Egyre erősebb az embergyűlöletem. Mit tehetek ellene?
Mostanában felerősödött az embergyűlöletem. Azt veszem észre, hogy túlságosan is rideg, bunkó vagyok az emberekhez. Mintha azt sugároznám feléjük, hogy hagyjanak békén a saját kis világomban. Nehezemre esik illedelmes, kedves lenni velük. Sokszor egy 'jóéjtvágyat'/'jó napot'-ot is nehezemre esik kibökni.
Hozzá jön az, hogy tényleg nem igazán érdekelnek az emberek, szoc.fób vagyok, nem szeretem a tömeget, de muszáj sokszor elviselnem.
Nem tudom, miért van ez, de ha lehetséges, megpróbálnék rajta változtatni.
Átérzem. :/ Nekem is elkezdett mostanában felerősödni az embergyűlöletem. Minden kis apró dolog bosszant, akár a buszon, akár az utcán. A tömegektől rosszul vagyok és csak azokkal az emberekkel érzem jól magam, akiket tényleg szeretek (kb 3 ember).
Nem tudom mit lehetne tenni ez ellen. :/
Én úgy vagyok ezzel, hogy hullámzó. Van, mikor egész normális vagyok (inkább ez a jellemző), de van, mikor nagyon bunkó és nyers tudok lenni.
Szerintem az az oka, hogy túl sokat vagyunk sok ember között, betonrengeteg, zaj, ilyenek. Hiányzik az elcsendesülés, a belső megnyugvás, és persze az sem árt, ha kipihenjük magunkat. Ki kell menni a természetbe, az erdőbe, hogy megtapasztaljuk a természetközeliséget.
Hmm.. megpróbálhatsz körülnézni a Google-ben, sok hasznos cikk van a "szociális fóbia leküzdésére".
Én ilyenkor, ha ilyen zavaró gondolataim vannak csak megpróbálom mindig elterelni a figyelmemet valami másra., pl. elmondom ami az elvárás, aztán felidézek valami gyermekkori emlékeket, ami a rossz érzést elfelejti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!