Sokaknál mi ez a nagy Halloween utálat?
Már szinte mindenhol látom megosztva "Én gyertyát gyújtok és nem tököt faragok!" és egyéb bejegyzéseket.
Miért olyan nagy gond egyeseknél, hogy (amerikai példára) 31-én buliznak és a gyerekek is jól érzik magukat. Attól még 1-jén aki eddig is kijárt a temetobe ki fog menni gyertyát gyújtani.
Valaki megindokolja nekem? Lehet csak én nem tudok vmit, ami felháborító lehet.
Először is, mint ahogy néhány kommentből látszik, sokan annyira sem veszik a fáradtságot, hogy utánanézzenek, megértsék, hogy Halloween nem november elsején van, hanem október 31.
Továbbá ugye erős a berögződés, hogy az elmúlt 1000 évben népszerű ünnepeket és egyházi ünnepeket favorizálják. Még akkor is, ha az illető ESETLEG annyira vallásos, hogy meg lett keresztelve. Milyen jó is ugye a húsvéti szünnap... Szereti is az illető, annak ellenére, hogy semmit sem tud róla. Milyen jók is azo kaz egyházi ünnepek, még akkor is, ha emberünk templomot sem látott belülről.
De ő ugye a magyar ünnepeket preferálja, hiszen milyen fontosak azok! Milyen lényegesek az életében. Ja igen, csak pár külsőség, meg a szünnap.
Sajnos ilyen közegbe nem fér be egy angolszász (nem, nem amerikai) ünnep, még ha az kevesebb olyan dologgal jár, mint mondjuk egy szoros egyházi kötődés.
"Valahogy ez a Halloween nem a mi kluturánkba tartozó dolog, hanem egy utánozásnak vélem, valós tartalom nélkül."
Kíváncsi lennék, hogy Koppány erre mit mondana.
mert a halottak napja a halloween. Olyankor sokszor szellemet idéznek és a boszorkányság erőteljesebb.
Azt tudjuk h mindez: boszorkányság szellemidézés Isten ellenes cselekedet hisz nem a szellemet idézik fel hanem a démont aki felveszi azt az álarcot. Akiről tudjuk h a hazugság és megtévesztés atyja azaz az ördög.
Vagyis ha Isten oldalán vagy akkor nem teszed ezt .
Az más ha megemlékezel az elhunyt szerettedről de a halloween alapbol egy sátánista unnep.
Ezért nem unnepeljuk
ma 16:50
Lenyűgöző, hogy mennyi hibát vétettél, és mennyi butaságot összehordtál egyetlen válaszban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!