Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Magyarországon az emberek...

Magyarországon az emberek miért mindig a legolcsóbbat szeretnék mindenből, miért nem adnak a jólétre, kényelemre?

Figyelt kérdés

Fontos, ebbe a kérdésbe nem tartozik bele az az ember, aki nem olyan anyagi helyzetben van, hogy a minőséget nézhesse az ár helyett.

Van azonban magyarországon is sok közepesen kereső - jól kereső ember, aki megtehetné, hogy bizonyos dolgokból a drágább opciót választja és még úgyis lenne félretehető pénze (sok) és mégsem teszi ezt meg.

Vegyük például az élelmiszerboltokat. Sokan megveszik a legeslegolcsóbb fehérkenyeret és a kemény zsömlét, miközben nem sokkal többért megvehetnék a teljes kiörlésű kenyeret / zsömlét / kiflit is, ami sokkal jobb minőségű és egészségesebb. Húsokból is a legolcsóbbat veszik, miközben ha megnézik, akkor nem sokkal többért lehet kapni olyan csirkét / pulyát, ami ellenőrzött forrásokból van, esetleg GMO mentes is, ami azért sokat dob a minőségén. Édességekből vannak cukormentes opciók, amelyek szintén egészségesebbek. A mandulatej drágább a sima tejnél, de másabb is és az abban lévő tápanyagokra is szükség van egy egészésges diétában, de sokan azt sem veszik meg, mert drágább.

Sokan sajnálják a pénzt a testmozgásra is. Egyáltalán nem adnának ki semmi pénzt konditerem / uszoda / yoga / bármilyen más sport létesítménybeli bérletre, pedig itt az ember szintén "saját magába fektet pénzt".

Az emberek ha utaznak (ha megteszik), akkor is megpróbálnak mínél kevesebb pénzt költeni, amellyel egy csomó élménytől megfosztják magukat, legyen ez egy picivel jobb szálloda, egy-egy drágább program, vagy esetleg helyi ételek. (A repülőkön lévő business / first classt most nem számítom bele ebbe, mert az tényleg aránytalanul drága, de egyszer kétszer az is egyféle élmény)

Ez nem csak az élménybeli, hanem a tárgybeli dolgokra is igaz.

Vegyük az autókat például. Sok embernek az autó a preferált közlekedési eszköze. Sokan még meg is veszik az autót, ami kívülről jól néz ki, azonban belülről nem a legjobb a felszereltsége. Sokan légkondi nélkül vesznek autót, ami pedig egy igen hasznos kényelmi funkció tud lenni. Kényelmi funkció lehet a beépített GPS és az automata váltó is, amelyet szintén azért nem vesznek mert drága, pedig sokan megtehetnék és ha az ember utánanéz, hogy milyen modelleknél éri meg ezt választani, akkor jó döntés lehet.

Ugyanez a lakásokkal/házakkal. Sok embernek meglenne a lehetősége felújítani a már rosszabb állapotban lévő lakását, esetleg csak szimplán új bútorokat venni, de nem teszik, meg, mert akkor ki kellene selejtezni (az ő szavaikkal: kidobni) meglévő bútordarabokat, és kidobni bármit is egy hatalmas bűn.

--------------------------------------------------

Ugyanezeknek az embereknek azonban teljesen természetes az, hogy pénzt adnak ki hetente több doboz cigire, kartonnyi cukros üdítőre, zacskó chipsekre, olcsó csokikra, sarki hamburgerre stb..., amelyek ártalmasak az egészségükre, semmilyen élményt nem tesz hozzá az életükhöz. Sokan kartonnal veszik a vizeket is, pedig egy egyszerű vízszűrő beszerelésével hosszú távon pénzt lehet spórolni és még a környezetet is véded mert nem vásárolsz műanyag üvegeket.

Ezek az emberek nem osztják be a pénzüket, nem tudják, hogy mire adnak ki pénzt pontosan egy hónapban és, hogy mennyit tudnak félretenni, pedig egy átlagembernek, akinek jó állása van és folyamatosan képzi magát, fejlődik a munkájában, annak az összes fenti dolog megvalósítható lenne és közben pénzt is félre tudna tenni a jövőre, a gyerekeinek és nyugdíjra, sokkal boldogabb életet élhetne.

Én most 25 évesen ezen dolgozom és nem értem mi tartja vissza az embereket, hogy szintén ezt tegyék.

