Nem veszek 2-3 ezer forint felett gondolkodás nélkül dolgokat. Ritkán veszek luxus cikkeket. Egy heti fizum majdnem százezer forint, szerintem gondolkodás nélkül nem vettem még ennyiért semmit, legalább megnézem, hogy nincs-e olcsóbban.
2020. febr. 3. 12:22
12/15 anonim válasza:
Nem, mert az nekem már nagyobb kiadásnak számít. 5-6000 Ft felett már nem szívesen költök. Ha olyan dolog, akkor betervezem, hogy abba a hónapban belefér-e, ha nem inkább félreteszek egy részére és majd kipótolom máskor.
Van aki gondolkodás nélkül kötelezik, utána meg sír a hitelért,mert nincs pénze.
2020. febr. 3. 12:31
13/15 A kérdező kommentje:
Na igen. Ha van az embernek tartaléka akkor nyilván könnyebben hoz meg ilyen döntéseket.
Egyébként szerintem igaza van annak a válaszolónak, aki szerint élvezni is kell az életet, nem csak fizetni a számlákat; vagy vett egy biciklit, mert az tette boldoggá.
S ha valaki gyűjt egyébként egy nagyobb összegű valamire (legyen az lakás, kocsi stb) akkor közben nem is költekezik abban az időszakban szinte semmit?
2020. febr. 3. 12:54
14/15 anonim válasza:
Én úgy szoktam csinálni, hogy - mivel otthon lakok, nagyon jelképes rezsivel - így kitűztem egy cél összeget (ingatlanbérlés ára), és ezt havonta félre teszem lakásra. A maradékból eü és nyugdíjpénztárt fizetek, illetve a napi kiadásaimat. Ha ezen felül marad valami, akkor abból fedezem a luxus cikkeket. Pl. a nyaralás, autó, öltözködés (nyilván nem az első cipő, hanem a még egy), koncert. Ha nem marad pénzem, mert annyit nassoltam a büfében, vagy túl sokszor ettem a menzán, akkor bizony pár ezer forintért sátorozni megyek, vagy a szüleim nyaralójában nyaralunk és bojlert szerelünk a párommal, ahelyett, hogy a tengerparton süttetnénk a hasunk.
2020. febr. 3. 15:14
15/15 anonim válasza:
Azer ilyenkor már elgondolkozom rajta, hogy kedvezőbb árban nincs e ugyanez vagy feltétlenül szükségem van e rá... Most pl be van törve a telefonom kijelzője, néztem másikat 85000 ftert, ez kB egy heti bérem, de inkább rendeltem egy olcsóbbat 25000 ftert, fontosabb dolgokra kell a pénz (mindig előtörlesztek a lakásba)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!