Szerintetetk bunkóság lepontozni más munkáját, akit ismerek?
#1 Attól, hogy én nem tudok olyat vagy esetleg jobbat csinálni, még nem jelenti azt, hogy nem tudok reálisan értékelni. Nekem például baromi rossz hangom van és ezért eszembe sem jutna kiállni közönség elé énekelni, de ettől még hallom, ha valaki hamis. Ez ugyanúgy igaz minden más művészeti ágra.
Ettől függetlenül jó ismerőst inkább sehogyan sem pontoznék, mert a saját lelkiismeretem tiltakozna ellene.
Miért nem választhatom azt az opciót, hogy nem pontozok? A valóéletben senki nem hatna rám ilyen kényszerítő erővel, és mivel te a gondolkodásmódomra vagy kíváncsi, elég lényegessé válik a kérdésed szempontjából, hogy jószívűségből tartózkodok-e, avagy szándékosan lehúzom az adott írást.
De oké, ha pisztolyt szorítanának a fejemhez, hogy márpedig igenis pontozzak, akkor valószínűleg kevésbé lennék szigorú, mint alaphangon, és adnék 3 csillagot az 5-ből, amennyiben úgy érezném, hogy 1-est, 2-est vagy 3-ast érdemelne (ha 4-est, akkor 4-est, ha 5-öst, akkor 5-öst).
#5-el értek egyet.
Személyesen adnék visszajelzést (építő jellegű kritikát is és elismerést is), "lepontozni" nem mennék semmilyen felületre, a személyes érintettség miatt.
Bár ebben meg magammal is vitába szállnék, mert ha annyira fantasztikusnak találnám az alkotását, valószínűleg minden lehetséges forumon dicsérném, függetlenül attól, hogy rokonom... Ez ellentmondásnak tűnik, de vállalom, nekem ez lenne a reakcióm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!