2020. febr. 4. 08:18
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
30%

Az árakkal kapcsolatban mutatok egy érdekességet:

[link]

[link]

2020. febr. 4. 10:34
 32/44 anonim ***** válasza:
24%
Nekem a konditeremhez lenne még plusz hozzáfűznivalóm. Az én munkahelyemen vannak olyan kollégák, amik edzést tartanak a cégnél a dolgozók részére, erre a cég épületén belül egy termet is biztosítanak. Nekünk, dolgozóknak ez ingyen van, és igazodik a munkaidőhöz. Miért fizessek ugyanezért egy edzőteremnek, ahova el is kell menni, ha ez helyben van és ingyen van? Én ezekre rendszeresen járok, kivéve ha le vagyok sérülve, beteg vagyok, vagy elhúzódik a munka, és ha ki kell hagynom, anyagi károm nem származik belőle, nem úgy, mint egy edzőterem esetén, ahol a kihagyott alkalom nem vihető át a következő bérletre.
2020. febr. 4. 10:44
 33/44 anonim ***** válasza:
85%

33#

Ez is priorítás kérdése.

Aki testépítő akar lenni, model vagy bármilyen komoly fitness célja van annak ez a munkahelyi edzés hülyeség.

Viszont aki csak át akarja mozgatni a testét, annak nagyon jó dolog lehet.

2020. febr. 4. 10:50
 34/44 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, szerinted meddig tart a fejlődés a munkában, és mi lesz a vége?

(mindenki mágnás miskaként létrehoz egy multit?)

Ha félreteszel, mi a garancia, hogy hasznát is veszed, és nem egy rákműtétre teszi zsebre az orvos, amiután persze ugyanúgy kifingasz, de lehet még előbb...

2020. febr. 4. 10:50
 35/44 anonim ***** válasza:
0%

# 34

Ti fiatalok, miért hiszitek el azt, hogy mindenki az lehet ami akar?

1000-ből 1 nek sikerül, a többi csak próbálkozik, amíg bele nem őszül...

2020. febr. 4. 10:52
 36/44 anonim ***** válasza:
8%

Egyvalamibe érdemes egyedül KOCKÁZATMENTESEN pénzt fektetni, amivel garantáltan nem buksz, csak MINDÍG NYERSZ!

EZ PEDIG AZ IDŐ!

Amíg van pénzed, nem kell a munkahelyeden rohaadni, hogy legyen pénzed!

HANEM LESZ IDŐD BÁRMIRE AMIRE CSAK AKAROD !!!

2020. febr. 4. 10:58
 37/44 anonim ***** válasza:
0%

Ezzel pedig megmagyaráztam az alapkérdést!

Azért nem költenek az emberek feleslegesen pénzt, hogy maradjon idejük élni, és ne a munkahelyen éljék le az életüket a pénzért...

2020. febr. 4. 11:00
 38/44 anonim ***** válasza:
5%

"Ez nagyon szép, de nem érzed magad egy irányított majomnak akinek csak annyi választása marad, hogy csinálja, vagy nem csinálja?

De ha nem csinálja akkor nincs is más amiből biztosan megélhetne?"

1. Nem csak ennyit sportolok, viszont jó, hogy olyanok edzésére járhatok ingyen, akik értenek hozzá, maguk is sportolnak, kijavítanak, ha valamit nem jól csinálok, és fejlődök, ráadásul kifejezetten jólesik ülőmunka után nap végén átmozgatni magam.

2. Nagyon kényelmesen meg tudok élni a munkámból úgy, hogy nem centizgetem a fizetést, a fizetésemnek kb. 1/3-át minden hónapban meg tudom spórolni, így nem aggódok, ha jön egy váratlan nagyobb kiadás, mert van mihez nyúlni.

3. Nem vagyok vállalkozó típus, arra is születni kell.

4. Ahhoz képest, hogy alkalmazott vagyok, elég sok szabadságom van a munkámban.

2020. febr. 4. 11:00
 39/44 anonim ***** válasza:
71%

Tipikusan egy alacsony %os troll (ebben az esetben 49%os) veszekszik mindenkivel.

Amikor rákattintottam és láttam, hogy 5 oldalnyi komment van, hírtelen meghökkentem, hogy "Wow, ez biztos sok ember felkavart"

Erre kb 3 db unatkozó troll veszekszik oldalakon keresztűl.

2020. febr. 4. 11:23
 40/44 A kérdező kommentje:

#41:

Én sem nagyon terveztem ezzel senkit megsérteni, felkavarni. Információszerzés céljából tettem fel, hátha ebből is tudok valamit tanulni, mivel szeretem több szemszögből látni a dolgokat.

Szerencsére azért ha átnézed, találsz egy pár korrekt választ.

2020. febr. 4. 14:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!