Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lányok! Tényleg ciki, ha egy...

Lányok! Tényleg ciki, ha egy férfi udvarias?

Figyelt kérdés
Nem tartjátok bénának, ha mondjuk előre enged az ajtóban (ahol kell), vagy segít cipekedni? Egy lány ismerősöm irtózik az ilyenektől, merthogy az ilyen férfi "papucs, behódoló" stb...Szerintetek?

2020. jan. 28. 08:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
91%

Szóval csak egyetlen egy lány ismerősöd ilyen. Oké. Értem.

Amúgy még a barátnőimmel is kinyitjuk egymásnak az ajtót, és segítünk a másiknak cipekedni, szóval az udvariasság még csak nem is kizárólag férfiakra és nőkre vonatkozik, hanem kb mindenkire.

2020. jan. 28. 10:36
 12/13 anonim ***** válasza:
90%

Hova fajul ez a világ édes istenem... ezt régen jó modornak hívták és pont amit leírtál, annyira alap volt, hogy még csak az etikett részének sem nevezném. Éppen ez a férfias a mai napig.

A lány ismerősödnek komoly bajok vannak a fejében.

Egyébként a férjem ha elbírja, mindent ki szokott venni a kezemből, én meg megyek utána a kis retikülömmel. Abszolút nem papucs, én meg nem érzem megalázónak, pedig edzem, fél kézzel elvinnék mindent egyedül. Ha neki jólesik segíteni, tegye. Akkor lenne papucs, ha én parancsolnék rá, hogy vigye, ő meg nem merne visszaszólni.

2020. jan. 28. 11:45
 13/13 anonim ***** válasza:
88%

Attól hogy valaki udvarias még nem papucs! A kettő két külön fogalom. Az udvariasság neveltetés kérdése. Én pl húsz éves vagyok és jól esik ha előre enged egy fiú. Ha nem enged előre, akkor sem csinálok semmit, nem megjegyzem magamban, hogy ezt se tanították illemre.

Tényleg nem értem hova tart ez a világ, hogy már az is kérdést vet fel az emberekben, hogy ciki-e udvariasnak lenni.

2020. jan. 28. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!