Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Léteznek logikus gondolkodású,...

Léteznek logikus gondolkodású, értelmes nők a világon?

Figyelt kérdés
Nem érdekel, kinek milyen végzettsége van, ki mit tanult, mert a lexikális tudás nem egyenlő a logikával, és a következetességgel. Találkoztam én már olyan ügyvédnővel, aki hiába volt okos, és kiváló volt a szakterületén belül, ugyan olyan naiv volt mint a többi nő akit valaha ismertem. Léteznek olyan nők, akikből hiányzik a "női logika" fertelmes intézménye? Akik képesek előre gondolkodni, és következetes döntéseket hozni? Akikből hiányzik a vak naivitás, és képesek ésszerű dolgokat észrevenni, képesek távlatokban, az agyukkal gondolkodni, nem pedig a pillanatnyi érzelmeik szerint?

2019. nov. 29. 16:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
64%

Mivel mérnök vagyok, ezért a logikus gondolkodás adott. Naiv sem vagyok - sosem voltam, viszont a nagyképü lúzereket nem birom elviselni.

Egész életemben egyetlen egyszer sem érzelmi alapon döntöttem, hanem a lehetöségeket mérlegelve.

De ez nem jelenti semmi esetre sem azt, hogy neked bármilyen esélyed lenne nálam, mert aki ennyire elvakult, elöítéletes a nökkel szemben, az az az ember, aki képtelen érzelmek nélkül, logikusan dönteni a velük kapcsolatos kérdésekben, meg valószínüleg az élet egyéb területein sem.

2019. nov. 29. 17:39
 12/25 anonim ***** válasza:
51%
Nem tudom pontosan mire gondolsz. Én is olyan munkakörben vagyok ahol több műszaki beállítottságú nő is van, és elég tudatosan építik az életüket. Engem is meg tud lepni, mikor valamelyikük pl. kiposztol egy fürdőszobás szelfit harcisminkben meg kitolt cicikkel. Egyszerűen nem tudom hova tenni a dolgot. Viszont nagyon hasonló jelenség lehet ez ahhoz, mikor a tudománynak elkötelezett, bölcs úriemberek csaholó pincsikutyává változnak ha egy Stifler mamája típusú nővel kerülnek szembe. Elmebaj. Biztos van rá magyarázat. Lehet az emberi fajnál az értelem csak illúzió, amit az érzelmeink hoznak létre, hogy azt higgyük urai vagyunk a cselekedeteinknek.
2019. nov. 29. 18:07
 13/25 anonim ***** válasza:
39%

Polgár Zsuzsa sakkvilágbajnok.

Egyébként a kérdésedből az jön le hogy nem tartod logikus gondolkodásunak a nők nagy részét. Jórészt általánosítás amiről beszélsz. A nők nagy része annyira ügyes, hogy az olyan IQ fighterekkel elhitetik, hogy nincs önálló gondolatuk.

2019. nov. 29. 18:10
 14/25 anonim ***** válasza:
70%
Egyetértek a 11-es válaszolóval. Még annyit hozzátennék, hogy én egy analitikus beállítottságú, pragmatikus nő voltam mindig is. Magas az önismeretem, képes vagyok felismerni és racionálisan kezelni az érzelmeimet, sose hozok érzelmi alapon döntéseket. Na ne tudd meg, hányszor kaptam meg férfiaktól, hogy emiatt nem vagyok nőies és hogy ők maguk mellé nem akarnak egy női testbe bújtatott férfit :)
2019. nov. 29. 18:12
 15/25 A kérdező kommentje:

Rengeteg féle tudás, és okosság létezik ezen a világon. Olyan, hogy valaki "okos", nem létezik. Mert van a lexikális tudás, amit az ember megtanul az élete során. Van az IQ, amivel az ember genetikailag születik. Van az érzelmi intelligencia, amikor az ember érzelmei minden tekintetben mélyebbek. Van a művészi véna, és van a gyakorlatiasságra fogékony agy, ezeket szintén külön kell venni. Na, és akkor van ott a következetes logia, ami szintén egy külön ág, és én konkrétan erről a külön ágról beszélek. Mikor a nők ítélkezése nem érzelmek, közízlés vagy trendek alapján történik, hanem logikus, előrelátó, következetes dolgok alapján.

