Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket is idegesít, ha...

Titeket is idegesít, ha valaki rengeteg angol szót hasznal a hétköznapi beszédben?

Figyelt kérdés
Én értem, hogy vannak olyan angol szavak, amelyeket nem igazán lehet a magyarban ugyanúgy egy szóval kifejezni, de szerintem van olyan nagy szókincse a magyar nyelvnek, hogy ne kelljen mindig angol szavakat használni.

2019. nov. 7. 21:15
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
83%
Amennyiben egy tudálékos barom akar ezzel műveltnek tűnni, akkor igen. Megfelelő szövegkörnyezetben megvan helyük az angol kifejezéseknek is - én is használok ilyeneket -, de attól rosszul vagyok, amikor valaki bemagolja az idegen szavak szótárát és találomra beszúr a mondataiba néhány oda nem illő szót. A magyarul toldalékolt angol szavak (mint például a mostanában divatos "shippelni" ige, brrrr) végképp előhozzák belőlem az ősi gyilkos ösztönt.
2019. nov. 8. 18:31
 12/31 anonim ***** válasza:
37%
Engem is zavar. Van, amit tényleg nem lehet lefordítani, így néha megértem, de az előszeretettel használt "meeting" például pont nem ilyen. Ezt úgy mondom, hogy évek óta angol nyelvterületen élek.
2019. nov. 9. 08:18
 13/31 anonim ***** válasza:
26%

Azokat zavarja leginkább, akik sz@rt se tudnak angolul.

Engem pedig azért zavar sokszor, mert olyan emberek is csinálják ezt, akik angolul alig tudnakvagy semennyire se...

2019. nov. 11. 05:52
 14/31 A kérdező kommentje:
Ha magyarul beszélsz, minden szavad legyen magyar. Angolul se úgy beszélsz, hogy beleraksz néha magyar szavakat.
2019. nov. 11. 11:07
 15/31 anonim ***** válasza:
31%

"

Azokat zavarja leginkább, akik sz@rt se tudnak angolul."

Tevedes. Tapasztalataim alapján az angol nyelvtudás szintje és a beszédbe beeroszakolt angol szavak mennyisége forditottan aranyos.

2019. nov. 11. 13:07
 16/31 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem a magyar nyelvben elég sok jövevényszó épült be aminek én személy szerint örülök. Jelenleg a sok angol szó honosodik meg a nyelvben. El se tudnám képzelni az életemet az oké, helló, winchester, help desk kifejezés3k nélkül.
2019. nov. 11. 13:28
 17/31 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem is gáz.Van,hogy haverommal megbeszéljük,hogy most angolul beszélgetünk gyakorlásképpen,vagy viccből úgy köszönünk egymásnak,hogy "Yooo motherfucker" de az más.
2019. nov. 11. 18:10
 18/31 anonim ***** válasza:
75%

" El se tudnám képzelni az életemet az oké, helló, winchester, help desk kifejezés3k nélkül.

"

Őszinte részvétem.

2019. nov. 11. 19:01
 19/31 anonim ***** válasza:

Yes.

Nein.

2019. nov. 11. 20:37
 20/31 anonim ***** válasza:
Én nem akarok, de valamilyen fura oknál fogva, jobban tudok angolul mint magyarul, pedig magyar az anyanyelvem, és soha nem éltem nyelvterületen vagy tanultam rendesen angolt. És sokszor nagyon nehéz magyarul fogalmaznom, egyszerűen ötletem sincs milyen szót használnak magyarul, vagy tudok egy sokkal jobbat angolul. De a környezetemben mindenkit idegesít, kicsit engem is, de sajnos nem direkt csinálom.
2019. nov. 11. 20:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!