Beteges pénzhalmozó vagyok. Ki lehet ebből gyógyulni?
Sziasztok. Én 28/F vagyok, boldog párkapcsolatban, körülményekhez képest jó munkahelyen.
Viszont vagy egy elég rossz szokásom: nem szeretem elverni a pénzemet. Nagyon pontosan mindent kiszámolok, hogy a fizetésemből év végére hozzávetőleg mennyit tudok eltartalékolni. És persze lehet, hogy ez így hirtelen okos megoldásnak tűnik, de az igazság az, hogy azért gyűjtöm a pénzt, mert gyakorlatilag fájdalmat érzek, ha költeni kell a pénzt, melyért megdolgoztam. Mintha kicsúszna a kezeim közül a nagy semmire.
Ha étkezni kell, vagy kell valami, inkább a szüleimen élősködök. Cserébe segítek nekik ezt-azt, amit kell, de persze ez önmagában nem ellensúlyozza az ő kiadásaikat.
Ha tehetem, ilyen maximum 40-50ezret költök egy hónapban magunkra, de kocsi fenntartását belekalkulálva. És nyugtatom magam, hogyha jobb fizum lesz, akkor majd fogok költeni magamra és nem leszek élősködő, de a helyzet az, hogy tudom magamról, hogy mindig is ilyen leszek.
Még régen a videojátékokban is eltévesztettem a célt, és nem a győzelemre mentem, hanem, hogy nekem legyen a legtöbb valutám.
Nem jó ez így. Segítség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!