Nagyon erős introvertáltsággal, hogyan éljek teljes életet? Hogyan nyíljak meg és érezzem, hogy élek de az emberek közti rosszullétek nélkül? 23N
Sokan keverik az antiszociális kifejezéssel de az egy pszichés nagyon komoly betegség! Szóval Nem rám vonatkozik. Kérem aki nem tudja pontosan,olvasson utána. Nagyon durván megjelennek rajtam az introvertáltság tünetei: nagyon felemészti és leszívja az energiám a másokkal való érintkezés (nem testi...hanem beszéd)! Fáj a fejem,szédülök,ösztönösen keresem a leggyorsabb kiutat onnan ahol emberek vannak. Kedves vagyok segítőkész és mindezek ellenére rettentő sokat tudok beszélni akár még magamról is,véleményt is szoktam nyilvánítani ha úgy van. Van empátia bennem. Viszont: képtelen vagyok kb együttműködni emberekkel úgy,hogy ne készüljek ki fájduljon meg a fejem tőlük. Kívülről nem nagyon hihető de szörnyen megvisel egy munkahelyi,magánéleti helyzet ahol bizony emberek vesznek körül.
Nem tudok nyitni, se bízni senkiben. Pedig van párom (benne bízom). Ő is nagyon zárkózott nincsenek vérbeli barátai neki sem. De nálam ez annyira elmérgesedett,hogy kb elmenekültem a volt munkahelyemről..azon vagyok hogy legyen másik! DE ezt a problémát meg kell oldanom.
Köszi az orvost kihagyom! Lélekgyógyásznál voltam az segített! De önmagamban szeretném ezt megoldani.
Őszintén tárd fel magadban, hogy mi az, amin szeretnél vàltoztatni és mi az, amin nem. Én is hasonló vagyok, és tök jól érzem magam így, kiegyensúlyozott családom van, akik szintén elfogadnak ilyennek.
Az introvertáltság nem egyenlő a szociàlis fóbiával. Én szimplán introvertált vagyok. Én szívesen beszélgetek másokkal, nyitok feléjük, de egyszerűen egyedül érzem magam a legjobban. Tárd fel ennek az okát. Nálam azért van ez, mert 25 éves koromig mások mondtàk meg, mit kell csinálnom, mindenkihez alkalmazkodtam és elnyomtam a saját akaratom. Ez fenntarthatatlan és egyszer csak kitör, és ehhez a magány a legjobb, ahol meg tudod élni, hogy önmagad vagy és senki nem szól bele, hogy mit csinálj.
Úgy gondolom, az introvertáltság belénk van ivódva, azon változtatni nem tudunk, a szociális fóbián lehet enyhíteni. De a legjobb, ha az életedet a saját személyiségedre szabod.
Én pl. létrehoztam egy saját céget, és abban dolgozom egyedül, főnök nélkül. Hihetetlenül élvezek minden munkanapot egyedül. Vannak tipikusan introvertált szakmák, pl. ilyen a programozó, szakfordító, stb. Érdemes az introvertàltságban lévő potenciált ilyen módon kiaknázni, mert nagyon sok munkakörben, pl. ilyenek a sales munkák, amenyekben hátrányt és sorozatos kudarcot jelent, ha valaki introvertált és/vagy szociális fóbiás.
Az első és legfontosabb, amit tudatosítani kell magadban, hogy baromság az a közvélekedés, hogy az extrovertáltság helyes, az introvertáltság helytelen. Bullshit. Nincs jó meg rossz. Mindenki értékes. Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!