Mit tegyek, hogy ne legyek ilyen bunkó?
Figyelt kérdés
Nagyon sokat szoktam beszélni, és sajnos sűrűn mondok olyanokat, amiket én poénnak szánok, de mások megsértődnek tőle. Hogyan javítsak ezen, illetve hogyan legyek figyelmesebb? Sajnos nem mindig érzékelem, ha valakivel sggfej voltam.2019. szept. 26. 19:43
1/2 anonim válasza:
Előszőr gondolkodj, aztán beszélj. Gyorsan gondold végig, neked hogyan esne, ha neked mondanának olyanokat, amiket te mondasz másoknak. Lehet, hogy neked vicces, de tudnod kell a határokat a vicc és a sértés között.
2/2 anonim válasza:
Nekem is van egy ilyen osztálytársam, és mindenki azt hiszi hogy bunkó. Folyton gonosz dolgokat mond másoknak, de nem érződik a hangján, hogy nem gondolja komolyan, ezért majdnem mindenki utálja. Egy idő után a többiek is elkezdtek rondán beszélni vele, csak ők komolyan is gondolják. Ez odáig fajult, hogy az önbizalma nulla és valószínűleg anorexiás is. Ne hagyd, hogy te is ide kerülj! Tanácsként én is csak annyit tudok mondani, hogy próbálj először gondolkodni! Tudom, hogy nehéz, én is voltam ott, hogy mindent egyből kimondtam, ami eszembe jutott, és volt belőle problémám, nem is egy. Ha viszont nagyon nem tudsz rá figyelni, akkor próbáld meg olyan hangsúllyal mondani, hogy mindenki tudja, hogy nem gondolod komolyan, és próbáld kicsit kedvesebb szavakkal kifejezni, pl nem azt mondod, hogy fhú de ronda tehén vagy, hanem mondjuk jaj hát nagyon csúnya vagy tényleg. Esetleg, ha látod, hogy azt hiszik komoly vagy, akkor mondd, hogy nem vagy az, vagy próbáld magad kimenteni valami kedvessel, pl ha én ilyen csúnya lehetnék. Természetesen nem ez volt a legjobb példa valaha, mert ezzel meg magad alacsonyítod, de jobbat nem tudtam kitalálni xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!