Van más is, aki értelmes intelligens embernek tartja magát, úgy hogy mindig is problémája volt a tanulással?
Valahogy mindig is hadi lábon álltam a tanulással, egyszerűen nem ment. A középiskolát kb végig bukdácsoltam. Bár ott már a lustaság és nemtörődömség is bejátszott. Általános iskola felsőbe is akármennyit tanultam pl matekból csak egy év végi 3-ast tudtam össze szenvedni. Ettől függetlenül nem érzem úgy hogy egy buta semmire való ember lennék a világban. Úgy érzem hogy elég tájékozott vagyok, szeretek és tudok is tájékozódni a világról, érdekel hogy mikor mi miért történik. Érdekel a világ mindenféle működése, pszichológia, emberek viselkedése stb...
Félre értés ne essék, nem abba a rétegbe tartozom aki "a 'zélet iskolájában diplomáztak ahol az isten a tanár" és mindenkinek okosabbnak hiszik magukat akik meg tanultabb náluk azt lenézik. Nagyon örülnék ha egy diplomát le tudtam volna tenni, de sajnos valószínűtlen hogy képes lennék rá.
A lényeg hogy ez a tudat, ahogy vagyok, eléggé kognitív disszonanciát kelt bennem. Más van hasonló cipőben?
Én jó tanuló vagyok, de amit megtanulok, szinte sosem értem. A fizikával vagyok hadilábon. Jövőre már nem lesz. Ámen.
Viszont szerintem én is intelligens vagyok. Az iskolai tananyagtól eltekintve.
Van olyan ismerősöm, aki épphogy 3-as, de kérdezhetsz tőle bármit a kocsik működéséről. Tudni fogja. 17 évesek vagyunk.
En fösuli mellett beiratkoztam OkJ üzletvezetöi tanfolyamra meg elötte jartam gazdasagi informatikat tanulni 2 èves suliba.
Az üzletvezetöin majdnem meghuztak, a gazdinfoval kidobtam kèt évet, nem lett meg a vizsga, de a penzügyi diploma sikerült a nyelvvizygàval :D
Én azt nem értettem soha, hogy létezik, hogy egyeseknek elég volt figyelni középiskolában és már ötöst kaptak. Nekem a kedvenc tárgyaimból is oda kellett tennem magam és így se volt biztos az ötös.
Mondjuk volt egy kis koncentrációs problémám, az én véleményem, hogy valószínűleg részben koncentrációs zavar (a mai napig néha ki-ki kapcsolok), részben annyira el voltam merülve a saját világomban...
Ha koncentrálok, akkor nekem se megy vészesen a tanulás.
Persze így is jóval nehezebb, többszöröse időt kell szánnom rá, mint másoknak, de legalább megy.
Tesztek is kimutatták, hogy pocsék a logikai készségem, és bárhova megyek, valahogy ez előtérbe is kerül és általában ki is mondják.
Ennek ellenére mindigis a reál területek vonzottak, biológia, technológiai dolgok, sőt, a programozás.
Úgy tapasztalom, hogy megy, sőt, egész magasra is eljutok akár nagyon erősen logikára épülő dolgoknál is, csak 10-szer több idő kell, mint másoknak. Viszont ha már megy, akkor onnantól szárnyalok.
Egyébként a hétköznapokban (ami nem suli) az autisztikus mivoltom is közrejátszhat abban, hogy "butának" tartanak.
Egész egyszerűen a hétköznapi dolgok 95%-ban máshogy gondolkozom, mint a legtöbb ember.
Idétlen példa (bár konkrétan ez is meg szokott esni), ha esik az eső, legtöbben morognak, futnak az utcán, később indulnak és megvárják stb. Én mérlegelem: van nálam ernyő, az megvéd, nyár van, meleg és még jól is esik, vagy hazafelé megyek, így nem baj, ha vizes leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!