Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen nagyképű mostanába...

Miért ilyen nagyképű mostanában sok újgazdag, hogy köszönni sem tud?

Figyelt kérdés

A környékünk régen kb a semmi közepe volt, nagyszüleink kertjeként volt használva Budapest szélén. Szüleink anyagi okok miatt ide építkeztek. Akkor senki nem lakott itt, még út sem volt. Mára a gazdagok teleépítették a környéket. Van aszfaltozott út, víz, villany, gáz, közvilágítás. Sorra emelkednek az újépítésű luxus házak. Most már egy üres telek sincs az utcánkban. Egyedül a mi házunk épült a 80-as évek végén, az utánunk következő már 2010 után. Mindegyik luxus kategóriás.

Szüleim nekem adták a házat, ők vidékre mentek egy lakásba. Sajnos úgy vettem észre hogy a 2015 után ideköltöző gazdagok nem tudnak viselkedni. Ugye 1 millió feletti a négyzetméter ár és azt hiszik hogy különbek mint én és a családom. A közvetlenül mellénk épült hodályban élő Mercedeses úrinő és a 20 éves egyetemista lánya sem képes visszaköszönni nekünk. A pasi meg bemutatkozásként átjött fenyegetőzni, hogy amíg nem hozat oda 5 méteres fákat, addig mi ne nagyon ücsörögjünk a kertben mert átlátunk hozzájuk és biztos az ő nőit fogjuk lesni. Persze, a feleségemmel és a gyerekeimmel ezt tervezzük.

Mások is mind ilyenek az utcában, sőt hallottam már az egyiktől hogy a mi házunk az utca szégyene, meg se szabadna engedni hogy ilyen régi viskó itt legyen, le kéne romboltatnia az önkormányzatnak. Egy tisztességes, karbantartott, szép állapotú, tipikus 80-as évekbeli ház! 5 évente lefestjük, az udvar is gyönyörű. Csak a gazdagoknak nem illik bele az utcaképbe. Az autónkat is rendszeresen fikázzák, hogy ilyen roncs (Fiat Punto 2001) itt parkol és olyan a környék miatta mint a roncstelep. Persze a szomszédban a legújabb Mercedes van meg BMW.

Elköltözni nem akarok, mert a mostani telekárak mellett lehet hogy sokért eladhatnánk de máshol is ugyanúgy drága minden. Ugyanott lennénk.

Hogyan lehet kezelni ezeket a fajta bunkókat? Mi a megoldás velük szemben? Sajnos semmilyen udvariasságra nem reagálnak. A legjobban a családommal szembeni bunkóságuk zavar.

Ezek a ner-szökevények ennyire lenézhetnek bárkit? Nincs ezeknek lelkük? Csak a pénz?

2020. jan. 16. 16:41
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

Az újgazdag általában iszonyúan törekvő; valahogy meggazdagodott, de a neveltetése, a látásmódja, a modora még onnan való, ahonnan felvakarta magát.

Azt hiszi, hogy a pénz az Isten, és a pénzével bármit és bármit megvehet magának. Megveti azt, aki szegény, aki úgymind "alatta" van, és nem tudja, hogy a pénzt (esetleg ebül) az első generáció ugyan megszerzi, de megtartani majd csak az tudja, aki fel tud nőni a pénzhez is meg a vele járó felelősséghez és hatalomhoz is - azaz a feladathoz. A többié két generáció múlva nem lesz sehol.

2020. jan. 16. 16:53
 2/8 DravenMoral válasza:
78%

Üdvözöllek!

Ismerős a helyzet, sajnos családon belül is ez megy nálam. (Féltestvérem jó pasit választott maga mellé)

Szerencsére már közöm sincs a családomhoz, így pont nem tud érdekelni már ez a téma.

Viszont számodra azt ajánlom, hogy magasról kerüld el ezeket az isteni szinten álló, törzsgyökeres ****-at, legközelebb ha köszönsz, és nem köszönnek vissza, ne félj odaszólni bármi, akár enyhe tr@g@r kifejezést is, legyen akár nő, akár férfi.

