Számodra mi ad értelmet az életednek?
- A céljaim elérése
- A barátaim
- A hobbim
- Az hogy alkossak
- Az hogy jókat egyek
17/l
Most már évek óta a legnagyobb projekt a világ összes országába eljutni, eddig 87/198-nál tartok, szóval ez még kitart egy darabig, utána keresek mást. Plusz a jelenlegi munkámat is imádom, valamint a menyasszonyomat, a barátaimat meg olvasni, filmezni, új dolgokat megtudni a világról.
A threadben kommentelő depresszióval küzdőknek üzenném: van kiút, 3 éve ilyenkor még aktívan ittam magam a megszabadító halálba, a legszigorúbb klinikai definíció szerint is alkoholista voltam, illetve elég kemény szerhasználó. Jézus Krisztust sem kellett magamba fogadni a megfejtéshez.
A sok problémás ember...huhhh.
Tisztelet a kivételnek!
A legtöbb vulgáris birka ott van már gondban:
Ki is vagyok én? (Önmaguk)
Nincsenek tisztában önmagukkal és felületes dolgokba bele fásulva élik napjaikat.
Nem értékelik, amijük van.
Az ilyen esetekben le szoktam ültetni az illetőt, egy lapot tolok elé s megkérem csináljon 3 oszlopot.
Írjon le minden jó s pozitív dolgot magáról az első oszlopba.
Majd a másodikba minden rossz, negatívumot, ami kipattan a fejéből.
Ezután átbeszéljük az adott pontokat s bele látok dolgokba.
A végén alá húzom amiket én külső szemlélőként is úgy látom, ahogy ő magát, plusz kiegészítem az oszlopokat.
Elmondom a pozitívumokat, azokat kellene erősíteni.
A negatív oszlop (2.) Mellett ott a harmadik. Az lesz a "megoldás, fejlesztés" oszlopa.
A kettes oszlop pontjaiba szedett szöveg mellé megoldásokat keresünk.
Én csak finoman kérdezek, az illető maga mondja meg a megoldást.
A legvégén: annyi a feladat, hogy idővel sorba kivitelezze a 3. Oszlopot az 1. Oszlop szépségei mellett.
Egy dolog kell hozzá: elszántság a jobb irány felé.
Majd hasonló módon 3 oszloposan:
Múlt: honnan jöttem?
Jelen: hol tartok?
Jövő: mit szeretnék?
A jelen és jövőt elemezni, átgondolni s az összekötő utat megtalálni önmagunkban első sorban.
Sok sikert!
A kérdésre válasz a részemről:
Önmagam teljes kibontakozása.
Az alkotástól kezdve a munkám és kapcsolatomig. (Ami folyamatos fejlesztés alatt van)
Jómagam sose szerettem pl munkában olyan dolgot csinálni, amit nem szeretek s megmondják mit csináljak, nah meg az IDŐ.
Bizony volt olyan mikor magamat kérdeztem:
"Mit keresek én itt"
Akkoriban megint elmerültem önismeretbe s elhatároztam magam végleg: milyen életet, színvonalat szeretnék.
Vállalkozást indítottam meló mellett (nehéz időszak volt, nagy nyomás miatt a derekamra ment a stressz 24éves koromban, de úgy, hogy volt olyan nem tudtam felkelni és ordítottam a fájdalomtól.) Majd felmondtam, amikor elértem azt a szintet, hogy a vállalkozással bőven megleszek.
Ott kezdődött el, hogy önmagam lehetek.
Nem érdekel/t, hogy picit több felelősség van a vállamon, hiszen ez csekély ár azért, amit cserébe tehetek, kiteljesülhetek s felfele haladhatok.
Értelmet első sorban az IDŐ ad.
Hiszen idő kell valaminek a felépítéséhez, megalkotásàhoz, legyen az karriertől kezdve egy kisebb alkotásig.
Idő kell önmagunkra, szeretteinkre, kapcsolatainkra, utazásokra, fejlesztésekre, röviden: az élet kisebb s nagyobb örömeire, élvezésére.
S ezt feledik el az emberek.
Én még a legapróbb dolgot is észre veszem, ami mellett elmegy simán a vulgáris nép.
Pl volt egy fa, aminek hullottak levelei, az érdekes az volt, hogy minden levél zöld volt, de a szélén kb 1.5cm széles csíkban voltak csak elsárgulva a fa alatt. S csak az az egy fánál volt.
Számomra az idő s a szép dolgok, pillanatok és a siker +tudok mit felmutatni elég fiatalon, úgy hogy nem vagyok agyon iskolázott.
(Megnyugtattam magamat egy hivatalos teszttel is: IQ teszt max pontszámos lett)
A mentalitásomat épp elméjű emberek pedig kedvelik.
Emberek, tessék tenni magatokért a lépést!
Aki hagyja magát...az a saját mocsarába fullad meg lassan sajnos...
Az a szomorú, hogy korombeliek zöme is mocsárban van.
Nagyon szomorú, amikor a kis gyógyszerésznek tanuló 1 évvel fiatalabb huszonévest megkérdezem:
Mi a hobbid?
Válasz:
Ivászat a haverokkal.
Szégyen...
Wow,utolsó ,micsoda beszéd. Fu. Nem vagy semmi :D.
Nem tudom mi ad értelmet,hajszoltam rengeteget, de nem kell erőltetni,mert igy nehéz megtalálni. De az üres hétköznapokban nekem az,mikor beszélek emberekkel,és jó kis eszmecseréket folytatunk,és így ennyi. Szívni magamba a tudást más perspektívából:D. Azok jók.
- A hobbik
- Barátok
- Család
- Zene
- Az apró célok elérése
- A lelki nyugalom megtalálása
- Tapasztalatszerzés és tudásgyarapítás.
- Utazás, sorolhatnám még :D
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!