Mire gondolnátok, ha az utcán látnátok egy lányt (vagy fiút, mindegy), akinek vagdosásból száramzó begyógyult hegek lennének a combján?
Egy random embernél csak felfognám azt, amit látok: vagdosta magát xy dolog miatt, vagy más módon megsérült.
Maga a „miért” több okot is kínál.
- Lehet az „idióta” figyelemfelkeltés is, de nyilván oka van, amiért ezt a módját választotta, még ha más ember szemében „piti/gyerekes” kis dolognak tűnik az eset.
- Legtöbbje néma segítségkérés, amit nem kellene ilyen lazán kezelni, és igazából ezek a hegek a környezetüket (is) tükrözi.
- Ahogy vki már írta, a lelki fájdalom fizikai sérelmezésbe vitele. Van akinek tényleg működik, kb. ez a kategória az is, ha vki beleüt a falba, tárgyakat tör össze, kifulladásig edz stb... Szerintem ez az egyik „legkímélőbb” mód a környezetére nézve, hogy állapotát kordában tartsa. Az e célra drogot fogyasztók (legyen az nikotin, alkohol stb...), vagy egyéb torzult fantáziával rendelkezők, ismétlődő cselekvéssorozatot folytatók általában sokkal, de sokkal veszélyesebbek a környezetükben lévőkre nézve, akár passzívan (füstölés), akár aktívan (testisértés, sorozatos düh kitörés, lelki terror, gyakoris farok méregetés, mint itt is stb...)
- Mindenki más, ezalá beleértendő a megküzdési mechanizmus is, az interakciók értelmezése is, felfogás stb...
- Vannak olyanok, akik a vagdosást, karcolgatást élvezik, pl. ahogy kibuggyan a vér. Ismerek ilyen személyt. Ez meg az a kategória, mint hogy vki oda van a pattanások nyomogatásáért és nézéséért. Furcsa, de van aki ettől kapja meg azt a bizarr, kicsit nehezen definiálható állapotot („satisfaction”).
- Az, meg, hogy másnak nem tetszik, az egyéni szoc probléma. Sokminden van az utcán, ami mást megborzongtat/undort vált ki benne. Lehet az vágásból származó heg, tetkó, háj, emberek akik előtted kuláztatják a kutyájukat stb... És ezen nem fognak másnak a kedvéért változtatni, hacsak nem hatóságilag követelik meg azt (ha egyáltalán lehetne).
- Gondolni meg véleménytformálni is szabad, csak azért amielőtt hangot is ad vki a pártfogásáról, nézzen önmagába is, és azért a környezetét és mérje szemügyre... Nem ártana az sem, hogy attól még, hogy online a felület, és csak jeleket látsz a másikból, még érző lények vannak jelen, nem kellene ezt a lekezelő, és mocskolódó stílust folytatni. No offense, érthető, hogy emögött is vmilyen fusztráltság áll, de ilyenkor nyugodtan lehet húzni egy csíkot, mert ezeknek a begépelt szavaknak is ugyanolyan nyoma maradhat, mint egy hegnek, és ugyanúgy hatással van egy aktuális csoportra...
Sajnálnám nagyon. Ha tisztán láttszanak nem takargattja nadrággal akkor valószínűleg már kért segítséget és gyógyulóban van, az meg nagyon jó.
Azért nem gondolnék rögtön vagdosásra mert nekem is tiszta sebes mindenem, naponta elcsúszok, nekimegyek falnak, bokornak és több vágásszerű dolog van rajtam.
Amúgy több válaszoló azt írta, hogy sokan a "semmi" miatt bántják magukat mikor a depresszió tünete lehet, hogy folyamatosan letört vagy, megbánod mindent amit kimondtál minden tettedet.
Ha rólad szól a kérdés: remélem jobban leszel :)
7-es és 16-is vagyok. A százalékokból is látszik, mennyire el vagytok tévedve.
Az én sztorimnak lett egy pozitív vonzata: pszichológusnak tanultam, miután túllettem rajta.
A ti reakciótok természetes. Áldozathibáztatásnak hívják a szaknyelvben. És a lelki problémák elbagatellizálása a mai napig divat ebben az országban. De ettől még nem normális.
Nekem már nincsenek problémáim. Nektek viszont nagyon is.
Inkább vigyázzatok a szátokra, nehogy egy olyan ember haljon meg amiatt, mert vaknak és hülyének tettetitek magatokat a nagy igazságos világba vetett hit és az egyey emberek számára legyűrhetetlennek tűnő terhektől való félelem miatt, aki van annyira fontos számotokra, hogy titeket is földhöz vág.
Nahát... Igazán köszönöm a sok "kedves" kommentet.
Ha valakit érdekel a válaszom, az én oldalamról, akkor egyszerűbb, ha belinkelem az egyik naplóbejegyzésemet, ami erről szól, minthogy mindenkinek külön-külön válaszolgassak itt.
(Nem engedi elküldeni a p.icsa szó miatt a linkben, töröljétek ki a csillagokat, és jó lesz.)
Nem gondolok semmit. Nem nézegetek másokat. Semmi közöm hozzá. Volt egy ilyen életszakasza, láthatóan túl van rajta. El kell engedni aztán ennyi.
Egyébként sem ismered a körülményeket, lehet bármilyen sérülésből. műtétből. Nem vagyok orvos, nem fogok találgatni. Nekem is vannak műtéti hegeim. Egyik-másik látszik is. Nem érdekel ki mit gondol róla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!