Megkérdezném az itt összegyűlt nőket, hogy ők, mikor barátot, vagy párkapcsolatot keresnek, mi alapján döntik el, hogy az adott ember szimpatikus e nekik, vagy sem? És mi alapján döntik el, hogy szeretnének e vele hosszú távú baráti, vagy párkapcsolatot? A válaszokból ki lehet következtetni nagyon sok mindent. Tehát, ha valaki a felszínes tulajdonságok alapján ítélkezik, ott már bukott minden logika. Ha valaki viszont komoly kutatómunkába fog, hogy végül olyan partnert találjon magának, ő már elmondhatja magáról, hogy ésszerűen cselekszik. Na, én pontosan erről beszélek. Ilyen nővel soha nem találkoztam még. Aki úgy keres magának kapcsolatot, hogy utánajár az illető múltjának, megbizonyosodik az illető őszinteségéről, becsületéről, és jóságáról, majd az alapján választ. Általában fogják az 5-6 standard felszínes szempontjukat, és az alapján döntenek. Nem járnak utána semminek, hogy az az ember jó e vagy sem. Sőt, ha zűrös az a karakter, az még kifejezetten előny is, mert akkor jaj, van kit jó irányba terelni, gondolja naivan. Tehát a következetesség teljes hiányát mellőzi ez a választás. Nem érdekli a nőket, hogy az adott férfi mit tett a múltjában, akár bűnöző volt, akár megcsalta az exeit, nem számít, mert biztos jó útra tért már, vagy ha nem, majd ő jó útra tereli. Aztán nem győznek hisztizni meg csodálkozni, ha jól pofán lesznek ejtve.

Tehát, olyan nő van a világon, aki utánanéz mindennek, mielőtt cselekszik? Mérlegel, átgondol, és végül olyan ésszerű döntést hoz, amit soha nem bán meg? Vannak olyan nők, akik találtak maguknak olyan párt LEGELSŐRE, akivel azóta is együtt vannak, és együtt is halnak meg? Vagy semmi nem érdekli őket, majd lesz ami lesz, ahogy esik puffan, ha nem jön össze nem baj, majd a fél falun végigmennek, próbálgatnak, tesztelgetnek, aztán ami jut az jut...

2019. nov. 29. 19:10
 16/25 A kérdező kommentje:
14-es, ha ez igaz, te vagy álmaim nője. Még ha ez sértés is egy olyan "idióta általánosító nímand"-tól, mint én, a gonosz kérdező.
2019. nov. 29. 19:14
 17/25 anonim ***** válasza:
71%

#16 A nők párválasztási szokásait kritizalod, miközben kb naponta írnak itt ki férfiak olyan kérdéseket, hogy hogy menjenek oda vadidegen nőkhöz ismerkedni az utcán/buszon/boltban.

A nőknek már külön taktikákat kell kigondolniuk, hogy hogy tartsák távol maguktól az olyan ferfiakat akik csak úgy pofára eldontotték, hogy nekik kell a nő (pl headsettel mennek mindenhova) de az nem ostoba párválasztási szokás,mi?

Marha intelligens lehetsz ha a felszínes párválasztást kizárólag a nők hülyeségének gondolod. Vagy ha azt hiszed, hogy csak a nők szívják meg, ha véletlenül rossz emberbe szeretnek bele.

De persze ismerjük a dalt: ha a nő választ rossz ferfit, akkor a nő a naiv, ostoba ösztönlény, aki olyan szinten képtelen gondolkodni hogy nem tudja azt sem, hogy mennyi kétszer kettő, de ha a férfi szívja meg egy nővel, akkor minden nő maga a sátán, és kizsákmányolják szegény férfiakat :(

Hagyjuk már...

És persze ugyanolyan incel vagy, mint az összes többi férfi a felnőtt párkapcsolatok kategóriában. "A nők hülye ösztönlények, mert nem látnak túl a csúnyaságomon, és nem akarnak lefekudni velem!! Bezzeg ha a hatalmas IQ-m és a csodás személyiségem szabad szemmel is látható lenne... Na akkor..."

Csak a gáz az, hogy ha láthatnád magad belülről, akkor inkább te jönnél rá, hogy kevesebb vagy, mint gondolnád.

Na mindegy. Még egy értelmes férfi sem mondta, hogy a női nem nem képes logikusan gondolkodni, és te ezt újra alátámasztottad.

2019. nov. 29. 19:27
 18/25 anonim ***** válasza:

Hát te kicseszettül hülye vagy.

