Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mélyszegények miért várják...

A mélyszegények miért várják el mindenkitől, hogy támogassák őket?

Figyelt kérdés

És ha nem teszed, kibeszélnek mindenféle ganajnak.

Szabályosan megkövetelnek mindent, a saját értékeidet az övéknek (IS!) tekintik.

Utóbbi időben elkezdtem diplomatikusan ápolni a kapcsolatot a hasonló szomszédommal, erre ma már hallom, hogy szidott valakinek minket...

Nem, nem romák.

Alkoholista ember, és a féltő, gondoskodó anyucija.

2019. nov. 8. 10:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
Az ország nagy része nárcisztikus személyiségzavarban szenved, és azt hiszi hogy az egész világ azért van, hogy az ő céljait szolgálja ki és ha ez nem működik, akkor őrjöng hogy hiba van a "mátrixban". Nézz csak szét ezen az oldalon, nem feltétlen csak mélyszegényeknél, de ilyen emberekkel van tele ez az oldal is. Ha nem úgy mennek a dolgok a világban, ahogy ők elképzelik és szeretnék, akkor hisztiznek, fröcsögnek, őrjöngenek...
2019. nov. 8. 12:49
 12/21 A kérdező kommentje:

Azt kihagytam a történetből, hogy rengeteg holmimat adtam már oda a szomszédnak, és ennek ellenére szid minden járókelőnek a faluban.

Azt vettem akkor észre, hogy valahogy természetes nekik, hogy adom nekik a cuccaimat.

Sajnálom az ilyen embereket, de akik ezt elvárják, és még pofátlanok is hozzá...

Olyannak bárki szívesen segítene, akik nem várnak el semmit, olyan csendes szegények.

Hozzá teszem, nekem sincs sok mindenem, én is megszenvedek rendesen a dolgaimért.

Ezek után már attól félek, jól kibabrálnak velünk, sőt, ettől az alkoholista palitól lehet, kitelik bármi.

2019. nov. 8. 13:04
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

1-es nem kellene keverni a mélyszegénységet a hajléktalansággal.

Mélyszegényből lehet hajléktalan,de a hajléktalanságnak más okai is lehetnek.

És nem minden hajléktalan alkoholista.

2019. nov. 8. 13:09
 14/21 anonim ***** válasza:
27%

"A mélyszegények miért várják el mindenkitől, hogy támogassák őket?"

Lényegében te most egy rossz tapasztalat alapján általánosítod le az összes mélyszegénységben élő embert?

2019. nov. 8. 13:11
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

Mert az emberi társadalom arra épül fel, hogy az erősebb támogatja a gyengébbet. Mivel azonban az emberi természet része az is, hogy minél többet szerezzünk, ezért akit állandóan támogatnak, az teljesen függővé válik ettől és elvárja.

Az állatvilágban ritka ez a támogatási rendszer, így a gyenge el is hullik hamar. A fejlett emberi civilizáció viszont minden eszközzel életben tartja a legéletképtelenebb egyedet is, így nincs sok motiváció a változtatásra annak, aki beéri kevéssel is. Így születik meg a segélyből élő réteg. Mivel a minimumot megkapják munka nélkül is, nincs motiváció sem tanulni és képezni magukat, sem fejlődni és jobb munkákra pályázni. A szaporodási ösztön viszont erős, így ezek az emberek gond nélkül csinálnak több gyereket is a társadalom nyakára, hiszen számítanak a támogatásra és arra, hogy majd más gondoskodik róluk. Gyakorlatilag ők maguk is gyermeki szinten vannak felelősségérzet nélkül és táplálják ezt a körforgást.

Persze ez egy ördögi kör, mert mint látható Amerikában, a támogatások megvonása csak azt eredményezi, hogy ezek a rétegek bűnözésből fogják fenntartani magukat a társadalom hasznos részének a rovására. Az ötmillió ottani börtöntöltelék a bizonyíték, ami dollártízmilliárdokat emészt fel.

Legközelebb ez akkor lesz probléma, amikor a túlnépesedett Földön lecsökkennek az erőforrások és nem jut ezeknek a rétegeknek. Akkor a humanitárius szempontok gyorsan meg fognak szűnni és felszámolják a börtönrendszert is a lakókkal együtt.

2019. nov. 8. 15:37
 16/21 A kérdező kommentje:
#14, igen, igazad van, nem kellene, hülyén szól a kérdés.
2019. nov. 8. 18:15
 17/21 anonim ***** válasza:
48%
Mert nem politikus!Ha az lenne,akkor már kötelezne a támogatásra akkor is ha qrva gazdag lenne!
2019. nov. 9. 11:37
 18/21 anonim ***** válasza:
26%
A keresztények miért várják el, hogy higgyünk egy olyan Istenségben aminek létezésére semmi de semmi bizonyítèk nincs? Amúgy ki nem állhatom az alkoholista, munkakerülő, mihaszna, ingyenélőket. De azokat is, akik 1 ezer éves mese mögé bújva milliókat keresnek. Az értékteremtő embereket szeretem, akik valami hasznosat létrehoznak.
2019. nov. 9. 14:03
 19/21 anonim ***** válasza:
5%

Szerintem az a baj,hogy nem igazán tesznek különbséget abban,hogy ki miért került mélyszegénységbe.

Pl,valaki betegség miatt,mások pedig tudatosan azzal,hogy rengeteg gyereket csinálnak.

Miért nem a gazdagok tartják el a sokgyerekes putriba szaporodókat,azok helyett,akiknek már amúgy is nehéz?

2019. nov. 10. 04:31
 20/21 A kérdező kommentje:

Utolsó, ismerek olyanokat is, akik inkább meghalnak szép csendben, minthogy segítséget kérjenek bárkitől.

Talán mi ilyenek vagyunk. Valószínű a helyzet adná.

De pl a szomszédom a gyerekkora óta, meg az anyja is, arra van berendezkedve, hogy kéreget, lejmol, ráakaszkodik mindenkire.

És sír, panaszkodik, két lábon járó világfájdalma.

Az ilyeneket egy percig nem tudom sajnálni.

2019. nov. 10. 05:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!