Normális olykor az irigység? Ettől rosszabb ember vagyok? 18/l
Van egy osztálytársam, aki gazdagnak számít. Nem hivalkodó, hogy lazacot eszik, a legdrágább és divatosabb holmikban jár. Egyszerre irigylem egy picit és örülök is, hogy a szülei pénze által több lehetősége és segítsége van... ami nekem nincs.
Soha nem voltam irigy fajta, és ez sem arról szól, hogy utálom a lányt, és pont ezért. Mert nem. Sőt, köztünk az a különbség, hogy neki, mivel nem tudom pontosan mi, de az látszik-érződik, hogy fejben van vele valami gond, kelleni fog neki.
Azt viszont irigylem, nem halálosan, csak egy kicsit irigykedni kezdtem nemrég, hogy nekem a kutya nem segít, egyedül nevel apám, mindig dolgozik, nem futja magántanárra, személyi edzőre, gond nélkül új cipőre, később majd egyetemre, és a kevésbé ilyen áru holmikra, hobbikra, tevékenységekre + két szülő, akiknek van rá idejük. Ami nekem kisebb veszekedés apámmal, a saját pénzemből megy le, amikor 7 ezer forintot költöttem mindennel együtt, azt ő nevetve fizette ki, levonva megkérdezés nélkül az apja számlájáról.
Olyan butaság, mert nem az ember dönti el ezeket, és nem cserélnék vele, jól megvagyok apám mellett, és szeretnék a későbbiekben fejlődni, továbbtanulni, plusz apám mondta, egyetemre/tanulásra mindig lesz pénz, előteremti, mégis előjött ez, mert az utóbbi időben rohadt nehéz minden, úgy, hogy csak a kutyámnak és a levegőnek tudok mindent felmondani + internet.
Apám világ életemben a pénzhiányról, pénzről, árakról beszélt nekem, tehát ez a tipikus, ha nincs pénz, van idegesség, ami átterjed a másikra, akinek magyaráz, vagyis rám.
Normál ez olykor, amikor az ember rossz lelki állapotban, rossz passzban van, hogy előjön pl: most az irigység? Bár rosszat nem kívánok neki, mint azt fent írtam, ettől rosszabb ember vagyok? :/
Képzeld el egy napodat úgy mint ha az volna az első és egyben a legutolsó utolsó napod is az életben, nézd meg mi volt benne a jó és a rossz.
Például rosszat nézve valakinek fájt a feje, meglökték szándékosan az úton, rossz dolgokat mondtak rá, beteg stb. fájdalmai voltak egy adott napon.
A másik oldalon például lehet viszont, hogy mennyi szín van az életben, amit lát a szemünk, hogy kell fel a nap reggel és sárgán világítja be a tájat, milyen egy nyugalmas zene, milyen frissítő reggel arcot mosni, milyen jó egy finom csokit vagy pizzát enni. Milyen jó ha valaki kedves velünk vagy ránk mosolyog, milyen jó együtt nevetni. Stb.
Legyen most 2 ember, az egyik legyen gazdag. Hazamegy megvan mindene, de mégis többre vágyik és elégedetlen, mert neki nincs még meg minden. Otthon aztán megint arról gondolkodik, mint napközben - mi hiányzik és mi nem jó stb.
A másik meg legyen szegényesebb, keményen dolgozik egész nap, utána hazamegy és otthon végre lepihenhet egy picit és kikapcsolódhat. Esetleg várja otthon is valaki és örülnek, hogy együtt lehetnek egy picit.
Otthon tehát arról gondolkodik, hogy MOST mi a jó, mert a kemény napi munka alatt erről nem tudott gondolkozni..
Ha mindig a pozitívat próbálod meg keresni és látni mindenben akkor sokkal jobb lesz minden és előbb utóbb a kérdésedre is választ kapsz..
Sok ember békét és elégedettséget keres, de ez nem a vagyonban és bővelkedésben van.. Lásd minden évben kijön egy új okostelefon és akkor mikor lesz elégedett az ember?
Ha mindig meg lesz neki a legújabb, rögtön amikor megjelenik? Vagy ha azt mondja jó nekem a régi is, a pénzt meg elköltöm valaki olyanra, aki közel áll hozzám avagy akinek sohasem volt telefonja még stb.
Boldogok a lélekben szegények.. mert elégedettek...
de a válasz a szíved mélyén és lelkedben lesz ha néha egy pillanatra belegondolsz.. miért is? ..
Ne zárd ketrecbe magad. Manapság sokkal könnyebb meggazdagodni, mint valaha volt. Előtted is nyitva áll az út.
Persze meg kell haladnod apád gondolkodását, mert amíg neki igaz lehetett, hogy soha nincs pénze, a te életedre ez egyáltalán nem biztos, hogy érvényes lesz.
De más úton kell járnod, mint ő, legalábbis a pénzkeresés tekintetében.
Mit csinálnak az osztálytársad szülei? Miből van nekik annyi pénze? Ezt érdemes megnézni, és aztán azt, hogy neked miből lehet a jövőben.
A pénz nem tesz boldoggá, de a legfontosabb dolgok egyike, mert az életed számos területét elsimítja és könnyebbé teszi. Megéri törekedni rá, hogy legyen.
Ne higyj azoknak, akik leírnak, hogy nem csillagos ötös tanulóként, vagy egyetemre nem bejutóként lemondhatsz az anyagi biztonságról. Ez nem igaz, korántsincs akkora korreláció, mint ezt állítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!