Sok dohányosnak miért fontosabb mindennél és mindenkinél a cigi?
Előre leszögezem: én is elszívok pár szál cigit, ha úgy van, szóval nem ilyen antibagós vagyok aki utál mindenkit aki valaha cigizett, és nem az a bajom, hogy az emberek előfordul hogy dohányoznak.
Viszont esküszöm nem értem a dohányosok nagy részét.
Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne például egy társas összejövetelen a beszélgetés kellős közepén felpattanni, otthagyni mindenkit (vagy pár emberrel közösen otthagyni a társaság másik felét) és kimenni cigikézni. Miért fontosabb a bagó, mint a társaság?
(Igazából ez érdekelne a legjobban, ezen vagyok leginkább megütközve, hogy mikor találkozol valakivel, és simán gondolkodás nélkül otthagy a bánatba, mert cigi time....???? Felfoghatatlan számomra.)
Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne olyankor, amikor mások is vannak a környezetemben, akik nem kérnek a füstből. Nekem semmibe nem kerül, hogy pár méterrel odébb menjek. Miért fontosabb a bagó, mint "ártatlan" emberek egészsége?
Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne autóban, lakáson belül cigizni. Alap, hogy csak szabad levegőn. Miért fontosabb a bagó, mint az autónk, lakásunk normális levegője, élvezhetősége, mellesleg értéke?
Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne emiatt lekésni egy programot, vagy hasonló, mert még "muszáj" elszívni egy szálat mielőtt elindulunk, mielőtt bemegyünk, lehet hogy út közben is. Miért fontosabb a bagó, mint az időtöltés?
Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne akkor, ha a családomat zavarja. Sok olyat olvastam már, hogy valakit hiába kéri a gyereke, szülei, partnere hogy szokjon le, ő márpedig nem fog. Miért fontosabb a bagó, mint az illető állítólagos "szerettei"?
(Nekem a munkában cigizés is fura, hogy emberek csak úgy kisétálnak a munkájuktól és leállnak cigikézni, de igazából ezt értem, nem szeretik a munkájukat és jobb addig is szabadulni. :D Mindenesetre nekem eléggé különös, hogy ez csak ilyen lazán működik.)
Szóval én értem, néha jólesik szellőzni egyet, és közben elszívni egy cigit, ezzel szerintem nincs gond, de sokaknak miért lép elő a bagó valamiféle prioritássá, aminek minden mást alá kell rendelni, embereket, programokat, stb.?
5
Te te nagyon ostoba! Aki nem dohányzik, azt zavarja, mit nem fogsz fel ezen? Fejlődik az emberiség, legalábbis egy resze jó irányba, próbálnak mindent megtenni az egészség miatt. Pont ezert is tiltották be a dohányzast az éttermekben pl. Gusztustalan füst, akárhogyan is nezzük.
9 es!
Micsoda érvek!
Igen egy cigi elszívása teljes leállást igényel akár órákba is tellhet főleg ha meg-meg állunk és telibe ráfújjuk ismeretlen emberekre a füstöt! XD
A bölcs 11 es meg azt sem fogta fel, hogy a kérdező is dohányzik!
Csak ő felsőbrendűnek tűnteti fel magát, mert hogy ő csak kevesebbet.
56%-os, olvasd már el, miről szól a kérdés! Mert abszolút nem arról hogy valaki dohányzik-e vagy sem.
Lényegében egyetlen releváns mondatod sem volt eddig.
#13:
Légy oly kedves máshol belekötni az emberekbe, viszlát!
5ös
Igazad van,de régen nem volt ennyire köztudott a dohanyzás káros hatása és még divat is volt, sikkes volt a cigi. Én erős bagós vagyok,de teljesen megértem és támogatom is,hogy sok helyről kitiltották. Ha valahol nem lehet cigizni,rátudok vagy arrébb megyek. Buszmegálloban rá se gyújtok max ha rajtam kívül senki nem várja a buszt vagy olyan várja aki épp bagózik. Nekem is vannak olyan szagok,amiket nehezen viselek,így el tudom képzelni,hogy érzi magát egy nem dohányos olyan helyen,ahol vágni lehet a füstöt. A lényeg,hogy ha már ilyen barmok vagyunk,hogy szívjuk,akkor legalább intelligensen tegyük és ne okozzunk másnak kárt vagy kellemetlenséget.
"Csak ő felsőbrendűnek tűnteti fel magát, mert hogy ő csak kevesebbet."
Nagyon nem erről volt szó. Olvasd el újra, amit írtam.
Juj de sarkított, na de akkor szép sorjában.
"Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne például egy társas összejövetelen a beszélgetés kellős közepén felpattanni, otthagyni mindenkit (vagy pár emberrel közösen otthagyni a társaság másik felét) és kimenni cigikézni. Miért fontosabb a bagó, mint a társaság?"
