Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A pszichopaták hogy rendelkezn...

A pszichopaták hogy rendelkeznek fejlett szociális készségekkel, ha nincsenek érzéseik?

Figyelt kérdés
Az érzéseinknek azért elég nagy szerepe van abban (szerintem) hogy hogyan és milyen kapcsolatokat építünk ki. Hogy lehet az, hogy ők bármilyen társaságba betudnak illeszkedni, ha akarnak valamit? Tudatosan tanulnak szocializálódni vagy ösztönösen jön nekik?
2019. okt. 28. 19:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Te a szociopatákról beszélsz most. Ők tanulják ezt a mintát, egészen kicsi koruktól kezdve. Persze, amíg picik addig nem feltűnő, felnőtt korban inkább.
2019. okt. 28. 21:10
 12/14 anonim ***** válasza:
57%
Inkább a szociopatákról beszéltek a kérdésben, meg válaszokban (bár nem olvastam az összeset). :) A pszihopátia (?) az empátia, azaz együttérzés hiánya. Vannak érzéseik, csak nem tudnak együtt érezni, nem empatikusak.
2019. okt. 29. 01:54
 13/14 Bacatta válasza:

A társadalom viszonylag bonyolultan működik de mindenképpen logikusan. Az emberi kapcsolatok egyszerűek csak egy bonyolultabb faktor van benne , az érzelmek. Viszont a legtöbb emberre nagy hatással vannak az érzelmek így kívülről láthatóak azok. PL: Ha valaki izgul: kényszermozdulatok, gondterhelt arc , figyelmetlenség. Ezek közül a legtöbbet le lehet utánozni. Egy adott társaságnak adott elvárásai vannak melyek megismerhetőek és így betanulhatóak. Természetesen a betanult infoációnak van tudatos és tudatalatti felhasználása! Pl: Amikor elmondtam az osztálytársaimnak hogy megöltem egy macskát megrémültek. Tehát ez egy ilyesztő információ szóval óvatosan kell vele bánni. Ez aztán beépül és tudatalatt óvatosan kezelem.

Kiegészítésképpen: Vannak érzéseink csak érzelmeink nincsenek! Ha valaki keresztbe tesz haragszom rá. De elméletileg sokkal egyszerűbben érezzük ezt. De gyűlöletet már nem érzünk hosszú távon nem tudatosan nem tudunk haragudni ( el lehet tervezni hogy valakit most kiutálok és éveken keresztül úgy bánok vele, de csak azért mert eszembe jut egy hozzá kapcsolódó rosz emlék azért nem! )

Egy pszichopata\szociopata nem fél , nem szorong, nem érez empátiát! Ez a fő különbség!

2019. dec. 15. 23:42
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tanulják el ezeket a készségeket csupán minden embernél más "stratégiát" használnak,így azért olyan jó a társaságukban lenni. Azonban ezek a viselkedési minták hamisak. Legbelül teljes üresség van,amit a figyelemmel próbál betölteni. Neki csak a másik ember érzései a fontos hogy irányítani tudja,és felhasználni azokat. Vannak érzéseik,együttérezni nem tudnak. Pl. Volt olyan hogy észrevettem hogy egy pszichopatával vagyok kezdő kapcsolatban,felvettem a "Nem érdekel" stílust és szomorúvá vált és frusztrálttá. Próbált belőlem valamilyen érzelmet kiváltani. Nagyon okosak.
2020. jan. 31. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!