Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Beteges az, ha valaki érzékeny...

Beteges az, ha valaki érzékeny a zajokra?

Figyelt kérdés
Ha éppen olyanja van, akkor ingerült, ideges lesz tőlük. Nem csak a hirtelen és erős zajoktól, hanem bizonyos esetekben távolról beszűrődő zenétől is, vagy más, halkabb zajoktól. De nagyon érzékeny arra általában, ha valami zaj van a környezetében. Ez beteges dolog? Valami betegségre utal?
2019. okt. 29. 13:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább az van a háttérben, hogy alapból nagy stressznek van kitéve az illető. Ezért azok a zajok amik alapból csak kis bosszúságot jelentenének amolyan "utolsó cseppként" működnek és beteszik a kaput. Az illető dührohamot kap pedig alapvetően csak egy kis inger érte.

Én ezen a vonalon indulnék el...

2019. okt. 29. 14:31
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
Úgy látszik sokan vagyunk akik érzékenyek a zajokra.Én meg azt gondoltam csak engem idegesit.
2019. okt. 29. 14:36
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Meg tudlak érteni kedves kérdező! :)

[link]

Nálam ez játszik, amióta az eszemet tudom. Eleve füldugóval alszom. Fizikailag és emocionálisan is érzékeny vagyok, eléggé. :)

Ezeket sok-sok önfejlesztéssel lehet csiszolni, alakítani, de alapvetően végigkísér az életemen.

2019. okt. 29. 14:55
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

*de alapvetően nem lehet 100%-ig (le)tompítani! Gyógyszert nem szeretnék szedni, mert nem szeretem/szeretném. Feltételezem végig fog kísérni az életemen eme kis feature. :)

(41 vagyok)

2019. okt. 29. 14:57
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

#7:

Az se normális, ha mindettől ennyire agresszív leszel.

2019. okt. 29. 15:56
 16/17 anonim ***** válasza:

A 13. válaszoló által írt szuperérzékenységre gondoltam elsőre én is. A fiam ilyen, mondjuk ő minden téren, és nem tudom, van-e úgy, hogy ez csak a hallásra korlátozódik. De létezik olyan is, hogy „túlhallás”, olvass utána.

Mondjuk egyáltalán nem biztos, hogy bármilyen „kór” kell az ilyen érzékenységhez, én pl. rég óta totál csöndben dolgozom egész nap, és azt vettem észre, mostanra idegesít sok zaj (röhejesen hangzik, de pl. a tüsszentés hangja is). Régen pedig simán jártam szórakozni is, most már itthon is befeszülök a hangos zenétől… Nem tudom, ez nem csak „tanult” érzékenység-e, vagyis a napi több órás csöndes környezet után nem tudok alkalmazkodni a hangoshoz.

2019. okt. 29. 16:21
 17/17 anonim ***** válasza:
Engem csak akkor zavarnak a zajok ha aludni szeretnék. De akkor különösen érzékeny vagyok rájuk.
2019. okt. 29. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!