Ha elmegyek egy társasággal valahová, akkor automatikusan össze vagyunk nőve az este minden percében? WC-re vagy a pulthoz is csapatostul menjünk, vagy mi a szösz? Ugyanannyi időbe telik.. Általában az ember nem akkor áll fel, amikor épp egy számára érdekes témáról beszélgetnek és nem is a téma megvitatása közepén. Arról nem is beszélve, hogy 5 perc távollétet meg se érzi a társaság többi tagja, azért ne essünk már túlzásokba.
"Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne olyankor, amikor mások is vannak a környezetemben, akik nem kérnek a füstből. Nekem semmibe nem kerül, hogy pár méterrel odébb menjek. Miért fontosabb a bagó, mint "ártatlan" emberek egészsége?"
Ez valóban bunkóság, én odébb is megyek mindig, figyelek a körülöttem lévőkre, különösen a gyerekekre. Ez csak szimpla odafigyelés és független a dohányzástól, jellem kérdése. Az ilyen fajta ember másban is bunkó és önző és magasról tesz arra, hogy kit hogyan befolyásolnak a tettei.
"Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne autóban, lakáson belül cigizni. Alap, hogy csak szabad levegőn. Miért fontosabb a bagó, mint az autónk, lakásunk normális levegője, élvezhetősége, mellesleg értéke?"
Képzeld, van, akit nem zavar a lakásban a dohányfüst és pont tesz arra, hogy nem elég friss a levegője. Neki pont elég friss. Engem zavarna, így nem dohányzom benn.
"Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne emiatt lekésni egy programot, vagy hasonló, mert még "muszáj" elszívni egy szálat mielőtt elindulunk, mielőtt bemegyünk, lehet hogy út közben is. Miért fontosabb a bagó, mint az időtöltés?"
Szintén túlzás és szintén sarkított. Nem találkoztam még olyan bagóssal, aki a cigi miatt bárhonnan elkésne. A legtöbbünk úgy időzít, hogy legyen még a program előtt idő egyet rágyújtani, de ha nincs rá idő, akkor nem késünk miatta hanem simán csak nem gyújtunk rá.
"Igen, néha elszívok egy cigit, de eszem ágában nem lenne akkor, ha a családomat zavarja. Sok olyat olvastam már, hogy valakit hiába kéri a gyereke, szülei, partnere hogy szokjon le, ő márpedig nem fog. Miért fontosabb a bagó, mint az illető állítólagos "szerettei"?"
Olyan partnerrel össze se jöttem volna, akit zavar a dohányzás vagy ha esetleg annyira klappolna minden és tényleg csak ez állna közénk, akkor letenném. Gyerekem nincs, szüleim sem. Ha viszont valaki annak a tudatában áll össze dohányossal, hogy dohányzik, akkor utána ne kezdjen el reklamálni és papolni. Én mindig is teljesen korrekt indoknak tartottam azt, amikor valaki azért utasított el, mert dohányoztam. Arról nem is beszélve, hogy a függőség elég komoly tud lenni és van, akinél erősebb ez a mások iránt érzett érzelmeinél, mert fizikailag sem bírja az elvonási tüneteket.
"Nekem a munkában cigizés is fura, hogy emberek csak úgy kisétálnak a munkájuktól és leállnak cigikézni, de igazából ezt értem, nem szeretik a munkájukat és jobb addig is szabadulni. :D Mindenesetre nekem eléggé különös, hogy ez csak ilyen lazán működik."
Más meg kávézni megy ki vagy kiül a konyhába beszélgetni 5-10 percre, ez pont ugyanaz, csak közben ők nem hagyják el az épületet. Ahol lehet ilyen laza szüneteket tartani, az olyan hely, hogy nem nézik, hogy bagózni mentél vagy épp nagyWCzni. Ez már csak ilyen.
Egyéb kérdés?
"automatikusan össze vagyunk nőve az este minden percében"
Miért, csak az össze vagyunk nőve, és a tojok rá létezik? :D
Ne keverjük már ide a wc-t, nem egy kategória. :)))
Egyébként milyen 5 perc? :D Voltál már buliban, esti programon dohányosokkal életedben? 5 percet töltenek odabent esetleg...
"és pont tesz arra, hogy nem elég friss a levegője"
Tehát szimpla igénytelenség, értem.
És másokra is magasról tesz, akik a lakásban tartózkodnak.
"Nem találkoztam még olyan bagóssal, aki a cigi miatt bárhonnan elkésne."
Szuper lehet, számomra rendszeres, igazából már eleve ezzel nőttem fel anyukámnak köszönhetően, és azóta is a dohányos ismerőseim nagyrésze inkább késik, mint hogy kihagyja a cigit. Szerencsés vagy, ha nálad nem ez a helyzet.
Amit a parterről írsz, jogos. De azért történt már nem egy olyan a világban, hogy két ember összejött és az egyikük UTÁNA szokott rá.
A gyereknél pedig nincs olyan, hogy "hát majd szülök olyat, akit nem zavar".
A kávézgatás, pletykapartizás természetesen ugyanúgy fura nekem, csak most nem ez volt a kérdésem témája. Plusz írtam is, értem, addig se kell dolgozni, megúszós szokás, világos csak furcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!