Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok ember miért akad fenn...

Sok ember miért akad fenn mások közösségi tevékenységén, celebeken, blogokon, vlogokon?

Figyelt kérdés

Ma is volt ezzel kapcsolatban kérdés és tegnap is, onnan jutott eszembe, hogy miért vagyok majdhogynem egyedül azzal, hogy rájuk hagyom az ilyesmit és nem háborgok rajta?

Engem speciel nem bosszant, ha valaki gyakran oszt meg tartalmakat, ha megmutatja a sikereit, az új körmeit, egy szép ruhát, a diplomáját vagy egyszerűen csak azt, hogy főz, edz, kutyázik stb. Nem érzem magamban a hajlandóságot arra, hogy emiatt betegnek nézzem. Ugyanez az instával is, engem nem zavar, ha valaki szépen beállított képeket tesz ki vagy épp szeret követőket gyűjteni és nem közösségi profilként használja, csak arra, hogy mások kedveljék a képeit. Nem zavarnak a blogok és vlogok sem, nem érzem úgy, hogy baj lenne, ha valaki sminktermékeket tesztel, vicces kihívásokat csinál, játékokkal játszik vagy épp az élményeit, gondolatait osztja meg. Akkor sem zavar, ha én nem csinálok ilyesmit és nem is vagyok kíváncsi mindegyikre.

Miért ekkora baj ez néhány embernek? Hiszen nem muszáj nekik ezt nézni.

2020. febr. 24. 11:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%
Mert ostobák. Még nem jöttek rá sokan, hogy ezek a celebek csak addig vannak a porondon, míg van annyi követő idióta akik foglalkoznak velük.
2020. febr. 24. 11:34
 2/11 Alain Delon ***** válasza:
48%
Ezek között van hasznos és teljesen felesleges is. A feleslegesekkel van a baj.
2020. febr. 24. 11:46
 3/11 anonim ***** válasza:
64%
Ha magáról oszt meg akkor hajrá, ha sikereit akkor az tök pozitív....mondjuk a gyereke ül a bilin dolog az nekem már emredek, mert az egy későbbi felnőtt ember jogainak tiprása szerintem...
2020. febr. 24. 15:45
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Engem pont hidegen hagy, ilyenek nálam nincsenek is követve. Az bosszant, amikor a környezetemet hülyítik meg ezek a celebmicsodák. :D
2020. febr. 24. 18:29
 5/11 anonim ***** válasza:

A saját életüket kevésnek tartják, és ahelyett, hogy az ég világon bármivel megpróbálnák jobbá tenni (akár egy új hobbi, vagy csak simán kimozdulas) felmennek a netre, es direkt keresnek embereket, akiket gyűlölhetnek, mert hogy nekik milyen jó, és biztos k urvák/aranyásók (általában nőket találnak meg, szóval eszembe se jut, hogy mit mondanak férfiakra).

Ez könnyebb, mint a saját életükkel foglalkozni.

2020. febr. 24. 19:20
 6/11 anonim ***** válasza:
21%

Őszinté szólva azon túl hogy alacsony intellektusú emberek próbálnak meg valami vicceset produkálni az alacsony intellektusú nézőiknek,

engem azért is bosszant, mert amióta elterjedtek pl a vlogolók, azóta lett a youtube is fizetős, meg a reklámok is általuk jelentek meg..

Régen mik voltak a yt n?

Filmek, zenék, reklámok nélkül.

Valamiből elkell tartani ezt a sok ingyenélőt..

2020. febr. 26. 03:32
 7/11 anonim ***** válasza:

#6-os rosszul látod, nem az "ingyenélők" eltartása miatt lettek reklámok a YouTube-on, hanem hogy fenn tudják tartani neked az ingyenes szolgáltatást. szerinted a YouTube ingyen kapja az áramot, a szervereket és ingyen dolgoznak náluk az emberek az oldal üzemeltetésén és az egyre újabb funkciók fejlesztésén?

ha a vloggerek miatt lettek reklámok, akkor azt is nekik köszönheted, hogy még létezik a YouTube, mert nélkülük nem lett volna bevétel és a Google ugyanúgy megszűntette volna ezt a szolgáltatást is, mint egy csomó másik kísérletét.

ha vloggerek nélkül is ugyanennyien néznék a YouTubeot, akkor meg nélkülük is ugyanúgy jöttek volna a reklámok, mert a hirdetők ott hirdetnek, ahol sok a néző.

kezdetben irtó sok veszteséget felhalmoztak azzal, hogy reklám nélkül ment, de költségei ugyanúgy voltak az üzemeltetésnek. csak akkor még nem is akart senki hirdetni rajta.

azzal, hogy közben hatalmas felhasználó táborra tett szert az oldal, a hirdetők is elkezdték komolyan venni, így képesek lettek bevételt termelni. ezzel vissza tudják termelni a kezdeti kiadásaikat és hosszú távon nyereségesen tudnak működni.

ugyanez a folyamat zajlik minden egyes olnine felületnél. kezdetben ingyenes, mert kevesen nézik, nem képvisel piaci értéket, nem érdemes hirdetni rajta. ha elég népszerű lesz és elég sok felhasználó használja, akkor érdekessé válik a hirdetőknek és megjelennek a reklámok.

ha nem lesz népszerű, vagy annak ellenére sem lesznek rajta reklámok, akkor vagy fizetőssé válik, hogy fenn lehessen tartani, vagy lehúzza a rolót, mert csődbe megy a cég, aki csinálja, vagy megunják, akik hobbiból csinálják, mert a végtelenségig senki nem csinál semmit ingyen és pláne nem ráfizetéssel.

