Ez káromkodásnak számít?
Jól látod. Nem kötelezhet rá senki. Erre a vallás azt mondja, hogy szabad akaratod van. És a büntetés az Istené, nem az emberé.
Egy vallásos embernek ezek szent dolgok. Ha nem akarod őt megsérteni, nyugodtan elmondhatod, hogy te ezt nem értetted múltkor, de utána jártál és mostmár tudod, hogy miről volt szó. Semmi szándékod nem volt ezen a szent dolgon sertést eszközölni, ez csak egy megszokott, kontrol nélküli szava járás, amiről nehéz leszokni. És ha elhangzik, kéred, hogy ne vegye magára, se a vallás elleni mozzanatnak, mert nem az, csak egy berögződés.
Aztán esetleg, ha ezen változtatni is szeretnél, ami megint csak a te döntésed, elkezdhetsz használni más szitok-, vagy indulatszavakat. Nekem a kedvencem és rá szoktattam magam, mert sokszor jobban oldja a feszültséget, mint más (és egy idős villamos vezetőtől hallottam) : "A tyúk nyelje le a meggymagot!" ami a nyit is jelent, hogy "ott dögöljön meg", de annyira szokatlan, hogy mások ezt nem tudják indulatként kezelni, engem meg felold. De használhatsz mást is, ami számodra is segít a stressz levezetésében és a környezeted sem parázik tőle :)
Cska egy tipp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!