Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért számítok "nyominak" 20...

Miért számítok "nyominak" 20 évesen egyesek szerint?

Figyelt kérdés

Jelenleg felsőoktatásban tanulok, viszont visszahallottam a volt sulimból pár embertől, hogy nagyon sokan nyominak, furcsának, visszahúzódónak, sőt, pszichopatának(?) tartanak, mert nem volt barátnőm, és nem igazán adok a barátságokra. Tény ami tény, nem szeretek barátkozni, mert az emberek nagyrésze érdekből barátkozik mással, ez az egyetemen méginkább igaz, (jegyzetek kunyerálása, mi volt a ZH-n stb.) és én ezektől szeretném magam minél inkább megkímélni, mivel gimiben még az a pár ember is, akiket barátaimnak tartottam, végig kihasználtak, az érettségi után meg le sem szartak. Másrészről pedig sosem éreztem annak a szükségletét, hogy legyen valakim, hogy ragaszkodjak máshoz. Én ezt egy alapvető szociális / magánéleti tehernek fogom fel, mivel számomra eléggé értelmetlennek tűnik az, hogy mások problémájával foglalkozzak, a szabadidőmből időt szánjak rá, alkalmazkodjak hozzá a közös programok miatt, lemondások stb. Emiatt nem volt még párkapcsolatom, illetve szűz vagyok. Miért ilyenek az emberek? Vagy velem van a baj?

20/F

2019. dec. 15. 13:23
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Te normális vagy? Nem minden a szexualitás. Igen, nem vágyom rá. Keress rá arra a kifejezésre, miután lenyalogattod az ujjaidról a pörköltszaftot, hogy aszexualitás.
2019. dec. 15. 18:36
 12/14 anonim ***** válasza:
18%

Normális felnőtt ember vágyik a szexre.

Akkor te nem szaporodsz ennyi. De amúgy az élet értelme a szaporodás. Nézz utána.

2019. dec. 15. 21:37
 13/14 anonim ***** válasza:
72%

11# Mért ne tudnám mi az? Sőt, van transz férfi (nőből férfiba alakult) aszexuális ismerősöm is.

A létformádban az a szomorú, hogy nem tudod milyen normális társasági életet élni, nem tudod milyen kapcsolatban lenni, leginkább nem tudod milyen egy terembe normális magabiztossággal bemenni és csak jól érezni magadat emberek között.

Meg mik ezek a feltételezések? Én semmi rosszat nem mondtam rád, nem támadtam meg a személyed, csak leírtam hogy az emberek nem véletlenűl neveznek valakit furcsának és beszélnek ki a háta mögött. Plusz nincsenek barátaid.

Ebben a helyzetben általában nem az szokott lenni, hogy "Én túl menő vagyok hogy barátaim legyenek, így nincsenek". Ha meg így gondolod, mert lényegében ezt írtad le, akkor komoly bajok vannak veled.

Ha ezt nem realizálod, az ég világon semmit sem tudsz tenni ellene. Ezt azért írtam le ilyen szépen, mert velem is hasonló volt, már szerencsére kilábaltam belőle, de akkoriban én is azt hittem, hogy önmagam választottam ezt a létformát és hogy mindenki csak pocsékolja az idejét. Értelmetlenűl isszák az alkoholt, el rontják az egyetemi teljesítőképeségüket.

Furcsa hogy figyelés helyett egymással beszélgetnek. Meg mindenki szét puskáz mindent, a beadandókat szétküldik egymást között, semmit sem tanulnak.

A barátnő csak időpocsékolás. Csak lefoglalna és így nem lenne időm az egyeteme, mellette dolgozni és sportolni aztán főleg nem.

Stb... Engem is kibeszéltek és nem értettem mért, mert teljesen normálisnak éreztem magamat és a szememben ők voltak a rettenetes, gonosz emberek.

... de nem. Csak eltértem a normától, ők unatkoztak gyakorlatokon és ahelyett hogy a Taylor sorokkal foglalkoztak volna érdekesebb volt azt feszegetni, hogy mért ülök egyedül, mért figyelek úgy az órán mintha az életem múlna rajta és mért nem kommunikálok senkivel sem, csak elvagyok a sarokban.

Szóval tudom pontosan hogy milyen és realizáltam, hogy nem a külvilággal van baj, hanem velem.

Meg hogy vannak univerzálisan jó dolgok, amiket nem önszántamból vontam megmagmtól hanem nem volt lehetőségem rájuk így inkább elhitettem magammal, hogy azok hülyeségek és senkinek sem kellenek.

Itt nem az aszexualitásról beszélek a te esetedben.

Amúgy az aszexuális nem önkéntes cölibátust jelent, azaz nem magyarázza meg a barátnőtlenséged. Ők is vonzódnak emberekhez, csak ezt nem szexuális úton fejezik ki. Szóval az hogy valaki aszexuális nem azt jelenti, hogy elzárja magát bármilyen kapcsolattól és hogy semmire sem vágyik.

2019. dec. 15. 23:55
 14/14 anonim ***** válasza:
Hát egy antiszociális, visszahuzodo, aszexualis férfi akit bántalmaztak mégis miért szerinted? Nem ez a trend, sose volt. Ha nincs önbizalmad szarnak se fognak nézni, nem kell barátkozni, de legyen arcod, bemesz valahova tudják hogy nem vagy egy nyomorék, felemelt fejjel menjél, úgy mint aki semmivel se rosszabb mint a többi és ha az tudatosul benned, pont le is szarod hogy mit gondolnak rólad.
2020. febr. 17. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!