Egyesek miért vannak besz*rva attól, ha valaki kapucniban van? Mondjuk egy buszon
Első, én meg láttam olyant, hogy kapucni nélkül tette ugyanezt.
Nem jellemző, hogy a kapucni általában félelmet keltsen. Vagy az arc eltakarása. Nem is törvényellenes, egyes eseteket kivéve. Ezek a politikai megmozdulások és tomegrendezvények. Itt is csak akkor, ha a cél az, hogy ne lehessen azonosítani az illetőt. Ilyen helyeken is elfogadott az időjárásnak megfelelő öltözék.
Egyébként annyiban igaza van az elsőnek, hogy létezik olyan, aki személyes rossz élménye miatt fél, vagy sajtóból hall ilyesmit, akkor félhet tőle.
Rengeteg fiatalt látok szembe lógó kapucnival, néha még nyáron is. Ez valami divat. Azt viszont nem vettem észre, hogy rettegnének az emberek körülötte.
Magam lökött vagyok, s volt olyan tél, amikor 4 réteg olyan sapka volt rajtam, aminek mindegyike takarta az arcomat. Egész budapestet végig utaztam, és senkinek sem jelentett gondot.
A kapucnit illik zárt térben levenni :D Érdekes , Pesten senki nem veszi le . Se a kalapot , sapkát semmit .
Azért ne írjuk már hogy csak a söpredék hord kapucnit .
Pár ember kicsit túlzásba van esve .
Ohh , azért hozzá teszem hogy én nem hordok kapucnit :) Mielőtt valaki azt írná hogy biztos magamra vettem a sérelmeket :D
Az miért tahóság? Milyen társadalmi elvárás szerint az, és miért kellene azt megtartani?
Egyébként ismerek idős hölgyeket, akik a 28 fokra felfűtött teremben is képesek kucsmában ülni. Ha kérdezed, még sértődik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!