ódzkodok a telefonálástól? Már az is idegen számomra, hogy skype-n beszéljek.

A telefonálás pénzbe kerül. Nekem meg nincs sok pénzem, a telefonálás nélkülözhető számomra, ellentétben a kenyérrel,számlafizetéssel pl.

Másrészt, nem szeretem, ha harmadik fél hallja, amit mondok. Nem biztos,hogy kettőnkön kivűl másra is tartozik az, amiről szó van.

Sőt, nem is bízok annyira a fülemben, a hallásomban. Simán félrehallom a dolgokat, ha úgy van. Aztán lehet visszakérdezni, miről volt szó?

Telefonálás esetén nincs írásos nyoma a történetnek. Tehát, csak az emlékezetemre hagyatkozhatok, hogy ha később elő kell venni a beszélgetést, hogy miről volt szó. (És mi van, ha az "ezt mondta, hogy..." kijelentés nem elég a másiknak? írás esetén tudja az ember mutatni,hogy neki van igaza.)

mindezek mellett ne felejtsük el, hogy mondjuk míg ezt a kommentet írhatom 1 órán át, megszakítva wc-re menéssel, mosogatással, telefonálás közben hol megyek wc-re vagy boltba? Marad egy kezem a mosogatásra?

2020. márc. 2. 15:56
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Kedvenc telefonos munkahelyi emlékem.

A helyszín egy ipari park Pest megyében. Kollegina egy másik cég kapcsolattartójával akar egyeztetni valamit. Kb. 1-2 percen keresztül a következőt lehet látni: Kollegina feláll az asztalától és elkezd mászkálni, lépegetni, forgolódni (keresi a térerőt), közben beszél:

- Halló, hallasz? Most hallasz? Halló. Halló...

2020. márc. 2. 16:02
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és az előbb vázolt jelenetet naponta többször képzeld el.
2020. márc. 2. 16:04
 24/35 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Valaki említette a skypo-t.

Nekem pl a videotelefonálással nincs annyira bajom. Ott látom a másikat, átjön a nonverbális része is a kommunikációnak.

Asszonnyal szoktunk facetimeolni ha valamiért külön alszunk (pár napos kiküldetés stb).

De az is 100%os figyelmet igényel, nem lehet közben felmosni stb

2020. márc. 2. 19:06
 25/35 A kérdező kommentje:

"De az is 100%os figyelmet igényel, nem lehet közben felmosni stb"

Ezzel nagyon jot mondtal!

Ez is fontos lenne nagyon, hogy akivel kommunikalsz, arra odafigyelj 100%-osan.

Es a telefonalast helyettesitsetek mar be akar a messenger hivo funkciojaval. Nem feltetlenul telefon-telefonra gondoltam, hanem barmilyen modra, ahol a hangodat is hasznalod.

Ugy latszik, hogy nagyon kilogok a sorbol ezzel.

A valaszok erdekesek voltak, nem ertek egyutt a legtobb indokkal, de ez az en bajom.

2020. márc. 2. 19:27
 26/35 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Ha már programszervezésről is szó volt:

Mi van ha több mint 2 ember?

Facebookon pár kattintás és kész egy csoport amiben meg tudják beszélni az emberek hogy mikor hol.

Szíves, azt nem tagadom, de még mindig jobb mint egy embernek felhívni 4x mindenkit hogy neki ekkor neki akkor nem jó.

Egy szavazás és kész írásban.

A facebookos telefonálást különösen utálom. Első 5-10 másodperc arról szól hogy "hallo hallasz haló", még telefonnál egyből felépül a kapcsolat.

Illetve a tény hogy nem lehet lenémítani a facebookos hívást nagyon kiakaszt, rendszeresen írok a facebooknak hogy ez mi a manó

2020. márc. 2. 20:14
 27/35 A kérdező kommentje:

nemaRendorseg, persze, hogy nem fogsz mindenkit egyesevel felhivni.

De amikor kettotokrol van szo, akkor egyszerubb elintezni egy hivassal, ki mit szeretne, mikor es hogy jo, azonnali a visszajelzes, es nem kell 2 hetet varni, hogy a vonatoutat le tudjam foglalni, mert 2 naponta valaszol az uzenetemre.

"Ja, azt hittem valaszoltam"

"bocs, de nem lattam"

2020. márc. 2. 20:20
 28/35 anonim ***** válasza:
100%

# 27

Figyelj, ilyen válaszokkal az emberek nem csak telefonálni nem akarnak veled, hanem sehogy sem akarnak kommunikálni.

Csak túlságosan jófejek ahhoz, hogy rövid úton lekoptassanak téged...

2020. márc. 2. 20:31
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Azok az emberek akik nem tudnak értelmesen írni rendelkeznek ezzel a problémával.

mi a fenéért nem lehet egy utazást írásban lebeszélni??? minden visszakereshető, ki mit mondott, ha elfelejtesz valamit csak visszanézed, mindenki látja miről van szó, nincs elfelejtés, nemírtam le magamnak az időpontot stb...

Az hogy te vagy az ismerőseid nem vagytok képesek értelmesen írni egymásnak csak telefonon csacsogni nem a médiumon múlik amin beszélgettek.

2020. márc. 2. 21:31
 30/35 anonim ***** válasza:
91%

Én mindig is csak a szüleimmel voltam képes telefonon beszélni. A többi az olyan kellemetlen. Ha egy haver megcsöngetett egyből ráírtam,hogy mit akar. Sokkal kényelmesebb,meg jobban át lehet gondolni a mondanivalót és ha jön valami hangos motor vagy mit tudom én az is bezavar aztán lehet izélni,hogy "mivaaan nem hallottam" :D

De ha otthon is vagyok,akkor is járkálok fel alá ha muszáj valamiért telefonálni. Általában ezek a szorongó és befele forduló emberekre jellemzőek.

2020. márc. 2. 22:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!