Egy egyetemet végzett ember mitől felsőbbrendű?
Figyelt kérdés
2020. jan. 28. 12:23
11/13 anonim válasza:
Semmitől, ma már ez a megkülönböztetés nem létezik, hiába is éreztetik egyesek ezt.
12/13 anonim válasza:
Ha annyira nem létezik ez a megkülönböztetés, akkor miért van, hogy egy egyetemet végzett nő nem fog összejönni egy villanyszerelővel, mint ahogy egy bankár sem egy pénztárossal? Az egyetem a legtöbb esetben nem csak egy papírt jelent, hanem életszemléletet, világlátást, eltérő világnézetet. Kikkel barátkozik, mivel tölti el a szabad idejét, milyen ételeket eszik, párkapcsolati szerepek stb. Attól "felsőbbrendű", hogy intelligensebb. De nem a papír miatt. Persze mindkét oldalon vannak kivételek.
13/13 anonim válasza:
Anno én inkább utcai gyerek voltam mint kocka. Meg is lett az eredménye. Szakmunkásképzőbe mentem tovabb. Volt pár haverom akik viszont a város egyik legkeményebb iskolájában tanult. Ott hóhemkedtek hogy én buta suliba járok stb... Amikor ők még az egyetemen tanultak én addig dolgoztam, tőkét építettem és estin megcsináltam az érettségit. Ők még mindig tanultak, én létrehoztam egy vállalkozást. Végeztek a sulival és hát jöttek hozzám melózni mivel az "okos sulival" nem mentek semmire. Persze most én húzom az agyukat hogy "milyen érzés egy buta embernek dolgozni?" 😃
Szóval hidd el hogy nem számít a papír. Aki ettől érzi magát valakinek az emberileg egy hulladék és a körei is habizti emberek lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!