Támogatnád, hogy 3 helyesírási hiba után szó nélkül töröljék a kérdéseket, hozzászólásokat innen?
Sok ember arra nem veszi a fáradtságot, hogy olvashatóan kiírja a kérdését, ami engem (is) idegesít. Nem arról beszélek, hogy elütsz egy betűt, vagy kimarad egy vessző, hanem a tényleg okádék stílusról. Pl amikor prediktív módban nyomja a hülyeséget, és értelme nincs az egésznek.
A segítőkész válaszolók meg bogarásszák ki, hogy mit is akart.
A kérdezők között fellelhetők tanulatlanabb, slendriánabb, kapkodó, mentálisan szétesett, rossz látással/szemüveggel küszködők, tableten vagy telefonon nem túl ügyesen, esetleg suttyomban írók is.
Melyiküket szeretnéd megfosztani a tudástól?
Nem.
Bár nem értek vele egyet, de ez is ahhoz tartozik, hogy haladjunk a korral.
Az autocorrect.
" segítőkész válaszolók meg bogarásszák ki, hogy mit is akart."
Amelyik kérdés olvashatatlan/értelmezhetetlen azzal nem foglalkozom.
Nem támogatnám, mert akkor alig maradna kérdés/hozzászólás :D
Nyilván borzasztó, hogy pár ember annyi fáradtságot sem vesz, hogy nem hogy helyesen, de még érthetően sem írja le, amit akar, engem is nagyon irritál, de ebben a formában ez kivitelezhetetlen.
Bár engem is bosszantanak az ilyen hibák, ebben megengedőbb vagyok, és nem gondolom, hogy itt az „egyszeri emerektől” el kellene várnunk a nyelvi tökéletességet. Egyrészt simán lehet, hogy valaki azért ír helytelenül, mert mondjuk diszlexiás, vagy mert nagyon zaklatott a lelkiállapota. Másrészt az, hogy értelmetlenségeket írnak, nem helyesírási kategória, max. stilisztikai (aminél necces meghatározni a hibahatárt), és tükrözi az illető személyiségét, szóval segít eldönteni, hogy válaszolj-e neki, vagy sem.
Egyébként a kérdésedben az alábbi helyesírási hibák szerepelnek:
– nem veszi a fáradságot (t nélkül írandó)
– Pl. (kell utána pont)
Helyesen is lehet érthetetlenül irni.
Azokat tiltanám azonnal akik bocsánatot kérnek az ékezetek, a hibák miatt és vmi idióta kifogással kerülik a felelősséget.
Soha nem láttam még helytelenül.leirva azt h elnézést a helyesírási hibákért, telefonról vagyok 🤷🏻♂️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!