Az ilyen nőket sem becsülni, sem tisztelni nem lehet, add meg azt a tiszteletet az irányukba, amit ők adnak számodra!

Amikor még iskolás is voltam, gimnáziumban is ha egy akármilyen lány mert kötöszködni, beszólogatni, nem féltem, hogy p@r@szt leszek e, vagy sem, visszaszóltam, elküldtem a "*-*" őt.

Utána már inkább tisztelt az adott lány/illető, minthogy egyáltalán haragudjon rám.

Amíg nem nyílvánítod ki azt, hogy te is vagy egyáltalán valaki, addig ne is várd el azt, hogy az ő "luxus ***i avagy ****a szemléletükkel tiszteljenek téged.

Annak a pasinak, aki pedig a házadra, kocsidra bármit is mondott, csak szimplán elég lenne annyit mondanod, hogy "Figyelj már ide ember, sokkal hamarabb itt éltem már, ebben a lakásban, mint amióta te ide építkeztél. Innenstől kezdve mi a ***sz beleszólásod van, hogy milyen házam, vagy autóm van?

A te nagy eszeddel csak ezt kéne felfognod, semmi mást *****gyerek."

2020. jan. 16. 17:01
 3/8 anonim ***** válasza:
32%
Nem kell velük foglalkozni,ugyan úgy kell viselkedni velük mint ők,látszik mennyire rá érnek ha azzal vannak el foglalva hogy milyen házad és kocsid van?
2020. jan. 16. 17:39
 4/8 anonim ***** válasza:
69%
Ne köszönj többet nekik és egyébként 22:00-ig bömböltethetsz egy klasszikus zenét, ahogy egy néni tette 25 éven keretsztül.
2020. jan. 16. 17:51
 5/8 anonim ***** válasza:
93%
Én áldanám a szerencsémet, hogy felverték az ingatlanom árát azáltal, hogy felkapott lett a környék. Eladnám a házat, és vennék egy kevésbé puccos helyen egy hasonlót, a maradék pénzt pedig befektetném.
2020. jan. 16. 19:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"Én áldanám a szerencsémet, hogy felverték az ingatlanom árát azáltal, hogy felkapott lett a környék. Eladnám a házat, és vennék egy kevésbé puccos helyen egy hasonlót, a maradék pénzt pedig befektetném."

+1

Ebben a történetben bizony ez a lényeg.

2020. jan. 17. 11:27
 7/8 A kérdező kommentje:

Felvertek az árakat. Na ja. De teljesen Budapesthez vagyunk kötve. Két autót meg fenntartani nem egy leányálom. Oké hogy nyernénk mondjuk az eladáson papíron, de kiszámoltuk, Érden is olyan telekárak vannak hogy csak nézünk, nem beszélve arról, hogy építkezési vállalkozóktól bruttó 4-500 ezres négyzetméter árat kaptunk. A mostani ház 100m2, a telek 800m2. Ezért elkérhetnénk 60 milliót max. Egy telek is 20 millió Érden (ahol van gáz-víz-áram-csatorna és aszfaltozott az út). Ha hozzáadom hogy 400 ezerért építenek akkor pont elfogyott a pénzünk és még konyhabútor nincs is! Meg második autó se.

Kiszámolgattuk már ezt és max egy lakással járnánk jobban vagy ha elmennénk Pest megye budai oldaláról vidékebbre, amit nem szeretnénk semmiképpen! Ide köt minden.

2020. jan. 17. 11:53
 8/8 anonim ***** válasza:
74%

Ez ilyen. És ha tudnád hány embert és mennyi mindent meg is vesznek ezek a pénzükön. Tudják hol kit kell lefizetni, ha el akarnak érni valamit.

Nálunk pl. elérték, hogy a régi rozzant házak tulajdonosait, akik már zömében nem is élnek a gazdag negyedben, vásárolja fel az önkormányzat, mert hogy néznek azok ott ki. Többnyire sikerült is. Aztán áron alul eladták újabb suttyóknak. Én csak úgy tennék, ahogy ők. Élném az életemet (igen, kint az udvaron is, lehet még át is kukkolnék direkt) és nem foglalkoznék velük.

2020. jan. 17. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!