Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Számodra mi ad értelmet az...

Számodra mi ad értelmet az életednek?

Figyelt kérdés
Kort és nemet is írj.
2019. dec. 8. 12:05
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
43%
Lovászfiú, nincs neked semmi gondod, ha ilyen önimádó-önsajnáló ömlenglésekkel töltöd az idődet.
2019. dec. 8. 14:12
 12/34 anonim ***** válasza:
79%

- A céljaim elérése

- A barátaim

- A hobbim

- Az hogy alkossak

- Az hogy jókat egyek

17/l

2019. dec. 8. 14:22
 13/34 anonim ***** válasza:
71%
Ha te mondod, minden bizonnyal nincsen semmiféle gondom, csak éppen vettem egy jegyet még októberben az Önsajnáltató vonat december 8-i járatára, ami otthoni intenetkapcsolatomtól egészen a Gyakori Kérdések weblapjáig jár. Sajnos hiába panaszkodtam (ejj, már megint műgondokat csinálok magamnak, hogy nőne gitár a hasamba, oszt' a rák pengetné!) a jegypénztárnál, a MÁV azt mondta, nix visszatérítés, úgyhogy ma sajnos azzal a tudattal ültem le 14 óra valahánykor a gépem elé, hogy álgondokat találjak ki és önsajnáltatásom keretében (ha már nem adták vissza azt a 100 forintot, amennyiért vettem a jegyet!) burkoltan önimádatomat fejeztem ki hozzászólásomban. Bár nem vagyok kifejezetten önimádó személyiség, minden holdtöltekör kecskét szoktam áldozni a hátsó kertemben magának a Sátánnak, mert őt imádom. Ha gondolod, csatlakozhatsz hozzám és a képzeletbeli barátaimhoz a következő ilyen alkalomkor, bár előre figyelmeztetlek, a képzeletbeli barátaim elég tuskók tudnak lenni az idegenekkel. ;)
2019. dec. 8. 14:25
 14/34 anonim ***** válasza:
34%
Jelen pillanatban két dolog érdekel, a D&D és a Star Wars. A hét többi részét kitölti a letargia. Az még jó tud lenni ha rajzolok és kikapcsol az agyam, de mostanában ritkán sikerül.
2019. dec. 8. 20:59
 15/34 anonim ***** válasza:
42%

Most már évek óta a legnagyobb projekt a világ összes országába eljutni, eddig 87/198-nál tartok, szóval ez még kitart egy darabig, utána keresek mást. Plusz a jelenlegi munkámat is imádom, valamint a menyasszonyomat, a barátaimat meg olvasni, filmezni, új dolgokat megtudni a világról.

A threadben kommentelő depresszióval küzdőknek üzenném: van kiút, 3 éve ilyenkor még aktívan ittam magam a megszabadító halálba, a legszigorúbb klinikai definíció szerint is alkoholista voltam, illetve elég kemény szerhasználó. Jézus Krisztust sem kellett magamba fogadni a megfejtéshez.

2019. dec. 8. 22:54
 16/34 A kérdező kommentje:
15# Mit javasolsz hogyan gyógyulj ki belőle?
2019. dec. 9. 15:39
 17/34 anonim ***** válasza:
66%

A sok problémás ember...huhhh.

Tisztelet a kivételnek!

A legtöbb vulgáris birka ott van már gondban:

Ki is vagyok én? (Önmaguk)

Nincsenek tisztában önmagukkal és felületes dolgokba bele fásulva élik napjaikat.

Nem értékelik, amijük van.

Az ilyen esetekben le szoktam ültetni az illetőt, egy lapot tolok elé s megkérem csináljon 3 oszlopot.

Írjon le minden jó s pozitív dolgot magáról az első oszlopba.

Majd a másodikba minden rossz, negatívumot, ami kipattan a fejéből.

Ezután átbeszéljük az adott pontokat s bele látok dolgokba.

A végén alá húzom amiket én külső szemlélőként is úgy látom, ahogy ő magát, plusz kiegészítem az oszlopokat.

Elmondom a pozitívumokat, azokat kellene erősíteni.

A negatív oszlop (2.) Mellett ott a harmadik. Az lesz a "megoldás, fejlesztés" oszlopa.

A kettes oszlop pontjaiba szedett szöveg mellé megoldásokat keresünk.

