Megtennéd ezeket a kis dolgokat a környezetünkért?
1., Ecettel mosod fel a lakás(parkettát is). Nem lesz baja. Évek óta ezt használom. 20%-os. Megöli a bacikat és szépen tisztít.Én például az ablakot,tükröt,szekrényeket,konyhapultot csak ecettel tisztítom.
2.,Ökológiailag lebomló mosogatószert használsz (eurofamilybe 2 liter kb 800ft)
3.,Öko programon indítod el a mosógépet,mosogatógépet
4.,Mosódiót +mosószódát használni mosószer helyett
Ha megtennéd,akkor miért? Ha nem tennéd meg,akkor miért nem? Mindenkinek várom az őszinte véleményét.
Pont hogy számítanak globális viszonyban. Nem lehet valamit globálisan megoldani. A helyi ügyek adódnak össze, abból lesz globális változás.
Nem véletlen a gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan jelszó sem.
Nem tudod se te, se a lakóhelyed, se Magyarország megoldani a világ problémáit. De kicsiben te megteheted, ami szükséges, a városod, településed is sokat tehet. Ezek mind összeadódnak.
Egyik válaszadó írta:
"De kicsiben te megteheted, ami szükséges, a városod, településed is sokat tehet. Ezek mind összeadódnak."
És mennyire igaza van!
1 millió megkérdezett emberből 990.000 azt a választ adta egy hasonló kérdésre, hogy egymagam nem tudok ezen változtatni.
De, ha mindenki úgy gondolná, hogy igen, én magam változtatni szeretnék, akkor mennyivel másabb lehetne a helyzet! És igen, mindenkinek csak egy "kis dolgot" kellene megtennie. És itt nem pont az ecet használatára, vagy öko programokra kell gondolni.
990ezer ember se fog valtoztatni, amig a gyarak, autok stb szendioxid kibocsatasa nagyobb, mint amit az orszagban levo erdok el tudnak nyelni.
Amig mindenki autoval jar, es sokkal tobbet fogyaszt mint kellene, amig oriasi foldek vannak pl legelokent hasznositva, amivel sokkal tobbet fogyasztanak, mint amit visszatesznek a termeszetbe.
Hallottal pl arrol, hogy a vilagon "termelt" tehen tragya nagyon nagy mertekben hozzajarul a klimavaltozashoz pl.
Az olaj ipar felelos a metan kibocsatas 1/3aert.
A lebomlo muanyagok a masik harmad.
Es ahogy az egyik hozzaszolo mondta, Usa, India, Kina, sajnos egyik orszag allampolgarai sem az eszukrol hiresek.
Mindegy.
1. Én leginkább sima vízzel mosok fel, ugyanúgy felszed mindent mintha tennék bele valamit.
2. Kipróbálom majd ha elfogy a mostani
3. Azon indítom mindig. Gyorsabb, olcsóbb
4. Mosódióval mosok
Engem kifejezetten irritál ha valaminek van szaga(parfüm van benne), nem tesz jót az embernek.
Barátnőmnek mióta én mosok rá sokkal szebb a bőre. Előtte valami hiperszuper németből importált csodát használtak, tele is volt pattanással.
Mosódió+ecet óta pedig semmi baja.
Ruhák is jobban szeretik az ecetet mint az öblítőt(ami meg nem, azért nem kár, műszálas rákkeltő retek)
Én ezeket nem a környezetemért, hanem magamért teszem.
Papírzacskót is azért választom elsődlegesen hogy ne érjen műanyag hozzám és ételemhez
#14-es!
"990ezer ember se fog valtoztatni, amig a gyarak, autok stb szendioxid kibocsatasa nagyobb, mint amit az orszagban levo erdok el tudnak nyelni."
Az 1 millió ember megkérdezése egy kutatás céljából történt mintavétel (nem Magyarországról beszélünk), melynek eredménye mindig kivetíthető a teljes összességre. Hány milliárd ember él a Földön? Akkor vetítsük ki az eredményt arra a sok milliárd emberre. Így már mindjárt más végösszeghez juthatunk. Tehát, az egyes ember igen is tehet a környezetéért.
Az országban lévő erdők mennyi szén-dioxidot tudnak elnyelni? Ezt hozod fel példának? Egyes emberek a saját tulajdonukban lévő erdőket (tölgyeseket, bükkösöket stb.) saját hasznuk elérése érdekében írtják, tarvágást végeznek, kamionszám szállítják a kivágott fákat, a valaha volt tájra már rá sem ismersz, hogy az embernek sírni lenne kedve. Akkor hol is van az egyes ember felelőssége? Ja, hogy ők újratelepítenek? Tudod hogyan? Nyáron, a rekkenő hőségben, államilag támogatott eljárás keretében, négy-öt teherautónyi kicsi facsemetét hektárszám bedugdosnak a kiírtott területre. Ja, hogy nem eredt meg? Ki a bánat tehet róla. A maradék csóró erdő pedig persze hogy nem tudja elnyelni azt, amit el kellene.
#18 eppen ez az, hiaba mosol dioval, ha masok lataroljak a kornyezeted, es egy kis orszagnak lehet akar zero szendioxid kibocsatasa es 100%-os ujrahaszonitas, nem jelent semmit, amikor a 3-5 nagyhatalom nem tesz komoly lepeseket.
Egesz Europa erofeszitese se erne semmit, ha az USA, Kina es India kornyezetszenyezesevel hasonlitjuk ossze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!