Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miert ilyen irigyek es rosszin...

Miert ilyen irigyek es rosszindulatúak a magyar emberek?

Figyelt kérdés
A ferjemnek van egy vállalkozása, ami nagyon jól profitál már egy jó ideje. Megbeszéltük vele,illetve ő mondta hogy nincs raszorulva arra, hogy én dolgozzak valahol és szeretné hogy maradjak otthon,várjam ebeddel es vacsoraval mindig, ne legyünk korlátozva szabadidovel (azzal hogy ha én dolgoznék valahol) és neveljem a gyermekünket szépen. Erre mit kapok másoktól? Hogy én egy kitartott kva vagyok, nekem budos a munka es hasonlók. Ezt miért kell egyeseknek igy lereagalni? Nem mindegy hogy ki hogyan boldogul? Miert ilyen rosszindulatuak az emberek? Én senkinek nem artottam es nem is artok ezzel, mégis egyesekbol ez ilyen gyűlöletet vált ki...főleg barátnak hitt baratokbol.

2020. febr. 12. 09:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%

Meg úgy is, hogy amit a férjed profitál, úgy értem ami pénzt a férjed valószínűleg túlzó módon beszed másoktól a szolgáltatásaiért (mert azért lássuk be, hogy a cégek többségének sokkal több bevételt van képük elkérni, (...)

#5-ös baromira árad belöled az irigység. Nah, pont ilyenek, amilyen jomagad is vagy, a probléma gyökere a magyar társadalomban.

2020. febr. 12. 12:14
 12/15 anonim ***** válasza:
26%
5-ös csak reálisan fogalmazott.
2020. febr. 12. 16:07
 13/15 anonim ***** válasza:
Kérdésedben a válasz. Én a feleségemet "tartom", - csak azért kérem, keressen valami munkát, hogy ha padlót marok, akkor ne a semmiben lebegjen, emberek közé járjon és ketyegjenek a nyugdíjhoz szükséges, munkaként elismert évei. Ezen felül létráról és vastagon teszünk minden külső kritikára, - körbe rajzolhat minket mindenki, semmi köze senkinek ahhoz, hogy miként élünk - addig, amíg senkinek nem ártunk.
2020. febr. 13. 12:35
 14/15 Pupusz ***** válasza:
78%
Az én feleségem is otthon van 13 éve. Azóta sorban jöttek a gyerekek, most a negyedikkel babázik. A gyerekeknek nagyon jót tesz/tett, hogy otthon volt velük, volt ideje rájuk. Közben neki is kialakult a napi menet, minden nap mosás, szárítás, rendrakás, takarítás, étel készítés, gyerekek hazahozatala az iskilából, gyerekekkel tanulás, foglalkozás, a picivel folyamatosan. Aztán ott a bevásárlás, idős anyukájával foglalkozás és persze a velem foglalkozás is. Ezek kiteszik az egész napját, többet dolgozik, mint én, pedig elvileg én vagyok a család fenntartó. El se tudnánk már képzelni, hogy ne így legyen. Persze mi is visszahallottuk a hátunk mögül, hogy lusta, ezért van otthon. Az 5-ös által leírt "Túlzott bevételhez" pedig annyit, hogy senkinek a fejéhez nem szorítok pisztolyt, hogy szerződjön. Annyiért vállalom, amennyiért megéri, leginkább piaci árak szerint, azalatt nem. Ha akarja megbíz és kifizeti, ha nem akarja, nincs harag. Munka így is annyi van, hogy válogatni kell, mit tudok elvállalni, mit nem és sokat nem vállalom el. Természetesen a legjobban jövedelmezőket vállalom el, amiből a legtöbbet profitálja a cég. Emiatt mennek fel az árak, mert több a munka, mint az ember. Erről pedig nem a vállalkozók tehetnek. Olyan pénzekért keresnek már szakembereket, hogy ihajj, még se találnak. A "túlzott bevétel" pedig eléggé kommunista ízű gondolat. Éhbérért kellene vállalkozni? Akkor senki sem vállalkozna, mert inkább alkalmazott lenne mindenki. Csak éppen hol, ha nem lennének vállalkozók? Max. az államnál és minden azé lenne. De ilyen már volt és nem volt jó.
2020. febr. 13. 13:02
 15/15 anonim válasza:
89%
Nekem is otthon van a párom pedig én még kifejezetten jól se keresek. Inkább megspóroljuk más dolgokon azt hogy ezt megengedhessük. Mégis mi is folyton azt kapjuk miért nem dolgozik? Folyamatosan ajánlgatjak a munkákat pedig pontosan tudják hogy ez a mi döntésünk volt és hozunk érte áldozatot de nekünk ez így jó. Mégis érezzük a környezetünkből a nem tetszést folyamatosan.
2020. febr. 13. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!