Én csak finoman kérdezek, az illető maga mondja meg a megoldást.

A legvégén: annyi a feladat, hogy idővel sorba kivitelezze a 3. Oszlopot az 1. Oszlop szépségei mellett.

Egy dolog kell hozzá: elszántság a jobb irány felé.

Majd hasonló módon 3 oszloposan:

Múlt: honnan jöttem?

Jelen: hol tartok?

Jövő: mit szeretnék?

A jelen és jövőt elemezni, átgondolni s az összekötő utat megtalálni önmagunkban első sorban.

Sok sikert!

A kérdésre válasz a részemről:

Önmagam teljes kibontakozása.

Az alkotástól kezdve a munkám és kapcsolatomig. (Ami folyamatos fejlesztés alatt van)

Jómagam sose szerettem pl munkában olyan dolgot csinálni, amit nem szeretek s megmondják mit csináljak, nah meg az IDŐ.

Bizony volt olyan mikor magamat kérdeztem:

"Mit keresek én itt"

Akkoriban megint elmerültem önismeretbe s elhatároztam magam végleg: milyen életet, színvonalat szeretnék.

Vállalkozást indítottam meló mellett (nehéz időszak volt, nagy nyomás miatt a derekamra ment a stressz 24éves koromban, de úgy, hogy volt olyan nem tudtam felkelni és ordítottam a fájdalomtól.) Majd felmondtam, amikor elértem azt a szintet, hogy a vállalkozással bőven megleszek.

Ott kezdődött el, hogy önmagam lehetek.

Nem érdekel/t, hogy picit több felelősség van a vállamon, hiszen ez csekély ár azért, amit cserébe tehetek, kiteljesülhetek s felfele haladhatok.

Értelmet első sorban az IDŐ ad.

Hiszen idő kell valaminek a felépítéséhez, megalkotásàhoz, legyen az karriertől kezdve egy kisebb alkotásig.

Idő kell önmagunkra, szeretteinkre, kapcsolatainkra, utazásokra, fejlesztésekre, röviden: az élet kisebb s nagyobb örömeire, élvezésére.

S ezt feledik el az emberek.

Én még a legapróbb dolgot is észre veszem, ami mellett elmegy simán a vulgáris nép.

Pl volt egy fa, aminek hullottak levelei, az érdekes az volt, hogy minden levél zöld volt, de a szélén kb 1.5cm széles csíkban voltak csak elsárgulva a fa alatt. S csak az az egy fánál volt.

Számomra az idő s a szép dolgok, pillanatok és a siker +tudok mit felmutatni elég fiatalon, úgy hogy nem vagyok agyon iskolázott.

(Megnyugtattam magamat egy hivatalos teszttel is: IQ teszt max pontszámos lett)

A mentalitásomat épp elméjű emberek pedig kedvelik.

Emberek, tessék tenni magatokért a lépést!

Aki hagyja magát...az a saját mocsarába fullad meg lassan sajnos...

Az a szomorú, hogy korombeliek zöme is mocsárban van.

Nagyon szomorú, amikor a kis gyógyszerésznek tanuló 1 évvel fiatalabb huszonévest megkérdezem:

Mi a hobbid?

Válasz:

Ivászat a haverokkal.

Szégyen...

2019. dec. 28. 18:59
 18/34 anonim ***** válasza:

Wow,utolsó ,micsoda beszéd. Fu. Nem vagy semmi :D.

Nem tudom mi ad értelmet,hajszoltam rengeteget, de nem kell erőltetni,mert igy nehéz megtalálni. De az üres hétköznapokban nekem az,mikor beszélek emberekkel,és jó kis eszmecseréket folytatunk,és így ennyi. Szívni magamba a tudást más perspektívából:D. Azok jók.

2019. dec. 28. 21:02
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

- A hobbik

- Barátok

- Család

- Zene

- Az apró célok elérése

- A lelki nyugalom megtalálása

- Tapasztalatszerzés és tudásgyarapítás.

- Utazás, sorolhatnám még :D

25/F

2020. jan. 16. 18:37
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Egyenlőre az egyetem befejezése ad értelmet az életemnek. Sokat csalódtam az emberekben, ezért eléggé elzárkóztam a világtól, így játékkal és olvasgatással motiválódok!
2020. jan. 16. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!