Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy vigasztakjam meg a...

Hogy vigasztakjam meg a depressziós barátaimat, ha én is az vagyok? Mit mondjak nekik?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs, hogy mit kéne mondanom, amikor mondják, hogy depressziósak és meg akarnak halni. Legszívesebben rávágnám, hogy én is, de azzal nem segítek, attól neki nem lesz jobb. Viszont komolyan nem tudom, hogy mit kellene mondanom.

2020. febr. 26. 10:08
 1/9 anonim ***** válasza:
3%
Mondd a következőt: Fordulj pszichológushoz, ő szakember, tudja kezelni a problémádat, én nem vagyok szakember, nem tudom megoldani a problémádat és hagyj kérlek békén, ne szívd az energiámat. Úgyse tudok veled mit kezdeni.
2020. febr. 26. 10:12
 2/9 anonim ***** válasza:
71%
Először szerintem kezd el saját magadat gyógyítani, ezekután tudsz igazán tanácsot adni nekik, sok sikert és fel a fejjel,ha teheted sétálj a természetben, kapcsold ki az agyad.
2020. febr. 26. 10:19
 3/9 A kérdező kommentje:
#1: Nem szívják az energiámat, és nem szeretném, ha békénhagynának. Örülök, hogy elmondják, ha valami bajuk van... velem ellentétben. Igaz, hogy nem tudok, de szeretnék segíteni nekik.
2020. febr. 26. 10:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Szóval, szereted, ha lelki szemetesládának használnak téged, mivel segíteni úgysem tudsz nekik.

A te dolgod.

2020. febr. 26. 10:32
 5/9 anonim ***** válasza:
Sehogy! Csak lehúzzátok egymást.
2020. febr. 26. 10:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem használnak lelki szsmeetsládának, barátok vagyunk. Jóban-rosszban. Vagy nem kéne elmondaniuk a rossz dolgokat, csak a jókat?
2020. febr. 26. 11:49
 7/9 anonim ***** válasza:

Jaj, ember, ne vonj már párhuzamot egy egészséges ember és egy depressziós ember között.

Egy depressziósnak a lelki fájdalmát nem tudod enyhíteni, tanácsot se tudsz neki adni. Neki nem olyan problémái vannak, mint az egészséges társainak.

Te magad írtad, hogy fogalmad sincs, hogy mit kéne neki mondani. Ergó, akkor minek beszélsz ilyen emberrel?

2020. febr. 26. 11:52
 8/9 anonim ***** válasza:
Ragadd kézen és menjetek együtt pszichológushoz. Segíteni azon lehet, aki akarja hogy segítsenek rajta.
2020. febr. 26. 12:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Hm.. Ha csak pár mondatok keresel, akkor itt van egy pár..

Mindannyian pótolhatatlanok és egyediek vagyunk.

Itt a tavasz, kizöldül a természet és mehetünk túrázni.

Amikor úgy érzed, hogy nagyon rossz, akkor mond, hogy ennél már csak jobb lehet.

Kitartás, a remény sosem hal meg és egymásnak is itt vagyunk.

Hallgassunk valami motiváló zenét.

stb.

Vagy háziállat is tud vidámítani ha van..

Jobbulást, remélem segít...

2020. febr. 26. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!