Honnan jön ez a tévhit, hogy az introvertáltak okosabbak az extrovertáltaknál, meg hogy biztos sokat olvasnak?
Szögezzük le: én nem vagyok extrovertált. csak azért mondom, mert ha az ember megvéd másokat, akkor a többiek hajlamosak őt is közéjük sorolni. Bár sokszor úgy érzem, hogy én valahogy a kettő között vagyok, egyik végletbe se tartozom. És azt se gondolom, hogy akár egyik véglet, akár másik, akár a középút annyira különleges lenne. Mind tök átlagos. de az introvertáltaknál azt vettem észre, hogy sokat jönnek azzal, hogy ők (vagy mi) okosabbak az extrovertáltaknál. Persze az extrovertáltak meg gyakran azt hiszik, hogy az introvertáltak félnek az emberektől, karótnyeltek, szóval mindkét irányba megvan a sztereotípia. de szerintem az introvertáltak sokszor épp ugyanolyan bunkók: számon kérik, hogy őket miért tartják unalmasnak, karót nyeltnek vagy félősnek, majd pont ugyan olyan előítéletekkel jönnek. Például hogy az extrovertáltak biztos minden éjszaka leisszák magukat a sárga földig, illetve hogy buták. Kedvencem, hogy az introvertáltak okosak és filozofálgatnak. Tapasztalatom szerint amikor azt mondja valaki,hogy filozofálgat, akkor kábé ilyen mélységű filozófiai vitákra gondol, hogy a cápa vagy a krokodil győzne egy harcban. nem az a célom, hogy bárkit megsértsek, de ismerek introvertált és extrovertált embereke,t és szerintem mindkettő csoportban pont ugyanannyi bunkó és kulturálatlan ember van. Az meg a legnagyobb tévhit, hogy aki introvertált, az az egyedül töltött idejét kapából Nietzsche meg James Joyce olvasásával tölti. Őszintén, introvertált társaim, attól senki nem lesz okosabb, hogy olvasta az Alkonyatot, meg hogy életébe nem volt fesztiválon, de azét szidja, mert azt se tudja, milyen az. Mindkét fél teljesen előítéletes.
A kérdésemnek annyi a célja, hogy más is van-e aki így gondolja.
Szerintem sokat merengünk inkább. Én meghalnék merengés nélkül.
De azt elárulná végre valaki, hogy az összes többi hobbi miért nem olyan értékes, mint a regényolvasás?
Én rengeteget olvasok, nem regény, nem nyomtatott, de nem is áltudomány. :D
A kérdésedből kiderül, hogy nem vagy introvertált, ugyanis 2 negatív szót tudtál az extrovertáltakról (amiből 1 ráadásul cselekvés és nem tulajdonság, a másikat pedig a fél kérdésben cáfolni igyekszel) elmondani, míg az introvertáltakról 4-et, amit el is fogadsz, mint tényt végig)
A legszebb az, hogy az introvertáltak "okosabbnak hiszik magukat gondolat" 3-szor direktbe megjelenik más-más megfogalmazásban.
A szöveg elején leírod, hogy az introvertáltak beképzeltek ("sokat jönnek azzal, hogy ők (vagy mi) okosabbak az extrovertáltaknál" külön jó, hogy a "vagyunk" szó már kimaradt ebből a mondatból.
Majd jogtalannak tartod, hogy egyáltalán az introvertáltak bármit is kikérjenek maguknak, hogy őket negatív jelzővel illetik, és folytatod azzal, hogy azért nem kérhetik ki maguknak, mert hülyék.
A "Kedvencem, hogy az introvertáltak okosak ..." mondattól kezdve lényegében te végig az extrovertált állásponton vagy, csak nem tudom, hogy minek kell "kamu introvertáltak játszanod magad".
Sokkal értelmesebb lehet egy vita, ha a felek már az elején tisztázzák, hogy melyik álláspontot is tervezik képviselni.
"A kérdésedből kiderül, hogy nem vagy introvertált"
Ezt így leszögezted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!