Van köztetek olyan, aki sokkal jobban kijön/érzi magát kétkezi egyszerű melós emberekkel, mint diplomás karrierista nagyokos emberekkel?
Csalódni fogsz. Egy gyárban dolgozom és az ott dolgozó emberek legalább fele annyira alpári és igénytelen, hogy ha nem látnám el sem hinném.
Amit írtál szakmákat viszont keresettek. Ha jó csapatba sikerül bekerülnöd biztos állásod van.
De ez mind fizikái munka. Lehet, hogy 8 óra de nem mindegy a munka körülmény sem.
Minimálbérből soha nem lesz saját kerted, ahol sörözhetnél. Sem időd, kiszolgáltatott rabszolgaként.
Max ha vállalkozó leszel, de ahhoz meg sokat kell tanulni, amit utálsz.
"Minimálbérből soha nem lesz saját kerted, ahol sörözhetnél."
Megöröklöm a családi házat, ami kertes. De a lényegre visszatérve: milyen nemdiplomás munkakörök vannak, amiből hiány van és hétvégente megengedhetik, hogy otthon lazuljanak.
Kérem szépen vissza a gulyáskommunizmust, amiből a szüleim még részesülhettek!
Én inkább azon gondolkozom, hogy most tanulok, szoftverfejlesztő szeretnék lenni, tetszik is, de ha ez azzal jár, hogy hétvégén, este hobbiprojektek, önképzés, akkor nem sokáig fogom ezt csinálni.
Most még az elején elmegy, pláne diplomát is szeretnék szerezni, de 5-7 év múlva ha nem arról fog szólni az életem, hogy 6 óra munka után hazamegyek és másnapig nem is kell kódot látnom, akkor egész biztosan nem fog menni.
Fú, nagyokos emberek bőven vannak iskolázatlanok közt is, nem ettől függ. xD Csak legfeljebb még egyszerűbben átlátod, hogy semmi nincs mögötte. Én takarítok, innen tudom.
Amúgy a szakmák, amik jók lehetnek: karbantartó iskolában, takarító iskolában vagy irodában (igaz, inkább női szakma, de akadhat fiú), ugyanitt konyhás néni vagy bácsi. xd Portás állami szférában.
Halálra garantáltan nem keresed magad, de a munkarend tetszetős lehet.
Ilyen szempontból rossz hírem van, mert a legtöbb ilyen munkarend a diplomásoknak van (pár példa: tanár, óvónő, önkormányzatban bármi, irodákban bármi, informatikára, könyvelésre, stb. építő munkahelyek, maszek orvosok...)
Amire lehet gondolsz, de nem igaz: cnc (gyárban 3 műszak elég gyakori, igaz, talán! nem hétvége, de hulla fáradt leszel), burkoló vagy bármilyen vállalkozás (mivel az ügyfeleid többsége hétvégén szabad lesz, akkor kéne menned melózni, az egy dolog hogy nem akarsz, de lehet legközelebb nem téged hívnak), sofőr nyilván kiesik, bolti eladónál is ki kell fognk azt a helyet, ahol legalább vasárnap nincs nyitvatartás...
Nem lebeszélni akarlak, csak gondold át jobban.
Már nincs gulyáskommunizmus, a profit a lényeg mindenhol.
Unazimpatikus emberek mindig lesznek körülötted, akárhol dolgozol, ez nem annak a függvénye, hogy valaki diplomás vagy tanulatlan proli. Nem értem miért diplomáztál le, ha már a felénél rájöttél, hogy nem vagy alkalmas tanulni.
Egyébkènt elmondom neked, akármilyen szakmát találsz magadnak, ahhoz, hogy sikeres legyél, ugyanúgy kell majd sokat tanulnod, nem fog semmi sem az öledbe hullani csak úgy. Az meg nem tudom mennyivel jobb, hogy hétvégén tanulás helyett alkohollal pusztítod majd az agysejtjeidet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!