Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Te mit teszel a környezetedért?

Te mit teszel a környezetedért?

Figyelt kérdés
Gondolok itt példàul,hogy nem iszol palackozott vizet,csak csapvizet. Viszem boltba magaddal zacskokat. Bocsi,ha rossz helyen tettem fel a kerdest. Varom a valaszokat,koszonom :)

#környezet #vigyàzzunk rà #pàldàk
2019. okt. 22. 17:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
68%

- Minimalista vagyok,csak azt veszem meg, ami valóban kell (pl. ruhát már két éve nem vettem újat)

- Ha vennem is kell előnyben részesítem a használt tárgyakat

- Könyvek vásárlása helyett könyvtárba van bérletem (sajnos a könyvvásárlásról nagyon nehezen mondok le, de ebben fejlődőm)

- Bevásárláshoz vászontáskákat használok

- Igyekszem helyi cuccokat vásárolni

- Kizárólag tömegközlekedés, még jogsim sincs

- Szelektív hulladékgyűjtés

- mosógépben a legrövidebb programot használom

2019. okt. 22. 18:02
 12/21 anonim ***** válasza:
33%
Zuhany közben is szoktam pisilni
2019. okt. 22. 18:26
 13/21 anonim ***** válasza:
60%

Őszintén?

Semmit.

Pedig kéne..

20N

2019. okt. 22. 19:07
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
Ugye hogy kellene? Teljesen értelmetlen azonban. Szorongok is emiatt. A legnagyobb környezetszennyezők semmin nem változtatnak... Aztán ott van a fejlődő világ népe akik szeretnének úgy élni, úgy és annyit fogyasztani mint mi. Ezt nem tagadhatjuk meg tőlük. Én nem látom a fényt az alagút végén sajnos. Ennek ellenére mindent szelektíven gyűjtök, az ételt soha sem pazarlom, kerékpárral járok majdhogynem mindenhova
2019. okt. 22. 19:18
 15/21 anonim ***** válasza:
68%

textilzsákba csomagolom a boltokban a zöldséget, gyümölcsöt, pékárut. Nem használok mosóport,öblítőt. Helyette folyékonymosódió, és mosóparfüm öblítéshez. A mosogatószerünk is mosódió alapú, valamint a fogkrémeink is. A tusfürdőink, és a tisztítószereink a szokásos bolti termékek, ezeket nem tudom/akarom lecserélni.

30/F

2019. okt. 22. 20:15
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Mármint a fogkrémeink is környezetkímélő alapanyagúak. :D

30/F

2019. okt. 22. 20:19
 17/21 anonim ***** válasza:
69%
Tömegközlekedek, kerékpározom, többnyire a szemetesbe dobom a szemetemet.
2019. okt. 22. 20:45
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Csapvizet iszok, mert nem fogok rózsaszín kupakos vizet cipelni, se költeni rá.

Gyűjtöm a kupakokat, de rászoruló gyereknek.

LED világítás van otthon, mert azt szeretem jobban.

Ritkán veszek új ruhát, mert nincs pénzem. Amúgy hála Istennek megszeretem a ruháimat, szívesen hordom őket, amíg lehet.

30 fokon mosok, mert egyedül nem tudom kivárni, amíg külön-külön összegyűlik a sötét illetve a világos.

Textilszatrot viszek a boltba, mert a nejlon ócska és pénzbe kerül. A textil sokáig bírja, már fél év alatt megtérül.

Tömegközlekedéssel járok, mert lehetetlen parkolni Budapesten.

Nagyon szigorú szelektív hulladékgyűjtést végzek, talán ez az egyetlen, amit megfontolásból.

Környezetvédelmi végzettségem van, bár belátom, hogy csak annyiból jó, hogy némileg rendszerben tudok gondolkozni a téma kapcsán.

Van egy rossz hírem: minden igyekezet hiábavaló!

Én bolti eladó leszek. Minimalista vagy? Köszi, mert lehet, hogy rám akkor már nem lesz szükség.

De egy szoftverfejlesztőre se, mert ő is a kereskedelem alá hajtja a vizet. Plusz a számítógép rengeteg áramot használ.

Ha környezetet akarunk védeni, legyen 100 millió ember a földön, elektromosság nélkül, a barlangban.

Az alapvető emberi természet és a világgazdaság berendezkedése komplettül akadályozza a környezetvédelmet. De 8 milliárd embernél lehetetlen. Már a közlekedés, világítás, fűtés, élelmiszer-előállítás túl sok... És akkor még az emberek túlnyomó többsége nem dolgozott...

2019. okt. 22. 21:02
 19/21 anonim ***** válasza:
53%

Amúgy Budapesten lakom, az itteni szennyvíztisztításról tudom a legtöbbet.

Valahogy úgy működik, hogy a különböző lépcsők a szokásos mennyiségű, minőségű szennyvíz alapján vannak belőve.

Ha a lakosság hirtelen kevesebb vizet használna, akkor még meg is zavarná a rendszert.

2019. okt. 22. 21:04
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

- Tömegközlekedek

- Szódát iszom. Az visszaváltható. (Sima szénsavmentes vízért amúgy se adnék ki pénzt)

- Szelektíven gyűjtöm a szemetet

- Nem veszek felesleges kacatokat

- LED fényforrások a házban

- Ruhaneműt ritkán veszek. Minőség > mennyiség

De ezek csak cseppek az óceánban. A környezetet nem lehet ilyen módszerekkel megmenteni.

2019. okt. 22. 21:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!