Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mitől váltak ilyenné az emberek?

Mitől váltak ilyenné az emberek?

Figyelt kérdés

Nem egy alkalommal segítettem itt embereknek, tárgyakkal, pénzzel, egyéb módon. Igaz, önként és privátban.

A segítségemmel egy bizonyos problémájuk oldódott, vagy nem oldódott meg, ezt előre nem lehetett tudni.

Semmit nem vártam el cserébe, nem is ismerem az illetőket.

Minden esetben kérés nélkül írták, hogy visszajeleznek, hogy alakult az a bizonyos probléma. Nem én kértem őket erre, de emberi kíváncsiságból jó lett volna tudni, hogy alakult a helyzet.

Soha egyetlen visszajelzést nem kaptam, még attól sem, akitől később konkrétan rákérdeztem.

Sajnos (vagy szerencsére) olyan a természetem, hogyha módomban áll, akkor segítek. Talán ideje lenne erről leszokni?

2020. jan. 29. 10:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ideje lenne leszokni, vagy legalább pár fokozatot visszakapcsolni. Ki kell tudni mondani a NEM szót, kivéve életveszélynél.

Amikor jól, jobban megy a másiknak, akkor már elfelejtődik sokaknál, hogy honnan is kezdődött a probléma megoldása... Nem feltétlen éri meg jónak lenni a mai világban.

2020. jan. 29. 19:30
 12/14 A kérdező kommentje:

Újabb történet, bár ez nem adakozós sztori.

Valaki kérdezett valamiről, én tanácsoltam valami.

Majd jön a privát üzenet:

"Megcsináltam ahogy mondtad, nagyon jól sikerült.

Megengeded, hogy küldjek róla képet?"

Válaszoltam:

"Örülök, hogy jól sikerült, ügyes vagy! Örömmel veszem, ha küldesz képet!"

Még váltottunk pár szót a témáról, mindegyik válaszban benne volt, hogy "máris küldöm a képet!"

Ennek 2 napja...

Szóval, erről beszélek! Miért váltak ilyen hiteltelenné az emberek, hogy önként beígérnek valamit - nem én keresem, nem én kérem - aztán szó nélkül felszívódnak?

Mi okozza ezt?

Nevelés hiánya? Becsület hiánya?

Apám mesélte, hogy régen nem kellett szerződéseket írogatni, elég volt egy kézfogás - az adott szó - és a megbeszélteket mindenki kötelezőnek érezte magára nézve, mert egyébként nagyon hamar leírták őt az emberek szélhámosnak.

És ez még csak nem is 100 éve volt.

2020. febr. 1. 13:04
 13/14 A kérdező kommentje:

kiegészítem:

Ennek két napja... és a kép sehol.

2020. febr. 1. 13:48
 14/14 anonim ***** válasza:
Lehet elfelejtette, hisz ez nem olyan gyakori, mint pl egy Facebook, vagy azóta tiltva lett és nem tud képet küldeni.
2020. febr. 1. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!