A nők miért végzik el az egyetemet, ha utána pultosok, műkörmösök meg mittudomén milyen egyéb képzettséget nem igénylő hivatást választanak?
A kedves kérdező kieresztette a szellemet a palackból és úgy látszik sokaknak okozott egy kis belső lelki őrlődést. Nem baj, nyugodtan hitegességet magatokat.
Igen, amúgy fentebb jól mondták. A legtöbbje azért megy egyetemre, hogy utána értelmiséginek hazudja magát és alanyi jogon követeljen meg egy magas, izmos, menedzser/mérnök pasit. Miközben annyira értelmiségi, hogy 3-4 éven át csak magolt, mint egy betanított gibbon. Nem véletlenül népszerű a körükben a közgázos képzések is, mert ez az egyetlen olyan szakterület, ami nem igényel intuíciót (ellentétben a mérnök területekkel), a már bevált kliséket jól lehet alkalmazni, a "nemzetközi környezet" köntösébe bújva pedig az üzleti utakon jó nagyokat lehet kefélni olasz/arab cégvezetőkkel...khmmm
Mert a szülők mondják? Ugyan nekem nincs diplomám, de az egyik barátnőmmel ez van. Mindig ő volt a példa, hogy mit hogyan kell csinálni, a szülei is elvárták tőle az egyetemet, a tanárai is, ő meg nem tudta, mit akar. 13 évesen döntünk a középsuliról, 17 évesen az egyetemről, kis kölykök vagyunk, akik semmiről nem tudnak semmit. Lediplomázott, dolgozott a szakmájában, nagyon jól keresett, de utálta a stresszt. Végül otthagyta, és személyi edző lett.
Nem tudom, másokkal ez hogy van, nekünk kb minden tanár nyomatta, hogy a diploma alap, anélkül kukásnak sem mehetsz el, hát sokan elkezdtek tanulni valamit, ami totál nem érdekelte őket. Én nem hiszem, hogy amikor mutatják a felvételi ponthatárokat, akkor az a sok síró-rívó fiatal (nő és férfi) mind jogász, meg közgazdász akart lenni.
Tessek:
"Elmentem foiskolara, es amikor lediplomaztam ugy dontottem buvesz leszek, es pultoskent dolgoztam"
Kérdező, és?
Én meg ismerek olyan férfit, ahol pénzügyi diplomával szakács. És?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!