Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg fura, említésre méltó...

Tényleg fura, említésre méltó dolog, ha az ember néha ír kommentet egy közösségi oldalon?

Figyelt kérdés

Előfordul, hogy nyilvános posztokhoz hozzászólok Facebookon. (pl: környékbeli közlekedési csoportban, híroldal cikke alatt, lejjebb írok majd példákat), nem is tudom, 1-2 havonta egy egymondatos komment.

Azt hittem, ez ilyen normális, természetes dolog, de egyre inkább úgy érzem, hogy nem az...

Az ismerőseim nagyrésze sokszor emlegeti, hogy "hú, láttam hogy szoktál kommentelgetni!", vagy tegnap is a párom beszélt telefonon egy ismerősünkkel, akivel már vagy 5 éve nem találkoztunk, mondta hogy üdvözöl engem, és hogy szokta látni hogy kommentelek! Egyik kollégám már többször átjött az irodámba csak azért, hogy megjegyezze hogy látta hogy írtam kommentet. Miután írok egy hozzászólást, fixen 2-3 ismerősöm ír ám facebookon, hogy látták hogy mit írtam. Múltkor összefutottam egy haverommal akivel régen nem beszéltem, neki is ez volt az első mondata, hogy milyen rég dumáltunk, bár úgyis szokta látni, hogy kommentelek.

Most akkor valami fura velem? Ennyire nem szokványos nyilvános hozzászólásokat írni? De akkor miért van ott már előttem több 10 komment?

Vagy ha nem fura szokás, akkor miért vannak ennyire rákattanva az ismerőseim? Miért foglalkoztatja őket ennyire?

Ez tényleg ilyen említésre méltó esemény, hogy valaki ír 1-2 mondatot?

A példák:

- híroldal, valaki belinkelt kommentben egy dezodort, én válaszban leírtam, hogy ez tényleg jó, szeretem az illatát

- közlekedési csoport, valaki kirakta posztként, hogy a vasúti megállóban milyen állapotok vannak, én odaírtam, hogy a mi megállónkban is hasonló

- tudományokkal foglalkozó csoport, valaki kirakott egy ábrát, én pedig odaírtam, hogy szerintem érdekes, és kérdeztem róla valamit

- közlekedési csoport, valakinek tanácsoltam, hogy nézze meg otthoni indulás előtt, hogy elindult-e már a vonat a végállomásról, mert ha nem, akkor fölösleges elindulni

Idén ennyi nyilvános kommentet írtam, ez minden. Előtte is hasonlók voltak.

2020. febr. 7. 10:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

3-as vagyok.

Zárt csoportokba írok, azok nem jelennek meg senkinél.

2020. febr. 7. 17:19
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Huu, de ismerős, azt hittem, csak nekem vannak ilyen jellegű problémáim. :D

Néhány ismerősöm képes lescreenshotolni a kommentemet, majd elküldeni nekem messengeren, hogy latta, hogy mit írtam. 😂 Vagy csak másnap élőben teszi szóvá.

Komolyan "nem merek" már sehova se kommentelni, mert az ismerőseim ezt figyelik... Mármint természetesen felvállalom a véleményemet, nem erről van szó, csak nem feltétlenül akarom, hogy olyan ismerőseim olvasgassák ezeket, akiknek semmi közük ahhoz a bizonyos témához, amihez kommenteltem.

Én nem tudom, szerintem 2020-ra ciki lett a kommentelés a társadalom szerint... vagy nem tudom.

2020. febr. 8. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!