Van olyan ismerősötök, akinek kölcsön adtatok valamit, és megharagudott, mert fél év után megkérdezted, hogy kell-e még?
Volt már ilyen, főleg rokonokkal. Nem akarták visszaadni, mert nekik nagyobb szükségük van rá szerintük. Addig fajult a dolog hogy megmondtam nekik fel lesznek jelentve.
Nagy nehezen visszadták. Soha többet nem adok kölcsön semmit.
Van amúgy olyan ismerősöm aki elment külföldre dolgozni pár hónapot. Amíg kint volt odaadta a kocsiját az apjának.
Az apuka teljesen lelakta. Abban szállította az olajos, koszos szerszámait, gépeit, szénát, bálát, állatokat, mindent. Az új kocsiból egy használhatatlan retek lett.
Amikor visszatért a fiú teljesen meg volt törve a kocsi láttán.
Ja meg volt egy eset kb 5 éve. Zsebpénzemet félrerakosgattam, gondoltam veszek belőle egy új telefont.
Meg is vettem és az egyik rokon csorgó nyállal rohant is oda, hogy a fiának ellopták a telefonját, adjam neki oda a régit. Én nem akartam tőle megválni, mert egy őskövület telefon volt, de voltak rajta adatok, amiket nem lehetett átjátszani gépre és nekem fontosak voltak (mondom őskövület teló volt). Ráadásul a fiú nem vigyázott a cuccaira; pl kimész a wcre egy étterembe úgy, hogy ott hagyod a mobilt az asztalon, majd mire visszajössz csodálkozol, hogy hova lett a mobil.
Szóval nemet mondtam.
Rokon erre odaadta a saját telóját a gyereknek, majd elkérte az én régi telefonom kölcsönbe. Neki oda mertem adni, meg is eskettem, hogy vigyáz rá, de 2 hét múlva az a telefon borzasztó állapotban volt. Idő után gyanús volt, hogy van új telója, de nem adta vissza a régit. Megkérdeztem. Elmondta, hogy amit a fia használt, tönkrement, majd odaadta neki az enyémet, amit ellopták tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!