Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az öregek a mai világban...

Az öregek a mai világban miért nem képesek követni az inflációt?

Figyelt kérdés
10 000 forint a kiszállási díjam de mikor megemlítem szívrohamot kapnak, pedig a mai világban 10000 ft semmi pénz. Nekem is brutálisak a költségeim, ezer adót, járulékot, dízelt, amortizációt, stb stb kell fizetnem, emelni is tervezek a kiszállási díjamon. Tudom hogy régen ennyi pénzből megvette az ember a fél teszkót, de ma már vesz belőle egy-két kg húst meg valami csokit és el is ment a pénz.
2020. febr. 4. 12:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
sajnálom, én is pénzből élek, a pénzért csinálom, ebből a tizesből semmi nem jön vissza, elviszik a költségek, ezért fogok emelni. Így is annyi melóm van hogy idénre már be vagyok táblázva.
2020. febr. 4. 13:38
 12/20 anonim ***** válasza:
80%

"sajnálom, én is pénzből élek, a pénzért csinálom, ebből a tizesből semmi nem jön vissza, elviszik a költségek, ezért fogok emelni"

Lol, mégis mivel közlekedsz hogy egy szimpla kiszálás elvisz egy 10-est? :D

2020. febr. 4. 13:40
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Na az adózást inkább hagyjuk, a legtöbb vállalkozó számla nélkül dolgozik, mert ha számlát kérsz, akkor jóval többet számol fel, és ugye senki sem önmaga ellensége.
2020. febr. 4. 14:34
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Ha így is tele vagy munkával, mit érdekel a sokadik kisnyugdíjas?

Mellesleg még én is csak az elvégzett munkáért fizetek, olyat nem is hívok, ha muszáj szakit hívni, ahol külön kiszállási díj is van. Tudom, hogy egy sem fizet rendesen adót, egy kis sumák mindig van itt-ott, és nekem is jobban megéri, ha a munkadíjba bele van kalkulálva. Pedig nekem nincs rossz fizetésem, és még messze vagyok a nyugdíjtól, csak nem szeretek a semmiért fizetni, én is elvégzett munkáért kapom a pénzem. A futárnak fizetek szállítási díjat, de ott maga a kiszállítás a szolgáltatás.

2020. febr. 4. 14:57
 15/20 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ez provokatív kamu kérdés.
2020. febr. 4. 16:15
 16/20 A kérdező kommentje:

"Ha így is tele vagy munkával, mit érdekel a sokadik kisnyugdíjas?"

Mert teljesen kikelnek magukból, fel akarnak jelenteni (van aki fel is próbált jelenteni emiatt) és sok nyugdíjas mikor írom a számlát nem akarja kifizetni, pedig előre megmondok minden költséget és beleegyeznek.

2020. febr. 4. 16:56
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

"pedig előre megmondok minden költséget és beleegyeznek"

Mármint amikor már ott vagy, közlöd velük hogy kapásból legombolsz róluk egy 10-est akkor is, ha utána helyből kifordulsz az ajtón? Vagy esetleg ezt előzetesen telefonon közlöd valami 5000 forint körüli percdíjjal?

2020. febr. 4. 17:03
 18/20 anonim ***** válasza:
75%
Összehasonlításként azért azt megjegyezném, hogy egy átlagos ügyeletesORVOS órabére bruttó 4500 forint körül van...
2020. febr. 4. 17:19
 19/20 anonim ***** válasza:
55%
Építsd be a munkadíjba, és ne kérj külön kiszállási díjat. Az okosabbak ezt csinálják.
2020. febr. 4. 20:32
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az idős embereknek nem követi az inflációt a nyugdíjuk, - lehetőségeik pedig korlátozottak abban a tekintetben, hogy kiegészítő keresethez vállaljanak munkát.

Ez a mindenkori kormányok egymásba érő szégyene, - nem arról van szó, hogy "helikoptert minden nyugdíjasnak", de aki tisztességgel ledolgozta az életét, az hadd távozhasson az élete alkonyán emberhez méltóan, (ne a legkülönfélébb megaláztatásokat elljen megélnie, mielőtt eltávozik az árnyékvilágból). Fogod te még más szemszögből is vizsgálni az éppen aktuális életet, - ha lesz olyan szerencséd, hogy megéled a kort! De akkor remélem, Te is boldogan fogsz egy szakembernek inflációt követő - 30-40 ezres "kiszállási" sarcot fizetni, - hiszen ez jár neki...

2020. febr. 4. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!