Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyászolótól lehet azt kérdezni...

Gyászolótól lehet azt kérdezni "Hogy vagy"?

Figyelt kérdés
Halál után 2 nappal
2019. dec. 30. 08:46
 1/9 Davandaa ***** válasza:
55%
Meg lehet kérdezni éppen de szerintem inkább ezt ne kérdezd meg. Ha a helyében lennék én azt válaszolnám, hogy "Szerinted hogy vagyok? Hogy lehet ilyenkor lenni?"
2019. dec. 30. 08:53
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Attól függ kije halt meg és milyen körülmények között (előre lehetett tudni vagy hirtelen).
2019. dec. 30. 09:04
 3/9 anonim ***** válasza:
50%

Privire nem írok, de én azt írnám neki, hogy

Részvétem. Ha bármiben tudok segíteni nyugodtan szólj.

De fontos az is, te kije vagy a gyászolónak.

Amúgy nekem is 2 napja halt meg az ismerősöm anyukája. Reggel holtan tálaltak rá.

2019. dec. 30. 09:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Azt már mondtam neki, hogy részvétem, csak meg szeretném kérdezni tőle hogy van mert érdekel és nem akarok bunkó lenni
2019. dec. 30. 09:15
 5/9 anonim ***** válasza:
30%
Akkor kerdezd "Hogy viseled a gyászt?"
2019. dec. 30. 09:21
 6/9 anonim ***** válasza:
65%

Igen, szerintem érdemes finomítani a kérdésen. Pl. hogy vagy, hogy viseled? Vagy szimplán csak hogy viseled?

Ezzel tudtára adod, hogy érzed a fájdalmát, de még is mellette vagy, érdeklődsz.

2019. dec. 30. 15:19
 7/9 anonim ***** válasza:
34%

Anyum halála után 1 héttel tőle megkérdezték, hogy mi a baaaaaaj?, mert nem válaszoltam messengeren.

Elárulok valamit, rosszul van, más tudatállapotban. Miért kell neked jelentést adnia?

2019. dec. 30. 15:28
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
Régi kérdés, de örökérvényű. Megkérdezni valakitől, hogy hogy van, soha nem bunkóság. Ha nem kérdezik meg, akkor meg az lesz a baja, hogy senki nem keresi. Lehet, hogy rádzúdít egy ilyen mérges, sértődött "Hát úgy mégis hogy lennék?" választ, de abból is ki lehet indulni egy beszélgetéssel, ha erre te nem viszontsértődsz, hanem elfogadod az érzékenységét. Bár szerintem attól, hogy valaki gyászol, még tiszteletben kéne tartania a hozzá szóló ismerőseit. Hallottam olyan megoldást, hogy "Hogy vagy a gyászodban?". Hát, van, akinek ez tetszik, de minden ember más, és nem feltétlenül kiszámítható. Én biztos nem sértődnék meg, ha megkérdeznék, hogy hogy vagyok. Ez a kérdés nem egy egyszavas választ igényel, hanem egy érdeklődő, támogató beszélgetés nyitó mondata.
tegnap 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is ok megkerdezni,jobb mint elhatarolodni.O meg eldonti,mennyit mond rola.Lehet megkerdezed,hogy vagy es o elkezdi mondani hogy erzi magat.De akar lehet ugyis megfogalmazni,hogy tudom nehez neked most de erdekel hogy vagy es szukseged lenne- valamire.
tegnap 20:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!