ami az "ingyenélőket" illeti, ők tartalmat gyártanak. ebbe nem kevés időt és energiát ölnek. a tartalom gyártókkal ugyanaz a helyzet, mint az oldalak működdtetésével. hosszú távon fenntarthatatlan, hogy csak dolgozol mások szórakoztatásáért és neked semmi hasznod nincs ebből. gondolom te se ingyen jársz el dolgozni, hanem pénzért. rengeteg blogger, vlogger ingyen, lelkesedésből csinálja eleinte. talán sosem szempont nekik, hogy pénzt csináljanak belőle. viszont ha nincs belőle bevételük, akkor egy idő után kénytelenek elgondolkodni rajta, hogy ugyanazt az időt pénzkereséssel töltsék, vagy a családdal, vagy bármi mással. mert bizony az az idő, amit tartalom gyártással töltenek neked, azt más munkától, a családjuktól, maguktól veszik el.

a YouTube legalább megpróbál valamennyit (messze nem olyan sokat, mint hiszed) visszajuttatni az alkotóknak is, akiknek a tartalmait nézik az emberek, hogy ezzel is ösztönözze őket a további tartalomgyártásra, hogy működtessék a rendszert.

többek közt a zenekaroknak és filmstúdióknak is fizetnek, akiknek emiatt megéri hagyni, hogy a YouTubeon is nézzék az emberek a dolgaikat és emiatt már nem üldözik tűzzel vassal a dolgot, mint régebben.

ha neked nem tetszik, amit csinálnak és hogy ebből bevételük van, akkor ne nézd!

van egy rossz hírem: semmi sincs ingyen. az Interneten sem. ha semmilyen formában senki nem fizet egy tartalomért vagy szolgáltatásért, akkor az hosszú távon fenntarthatatlan.

2020. febr. 27. 00:48
 8/11 anonim ***** válasza:

kérdező: az emberek szeretnek másokkal foglalkozni. akár azért, mert tetszik nekik, amit csinálnak, akár azért, mert nem tetszik. a lényeg, hogy lehessen másokkal foglalkozni - addig se kell a saját dolgaikkal foglalkozniuk. sopánkodni is nagyon szeretnek rajta, hogy a másik mit és hogyan csinál, mert ők mindig mindent jobban tudnak másoknál és nem félnek ennek hangot is adni.

(ugye tudod, hogy te is pont ugyanezt csinálod most? te azokkal foglalkozol és sopánkodsz rajta a kérdésedben, akik másokon sopánkodnak.)

ahogy állítólag Elenor Roosevelt mondta:

"A nagy elmék eszmékről beszélnek.

Az átlagos elmék eseményekről beszélnek.

A kicsinyes elmék pedig embereket beszélnek ki."

2020. febr. 27. 00:57
 9/11 anonim ***** válasza:
21%

Kettővel visszább:

Igen, a vlogolók miatt jöttek be a reklámok.

Jelenleg azért még elmondható hogy régebb ideje volt reklám nélküli yt, mint reklámos, szóval az egész teljesen átalakult az elmúlt években.(hála nekik)

Régen, filmeket, videoklipeket, buli felvételeket osztottunk meg a yt n..reklámok nélkül..(még arra is emlékszem hogy kamerás filmeket is raktam fel, mikor kijöttem a moziból, elég sokan szerették, megköszönték, talán most is többen néznék mint ezeket a majmokat)

Ma alig lehet kitenni filmet se, mert egyből leszedik, de ha egy buli felvételt is rakok ki 90% hogy leszedik a zene miatt..bezzeg a sok önjelölt szórakoztató az maradhat, hiszen az egyedi content..hű de jó..nézzétek a stroke os öreget ahogy tömlős sajtot süt, és röhögjetek rajta!

Micsoda színvonal!

Vagy nézzétek a gúnyolódó ingyenélőt, ahogy kigúnyolja az öreget, és az meg is köszöni ezt neki! Taps, bravó!

Micsoda szórakozás!

A reklámok és a vlogolók szorosan kapcsolódnak ám egymáshoz, elhiheted, elég ha egy kicsit utánanézel az egésznek, amióta enyire divatos a vlog, azóta nőttek meg a reklámok a yt-n.

A fenntartásra elég volt szerintem az oldalon található képes reklámok is.

Vagy ami utána jött, hogy a videók előtt volt egy db reklám.

A mostani reklámáradat hogy nem lehet megnézni egy clipet reklám nélkül a videósok miatt van.

Vagy, szerinted őket miből fizetik?

(Kérlek ne válaszolj)

A videósok csináltak KERESKEDELMI CSATORNÁ(kat) a YT ből.

Úgyhogy légyszives ne is írd nekem, hogy dödödödö, bla bla bla bla bla no warez, éljen a fizetés azért ami régen ingyen volt bla bla bla..

Mert nem vagyok rá kíváncsi, leírtad a válaszodat, Én is, majd a kérdező eldönti melyiket találja hasznosnak. Köszi :)

+1: blogot is főleg a videósok miatt olvasnak kevesebben ma.

2020. febr. 27. 02:32
 10/11 anonim ***** válasza:

sajnálom, hogy ennyire nem találsz neked tetsző tartalmat a YouTube-on. amikről írsz, másokon gúnyolódó videók nem csodálom, hogy nem tetszenek, de én pl. ilyet még sosem láttam és ha belefutnék is nagy ívben elkerülném. ellenben egy rakás nagyon értelmes nagyon informatív vloggert, előadót és csomó hasznos dolgot találok rajta.

a kamerás mozi felévtelekre és bulivideókra ugyanúgy nincs több igényem, mint az általad kifogásolt igénytelen vlogokra sem.

keresd inkább a jó és számodra értékes dolgokat és örülj azoknak, amiket sikerül találnod, ahelyett, hogy sopánkodsz azon, ami bosszant.

2020. febr. 27. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!