Te lenézed azt az embert, aki nem tud semmilyen nyelven?
Nem nézem le az ilyen embert. Engem például belekényszerítettek az angol nyelv alapfokú ismeretébe. HÁROM évem ment el rá és egy vagyont költöttem el erre, mire sikerült. Azóta sem használom. Gyerekkoromban kötelezően tanították az oroszt - általános iskolában. N darab kettessel és hasonló jeggyel bukdácsoltam végig ebből a tantárgyból az iskolát, - mert ezt nem fogadták el akkor sem általánosan senkitől, de nem volt érzékem hozzá.
Nem használom. Ha egy export-import cégnél szeretnék elhelyezkedni, amelyik Ukrajnával épít kereskedelmi kapcsolatokat, akkor belátnám, hogy nincs mese, meg kell tanulnom ukrán nyelven (azért, hogy alkalmazzanak és sikeres lehessek,) de nem értem, hogy miért kell olyan emberek elé szándékosan külön akadályokat gördíteni, akinek nincsenek idegen nyelvhez kötődő terveik? Elfogadhatónak azt vélem, hogy minden embernek lehetne választása: akar-e idegen nyelvet tanulni, avagy sem? Az már egy másik játék, hogy egy iskola milyen nyelvekből tud képzést biztosítani, - ha valakinek külön igénye akad egy általa választott nyelv ismeretére, akkor keresse, fizesse meg a megfelelő forrást! Azt sem értem, hogy miért mozdult el abba az irányba a magyar oktatásszemlélet, hogy minden egyes emberből meg kell próbálni "doktor doktorovics doktorov(ná)t" faragni! Ki fog fizikai munkát végezni, ha mindenki diplomával fog egy irodában hemperegni? Ki fog diplomával a zsebében fizikai munkát vállalni? Ki fizeti meg azt az embert, aki hajlandó esetleg arra, hogy diplomával a zsebében fizikai munkára adja a fejét? - Ennek az embernek nem szúrhatja ki senki a szemét egy bérminimummal, - ahogyan manapság bevett szokás ez vállalkozói körökben! A nyelvtanárok jól élnek! A vizsgáztatók, vizsgaszervezők jól élnek! Akik nyelvvizsgával zsarolják a diplomát szerezni szándékozókat, jól élnek! Aztán mehet a levesbe a nyelvvizsga, mert a túlnyomó hányadnak csak eddig a pontig van szüksége a nyelvismeretre! Marad egy papír az idők végezetéig, amit csak akkor fog ismét elővenni a gazdája, amikor új állást keres - és ekkor is csak eszközként fogja felhasználni, mert esélyes, hogy megszólalni már nem fog tudni az adott nyelven. Értelmetlen, szükségtelen az, ami ma Magyarországon folyik ezen a vonalon.
Le nem nézem, de kicsit sajnálom ha nem tud angolúl. Ugyanis rengeteg lehetőség csak angol nyelv ismeretével érhető el. Egy információs burokban élnek ezek az emberek és rengeteg mindenről lemaradnak, kevesebb lehetőségük van tanulásra, önmaguk fejlesztésére, megsegítésére.
Én pl egyetemen kibuktam volna ha nem tudok angolúl. Latin tanárunk katasztrófa volt. Youtube nyelvtanfolyam alapján 4-essel átmentem. De az meg angolúl volt elérhető csak.
C-t is alapszinten angolúl tanulram meg.
Autómat is angol fórumok segítségével javítottam meg sokszor.
Nem tudom hol lennék ha nem verik belém általánosban, de hogy nem itt az fix.
Nem. Sőt, ha szépen minden töltelékangol szó nélkül beszél magyarul, még többre is becsülöm, mint a nagy idegen nyelv tudókat.
Én azt nézem le, aki magyarul nem tud igényesen beszélni. Kivéve a külhoni magyarokat, akiket akadályoznak a magyartanulásban.
Kicsit félreértelmezted a kérdést úgy látom. Pedig magyarul írták :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!