Utánajárni a “múltjának”? Te vmi titkosszolgálatnál dolgozol vagy mi? A bűnözőkkel példálózni nevetséges, mégis hány börtönviselt ember van, aki képes visszatérni az életbe? És pláne hánynak marad meg a párja vagy sikerül tartósan összejönnie valakivel? Elárulom, nagyon kevésnek. Attól még, hogy te ismered a vaslopó Józsikát, aki most szabadult, és összejött a hiperokos Dzseniferrel, még nem ez lesz az átlag.

A megcsalós “érv” megint röhejes. Érdekes, azt bezzeg nem említed meg, mikor a pasik vannak együtt a legnagyobb ribikkel, akikben a kamion megfordul. Nekik szabad? De a nő már gonosz és buta, mert összejön a nagy kujonnal?

Azt már meg sem említem, hány hapsit ismerek, aki egyáltalán nem tudja pl a pénzt kezelni, önállótlan, minden döntését mások alapján hozza meg, és mindemellett hisztizik, követelőzik, betegesen féltékeny, dührohamos. Hogy is van az, akkor hogy ők bezzeg következetesek és logikusak?

Mellesleg a (valódi, nem érdek)kapcsolatok nem arról szólnak, hogy én kvázi kikalkulálom, milyen lesz az illetővel. Hanem arról, hogy igenis szimpatikus ÉRZELMI ALAPON (veheted úgy is, hogy szexuálisan, nem fogok álszentkedni, és ti pasik is így működtök, ha tetszik, ha nem), megismerem, utána döntök ÉSZÉRVEK alapján. Minden normális nő nevében kikérem magunknak, hogy a nagy részünk együtt lenne pl egy gyilkossal csak azért, mert tetszik a külseje!

2019. nov. 29. 20:21
 19/25 A kérdező kommentje:

17-es, 18-as

Ha szerintetek a férfiak is vérlázítóan hülyék párválasztás szempontjából, akkor az már legyen a ti problémátok. Engem nem érdekel milyenek, mert én nem férfiakat akarok összeszedni, hanem nőket, ha lehet, de valószínűleg maradok egyedül inkább. Én olyan vagyok, és úgy élem erkölcsileg az életemet, ahogy szeretném, hogy a leendőbelim is éljen. Tehát én nem prédikálok vizet miközben bort iszok. Utánajárni valakinek nem azt jelenti, hogy kikéred az adatait a hivatalból, vagy lámpával kivallatod... Hanem összeismerkedsz vele, a rokonaival, a szüleivel, megismered a barátaihoz való viszonyulását, feltárod a mélységeit, eléred azt a szintet hogy őszinte legyen hozzád, úgy hogy cserébe te is őszinteséget adsz. Én nyílt és egyenes vagyok mindenkivel, és ezt szeretném visszakapni. Rühellem az álszenteskedést, és a naivitást. Úgy lenne a legkorrektebb, ha mindenki pontosan olyan párt kapna az élettől, mint amilyen önmaga. Minden hibájával és jó tulajdonságával együtt. És itt jön az a kérdés, hogy ki az, aki szereti magát? Mert aki utálja magát, az mit akar elérni az életben? Hogy találjon valakit, aki legalább szereti, ha már önmagát nem tudja? Na ez az igazi önzőség. Olyat akarsz másra erőltetni, mint amire még magad se vagy képes. Én szeretem magam. És olyasvalakit akarnék találni, aki legalább annyira szeret engem, mint én magamat, és akit én annyira szerethetek mint saját magamat, és aki saját magát annyira szereti, mint engem. A tökéletes szimbiózist keresem, ami túl mutat a naiv érzelmeken. A szerelem se lehet indok, hogy kizökkentsen, mert az is csak egy vak biológiai-kémiai reakció a fajfenntartás érdekében, egy evolúciósan belénk kódolt ösztön, nem pedig valami varázslatos fuvallat. Voltam én is már szerelmes, de a józan eszemet mindig az érzelmek felé helyeztem, és képes voltam lokalizálni a vulkánként fröcsögő érzelmet, mert mikor az ember szerelmes, akkor meghülyül, és lehet hogy csak egy illúziót szeret. Csak egy ugyan ilyen gondolkodású nőt szeretnék találni. Ha létezik egyáltalán. Ha nem létezik, akkor megszívtam, ennyi...

2019. nov. 29. 21:08
 20/25 anonim ***** válasza:
Szerencsétlen! Mindösszesen csak azt kellene felfognod, hogy nem körülötted forog a Föld nevű bolygó. Aztán apró lépésekben csak eljutnál évtizedek alatt addig a megállapításig is, hogy minden ember másképp gondolkodik, mígnem leesne a végkövetkeztetés is: a nő is ember.
2019. nov. 29. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!