Ha valami kb. egy heti fizetésedbe kerül, akkor azt gondolkodás nélkül megveszed?
Lehet az bármi, amire nincs életbevágóan szükséged, de mégis szeretnéd, hogy a tied legyen.
Talán nem is hangzik túl vészesen, ha úgy vesszük, hogy az emberek általában egy teljes hónapot dolgoznak, azonban én csak 15 napot.
Nem, mert az nekem már nagyobb kiadásnak számít. 5-6000 Ft felett már nem szívesen költök. Ha olyan dolog, akkor betervezem, hogy abba a hónapban belefér-e, ha nem inkább félreteszek egy részére és majd kipótolom máskor.
Van aki gondolkodás nélkül kötelezik, utána meg sír a hitelért,mert nincs pénze.
Na igen. Ha van az embernek tartaléka akkor nyilván könnyebben hoz meg ilyen döntéseket.
Egyébként szerintem igaza van annak a válaszolónak, aki szerint élvezni is kell az életet, nem csak fizetni a számlákat; vagy vett egy biciklit, mert az tette boldoggá.
S ha valaki gyűjt egyébként egy nagyobb összegű valamire (legyen az lakás, kocsi stb) akkor közben nem is költekezik abban az időszakban szinte semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!