Azok közül, akik szoktak adni kéregetőknek, miért vannak olyanok, akik megvetik azokat, akik sosem adnak nekik?
Én elvből nem adok, mert akkor ilyen alapon mindegyiküknek adhatnék. Hogy különböztessem meg, hogy melyikük szorul rá valóban?
Megértem azokat is, akik időnként kisegítik őket, mert saját elmondásuk szerint, ha nem adnának, lelkiismeret-furdalásuk lenne, így meg jól érzik magukat, ha egy jó napot szerezhetnek valakinek.
Viszont sehogy nem értem, akik leszólják azokat, akik nem szoktak az ilyeneknek adakozni. Szerintem nem kötelesség és egyáltalán nem nekem kell finanszírozni vadidegen emberek életét.
Túl sok egót viszel bele ebbe a kérdésbe (meg azok is, akik leszólnak amiatt, mert valaki ad, vagy nem ad).
Sem a világ, sem senkinek az élete nem változik semennyit, akár adsz, akár nem. Apró kis mikro-történet a világban, magyarul az égvilágon nincs értelme agyalni sem az egészen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!