Kérdés, hozzászólás, életkor viszonya a GYIK-en?
Az életkor jelölés nélküli hozzászólásokhoz általában korotok béli embernek képzelitek a hozzászólót? Ahogy mondják, mindenki magából indul ki. Tehát, ha a kérdés témája, vagy a válasz nem jellemzi az életkort, és/vagy nem írja ki a hozzászóló, akkor hozzátok hasonló korúnak képzelitek az illetőt? Nem feltételezitek, hogy fiatalabb, idősebb? Miből lehet egyáltalán rájönni, hogy a mögöttes ember, milyen korú? Nektek számít, hogy fiatal vagy élet-tapasztalt ember írja le a véleményét, tanácsát? Valóban tapasztaltabb egy idősebb, mint egy fiatal?
Írtatok már hozzászólást, kérdést, hogy idősebbnek, fiatalabbnak adtátok ki magatokat? Ha igen, miért tettétek?
Nem érdekel az életkor, nem szoktam ezzel foglalkozni. Miért ne írnék/segítenék/válaszolnék fiatalabbnak vagy idősnek? Vagy miért ne fogadnám akár fiatalabb tanácsát is, ha igaza van?
Ami engem idegesít, az a csapnivaló írás (nem, nem arra gondolok, amikor valaki telefonon félrepötyög valamint, hanem amikor a magyar helyesírás legalapvetőbb szabályait sem ismeri, pl. igekötős igék), az össze-vissza hadoválás, ami abból adódik, hogy az illető három mondatot nem tud értelmesen megfogalmazni (csak mondja és mondja összefüggéstelenül, neked meg úgy kell kibogozni, hogy vajon mit akarhat), illetve a direkt trollkodás. Sajnos ezekből rengeteg van, és ez sem függ az életkortól.
Még soha egyszer sem gondolkodtam el azon, hogy egy-egy válaszoló vajon hány éves lehet.
Amúgy teljesen mindegy.
Az egyértelmű, hogy számtalan téma esetében nem számít az életkor, de néha még az élettapasztalat sem. Viszont, amikor van (némi) lényege a kérés szempontjából, kimondható, hogy általában a saját életkorunkhoz hasonló embert feltételezünk válaszadónak?
"sokszor a valo eletben nem szivlelemn az idosebb korosztalyt" :-o Miért? Megkérdezhetem, hány éves vagy és mennyivel idősebbekkel vagy így?
Nem feltételezek semmit a válaszolók életkoráról, eszembe sem jut, hogy bele kellene gondolnom ilyesmibe.
Amikor 12-13 éves voltam, és valamilyen apropóból rákérdeztek a koromra, simán bekamuztam idősebbnek magam, tudtam, hogy máskülönben mindenki ignorálná a válaszomat a francba. Szerettem osztani az észt már akkor is, na. Mindenesetre senki sem kételkedett abban, hogy valóban nagykorú vagyok.
(21/L)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!