Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Támogatnád, hogy 3 helyesírási...

Támogatnád, hogy 3 helyesírási hiba után szó nélkül töröljék a kérdéseket, hozzászólásokat innen?

Figyelt kérdés

Sok ember arra nem veszi a fáradtságot, hogy olvashatóan kiírja a kérdését, ami engem (is) idegesít. Nem arról beszélek, hogy elütsz egy betűt, vagy kimarad egy vessző, hanem a tényleg okádék stílusról. Pl amikor prediktív módban nyomja a hülyeséget, és értelme nincs az egésznek.

A segítőkész válaszolók meg bogarásszák ki, hogy mit is akart.

2020. jan. 9. 12:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Amiről te beszélsz az nem helyesírási hibára vonatkozó, hanem mondat, szó értelmezési hibára. Azért a kettő nem ugyan az. Ha valaki érthetően kiír egy kérdést abban is bőven lehet ejteni helyesírási hibákat akár egyetlen egy mondatban is. Senki sem tökéletes, sokan telefonról írnak vagy angol billentyűzetről például. Na meg a helyesírási hiba számtalan lehet akár elír két betűt véletlenül vagy a "j" "ly" betűket keveri, vagy az ékezetes betűkkel van problémája esetleg ahol mondjuk kettő "r" betű van de egyként írja, attól még lehet értelmezni a mondandót.

Persze ha nagy zagyvaságot ír mert nem tud fogalmazni akkor eleve olyan hibára kellene kiszűrni a dolgokat és töröltetni. Vagy ideiglenesen a kérdést felfüggeszteni úgy hogy ne lássa senki csak a kérdező meg a moderátorok, és írni egy rendszer üzenetet a kérdezőnek hogy javítsa át a kérdését értelmezhetőre, fogalmazza át és úgy próbálja újra kitenni amit akar. Persze javítási lehetőséget adjanak is az oldal üzemeltetői és ez vonatkozna a válaszokra is. Valamint azt is nagyban támogatnám hogy egy kérdést ne rakjon ki rögtön az oldal amint megkérdezi valaki, hanem kerüljön egy várólistára amit ellenőriznek erre kijelölt személyek és ha ők megfelelőnek, értelmezhetőnek találják és nem bugyuta teljesen értelmetlen kérdésnek akkor engedjék csak ki a nyilvánosság elé. A humor kategória lenne az ahol ez a szabály nem élne, ott elég sok dilis kérdés meg hülyeség van, az arra van az a kategória ott mondjuk nem lenne bevezetve.

A helyesírásra visszatérve nekem a böngészőm egyből piros hullámos vonallal aláhúzza ha elírok valamit, hibásan írok le valamit tehát van benne hiba így az tészreveszem hogy hibáztam mert elütöttem egy billentyűt, vagy kimaradt valami és ennyi. A legtöbb eszköz, böngésző képes erre, persze be lehet állítani, de amennyire tudom a Firefoxban ez automatikus. esetleg helyesírási hibára így is lehetne egy szűrőt alkalmazni hogy addig ne engedje kiírni a kérdést ameddig az író ki nem javítja a hibáját. Trágár szavaknál ez a szűrési módszer működik, helyesírási hibáknál is ki lehetne vitelezni ezt a fajta megoldást, és nem kell törölni meg utólag ellenőriztetni hanem helyesírási hibára ameddig talál benne a rendszer addig ne engedje kitenni a kérdést. Aztán ha minden oké akkor mehet moderátori ellenőrzésre hogy egyáltalán érthető-e mait kiír valaki, mert lehet helyesen is kiírni totál értelmezhetetlen mondatot.

Én személy szerint ezt így tudnám elképzelni ami működhetne is.

2020. jan. 9. 14:55
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
A trágárságszűrő is egy érdekes kérdés. Valahol ugyanis valakinek le akartam írni üzenetben, hogy szuka (azaz nőstény) kutyám van, mert szóba kerültek beszélgetés közben a háziállatok, és ez nem ment át a szűrőn, pedig a kutyák nőstényének hivatalos megnevezése a szuka, és ebben a szövegkörnyezetben ez nem trágár.
2020. jan. 9. 15:02
 23/28 A kérdező kommentje:
Minden választ elolvastam, köszönöm! Amit valóban nehéz lenne kiszűrni, hogy egy lusta tini írt autocorectel, vagy pl egy pánikban lévő ember remegő kezekkel. Igen, én is vétettem pár hibát, de mégis el tudta mindenki olvasni, és értelmezni is. Még egyszer köszönöm!
2020. jan. 9. 15:32
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez baromság, nekem pl rendszeresen belejavít a telefon a szövegbe , és néha nem veszem észre.

Illetve sokan még a régebbi helyesírási tanulták, mert persze a magyar helyesírás szabályait is állandóan változtatják...

Kaptam tavaly egy remekül megfogalmazott, 20. század eleji könyvet, az elektromotorokról.

Címe: Elektrómotorok. :D Hihetetlenül valasztékosan és szépen írta le az elektromotorokról, de kb 1910-es évekbeli helyesírással. Ezt azért írtam, mert nagyon sok olyan van az oldalon, akik pl a 70-es években tanulták utoljára helyesírást. Ezeket is tiltanád?

2020. jan. 9. 23:38
 25/28 anonim ***** válasza:
Épp most olvasom a Villette című Charlotte Brontë regényt. 1985-ös kiadás. Egy oldalon szerepel a helyesírás miatt közlekedők egyik kedvence: "mintha" és "mint ha" Mindkettő helyes amúgy, csak nehéz eldönteni, hogy éppen melyik helyes abban a szövegkörnyezetben. 🙂
2020. jan. 10. 07:49
 26/28 anonim ***** válasza:

"közlekedők" = kötekedők

Ezt is az autocorrect javította át... 😉

2020. jan. 10. 07:51
 27/28 BringaManó ***** válasza:
49%
#25: Szerintem könnyű. :-)
2020. jan. 10. 11:51
 28/28 BringaManó ***** válasza:
29%

az eredeti kérdésre: nem támogatnám, marhaság.

[a válaszokat nem olvastam, de remélem, hogy nem vagyok egyedül mint ellenző :-) ]

2020. jan. 10. 11:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!