Titeket is idegesít, ha valaki rengeteg angol szót hasznal a hétköznapi beszédben?
Figyelt kérdés
Én értem, hogy vannak olyan angol szavak, amelyeket nem igazán lehet a magyarban ugyanúgy egy szóval kifejezni, de szerintem van olyan nagy szókincse a magyar nyelvnek, hogy ne kelljen mindig angol szavakat használni.2019. nov. 7. 21:15
31/31 anonim válasza:
26
A dolgom van, az az egyetlen példádra vonatkozott.
A többi felhozott példádra is van sokkal jobb és KIFEJEZŐBB szó vagy kifejezés, mint a busy. Csak akkor használja rá a busy-t valaki, ha egysíkúan, unalmasan fejezi ki magát.
Még igényesebb angol sem mondja a példáidra a busy-t. Csak olyan, aki se nem olvas, se nem beszél elég választékosan angolul. Mondjuk kínai éttermes, de már az indiaiak is jobban megválogatják a szavaikat -mármint a felsőbb kasztbeliek- .
Bizony, az idegen szavakkal csak az igénytelenek játsszák az eszüket, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!