Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Naiv vagyok, ha szoktam adni...

Naiv vagyok, ha szoktam adni a kéregetőknek?

Figyelt kérdés

Nem sokat és nem mindnek persze, de aki gyerekkel van, vagy azután is normálisa szól hozzám, hogy megmondom, hogy tényleg csak apróm van, ne haragudjon, annak azért szoktam.

Lehet, 5-ből 4 tényleg ezt csinálja munka helyett, de lehet, egyszer sikerül pont annak az egynek adni, aki tényleg rászorul.

Illetve nem tudok nem belegondolni, hogy én is lehetnék (sőt, lehetek is még) a helyükben.

Eddig még nem szaladt el senki a pénztárcámmal, és kizsebelni se próbáltak cserébe a jószándékomért, szóval annyira rossz szándékúak nem lehetettek.

Egy eset nagyon megmaradt bennem, amikor egy fiatal lány a téren énekelt valami ismeretlen nyelven (albán, török, vagy valami ilyesmi) este. Neki is adtam pénzt, gyönyörű hangja volt (igen, pénz reményében énekelt tényleg)

2017. szept. 26. 16:31
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Hajrá, támogasd a koldusmaffiát! Egyébként megadhatom a számlaszámom? Az adományt megköszönöm, nem rabollak ki, ha akarod még énekelek is.
2017. szept. 26. 16:45
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj meg nekik kaját adni.Majd meglátod,hogy milyenek is :D Van hogy a gyerekesek sem fogadják el,mert neki nem kaja kell hanem pénz !

Egyszer próbáld ki!Ha elfogadja és nem dobja ki,akkor adhatsz neki egy kis pénzt is,de szerintem a kajának is bőven örül,ha tényleg hajléktalan és nem piát vagy cigit akar venni...

2017. szept. 26. 17:01
 3/6 anonim ***** válasza:
52%
sajnos ez így van, ahogy a kettes írja, a többség tényleg nem kajára költi, vagy bármi fontos dologra, hanem piára, cigire, stb..arról meg nem is beszélve, hogy az esetek túlnyomó többségében tehet róla az ember, hogy az utcára kerül. például azért, mert drogozott, alkoholista lett, vagy bármi ilyesmi. és ahhoz, hogy valaki ennyire lecsússzon, tényleg tenni kell...
2017. szept. 26. 17:12
 4/6 anonim ***** válasza:
igazi balek vagy.
2017. szept. 26. 18:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem naiv vagy. Én is szoktam adni annak, akin úgy látom, hogy magának koldul, és onnantól kezdve az, hogy az aprópénzt kiflire vagy kannásra költi, már nem érdekel. Valószínűleg ha az utcán élnék, én is piálnék.

De a kölökkel, állattal, stb.-vel koldulók tipikusan nem ez a fajta. Voltam önkéntes munkán, ahol hajléktalanokkal foglalkoztunk, a többi csövi mondta, hogy nagyon sok esetben valaki "futtatja" ezeket a szerencsétleneket, és a kutyát/gyereket elkábítják vagy leitatják.

Nem tudom, mi lenne a jó döntés, de szerintem ezt nem is nekünk kellene megoldani, hanem a hatóságoknak. Talán ők azok, akiknek érdemesebb kaját adni, ha elfogadják, hátha azt nem veszi el a "munkáltató", mielőtt megenné... :/

2017. szept. 26. 19:02
 6/6 anonim ***** válasza:

A te dolgod, hogy döntesz, de azért nem árt körültekintőnek lenni.

Én kéregetőnek pénzt nem adok, nem akarom finanszírozni a napi cigit vagy piát. Akkor sem, ha neki ez az egyetlen öröme. Épp elég hajléktalan cirkuszt hallottam már pl. munkába menet, ahol szedtem is a lábam, nehogy véletlenül engem is kiszúrjanak, csak mert épp arrafelé van dolgom. Az alkoholtól van, aki agresszív lesz, én meg ebben nem akarok segíteni. Cigire meg magamnak sem költök, mert nem dohányzom.

Olyan volt már, hogy épp nem siettem, jobb napom volt, és aki odajött hozzám kéregetni, attól megkérdeztem, hogy ételt elfogad-e. Volt, aki kiröhögött, hogy neki nem az kell, hanem a pénz, volt, aki elfogadta, annak akkor vettem a közeli boltban pár dolgot.

Egyébként utalok adományt a bohócdokiknak, amennyi belefér a kiadásaimba. Én így segítek.

2017. szept. 26. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!