A nagyon gazdag emberek miért nem adnak a szegényeknek pénzt?
Elég sok ismerősünk rendszeresen adakozik, de én sem tudom, hogy pontosan melyik szervezeteknek. Gazdagok nem vagyunk, talán jómódúak igen. Nem szokták az emberek ezt nagy dobra verni. Mi mindig az éves jövedelmünk alapján adakozunk, ha jobb év van többet. Eddig szerencsére évről-évre növeltük az adomány összegét. Idén is több százezret fogunk adakozni. (Pedig az autónk 13 éves.) A durva benne az, hogy minél többet adakozunk, annál több a következő évi jövedelmünk. (Persze tudom, hogy a gazdasági helyzet befolyásolja, de akkor is érdekes.)
Én mindenkinek azt javaslom, hogy adakozzon a pénztárcájának megfelelően. Aki nem teheti meg, hogy sokat adjon, adakozzon pár száz forintot vagy pár ezret. Sok hülyeség van az életünkben, amire "elszórjuk" a pénzt. Akkor inkább jó helyre adjuk ki.
A válasz egyszerű:
Mert örököltek valamit...
No nem anyagiakat felmenőiktől, hanem hajlamokat, ösztönöket az EVOLÚCIÓTÓL.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!