Miert fikazza le folyamatosan az en dolgaimat az illető?
Valamilyen frusztrációját próbálja kompenzálni. Én az ilyen emberektől igyekszem távol tartani magam, energiavámpírok. Abból táplálkozik, hogy téged lehúz. Ha nem tudod teljesen kizárni az életedből valami miatt (pl. tesó, vagy a párod legjobb barátjának a nője, stb.), akkor húzd meg a határaidat. Szúrj vissza, hogy "még szerencse, hogy nem neked kell tetszenie", vagy "örülök, hogy nem egyforma az ízlésünk, így legalább nem látom meg ugyanazokat a darabokat rajtad is", vagy "nem vagyunk egyformák, nem feltétlenül kell tetszenie, a lényeg, hogy nekem bejön". Erre biztos jön majd valami kontra, de mindent lehet értelmesen, elegánsan hárítani.
Aztán kicsit lehet szemfelnyitogatni, hátha érzi a célzást:
Szemét vagy, mert nem mondtad, hogy új autót vettél. "Miért mondtam volna? Neked úgysem tetszene... :D"
Ha ez sem működik, még mindig leülhetsz vele beszélgetni, hogy nem érted miért szólja le mindenedet. Mit akar ezzel elérni?
Nekem is van ilyen ismerősöm, de mivel tudom, hogy ő mit kompenzál ezzel, ezért nem veszem fel. Inkább sajnálom amiért őt az teszi boldoggá, ha mást túl licitálhat, vagy lehúzhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!