Ti mennyire találjátok helytállónak azt a megállapítást, hogy a férfiak a "nagy dolgok" (pl. tudomány, politika, eszmék) iránt érdeklődnek és azokról szeretnek beszélgetni, a nők meg arról, ami velük, a párjukkal vagy az ismerőseikkel történik?
Nem látom a szövegedből hogy szexistáztál volna. Érződik a semleges hangnem... Az a lényegretörő megfogalmazás... Jujj. Te aztán nem vagy semmi nő. Nem láttam egy nőt sem így írni már elég régóta.
Nekem fura, hogy sok ember aki értelmesebb, mely témákat feszeget, annak újdonság, hogy az emberekkel nem tudja megbeszélni a dolgait. Én kb. 18 éves koromig egyedül voltam minden nagy ötlettel és gondolattal a fejemben, és tökre alap, hogy rohadtul nem értik az emberek amiket mondok.
Vannak személyiségtipusok (mbti), ahol a legritkabbak közé tartozom, és szerintem te is, kérdező. Miután ezt megtudtam, nem volt meglepő hogy senki nem tekint úgy a világra ahogy én. Sok vitát én is hallgattam, Jordan peterson, ilyesmiket, és jókat mondanak, de egy idő után úgy éreztem, túlságosan lényegtelen témákról beszélünk. Olyanokról, amik nem elég konkrétak, és örökké lehetne őket tárgyalni, új és új szempontokból nézni őket, mindig lehetne minden érvet kitalálni amik jók, de nincs eredménye.
Úgy érzem érdemesebb a saját érzéseinkről, tapasztalatainkról beszélni. Ha politikáról is beszélek, mélyebben vizsgálom. Nem egyes döntésekről elmélkedek, hanem arról, hogy mi értelme a politikának, és miért olyan, amilyen, milyen hatással van a világra. Ezeket párszor átgomdoltam, kutattam, és azóta off, mert elég volt.
A válasz a kérdésedre:
Igen, a férfiak szerintem is többet beszélnek erről, míg a nők kevésbé. A két nem különböző módon van felépítve, ezért másként is vizsgálják a világot, másképp fejlődnek.
Én teljesen megértem a nőket is. Jó tudni más emberek mit csinálnak, mire hogyan reagálnak, persze.. Én egy más szinten művelem a pletykát. Inkább csak érdekel mások hogyan kezelik az érzéseiket, milyen ambícióik vannak, és nem kritizálásra megyek.
Azért írtam ennyi választ és adtam ki magam, hogy felkeltsem az érdeklődésed, hátha akarsz valami írásomra reagálni privátban. Én szívesen írok és kíváncsi vagyok, te meg beszélgetőpartner hiányában szenvedsz, ha jól látom.
A három kedvenc témám az eszmék, a politika és a sminkek :D
és ez a barátnőimre is jellemző.
L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!